o tunerine soyle cesareti varsa karşıma çıksın.
2. kornada bassın ben de üst vitesten basacağım:hahaha:
ama adım gibi biliorum çıkamaz karşıma, o beyaz a3 ü doğuşun parkına gizlemiş, kamyonet gibi bişeyle geziyor.
Printable View
Abi dün dönerken ben 7 viteste bastım yinede kamyoneti sanki otobüs durağında bekliyormuş gibi geçtim. Koşsan gene geçersin boşa benzin yakmaya gerek yok.
Sana attığım loglar K&N kutu içi , normal stok egzoz (orta susturucu dahil) sadece DP var hali ve normal basınç basabiliyor hali , ama 60 lık egzoz ile 1.3 peak üstüne çıkamıyorsun , 1.4 - 1.5 leri basabiliyorken normal egzozla , bu durumda kısık yürüdüğünü düşünenler aslında egzozdan dolayı turbo dolamıyor malesef.
Elimde her çeşit log mevcut yani tüm configlerde aldıklarım var , bir tek elimde stok kat ile halinin yok onu da alıyorum birkaç güne inşallah.
Hatta daha once bir arkadaş sormuştu yazılım mı değişti neden istenilen basınç değişmiş diye , orda 60 lık egzoz vardı o yüzden o şekilde bir log çıktı oraya.
Burdaki amacım teknik konuşmak aslında , biz ne kadar iğneliyici konuşuyor gibi görünsek de her yazdığımız cümlelerin ardında güzel şeyler saklı olduğunu düşünüyorum , bunları yazarken birşeyleri göstermek olduğunu kimse unutmasın lütfen , bana zamanında kimse demedi 60 lık egzoz tak diye , ben kendim kaşındım ve takmıştım hatta OZ (Özgün de) sadece ortayı sökebilirsin ses amaçlı demişti , ama işte bazen insan bildiğini okuyor.
Belki aracım GTI lar gibi 7000 çevirse faydası olacak ama egzozun oda olmadığı için problem oluyor ve zaten altlar gerçekten ölüyor malesef süper charger bile kurtaramıyor altları...
Ben düştüm başkları düşmesin bu hataya...
Ha diyeceksiniz niye yazıyorsun , bak egzoz sisteminde satılık kimse almaz şimdi diyenler bile oluyordur , ama bizim amacımız farklı alan olursa alır ...
İstenen basınç egzozla filtre ile dğeişmez sadece yazılım ile değişir. Oda ard arda bir kaç kez basmandan ötürü avans kısmıştır araç.
Ancak bu egzoz işi enteresan gerçekten. Muayenem var 2 hafta sonra mecburen takacağım. O zaman bende denemiş olacağım zorunluluktan, orjinal kat farkını.
Murat aldığım logların hepsi aynı şartlar altındadır , bunu defalarca denedim , yağ sıcaklığı benzim doluluk oranı , ve en onemlisi aynı yol şartları hepsinde aynı idi.
Yani ikinci ve üçüncü basmaktan değil malesef , hep sıfırdan deneme yaptım arabayı durdum yeterli sıcaklığa geldim tekrar ve tekrar denedim, keşke oyle olsa ama değil.
Dolduramıyor bu aletler 60lık egzozu...
Specified da sabit degildir ecu duruma gore specified i ayarlar yani her kosuldaki specified load ayni degildir bununla baglantili bir suru sey var uzun konu..
Actuali da bir suru faktor etkiler bunlar dis etkenler bazen ise motorda yaptigimiz modlardir yani hicbiri birbirinden bagimsiz degil ...
Tam diyecektim Raşit yazar şimdi diye , eyvallah ben de aynı fikirdeyim ki , elimde reel loglar var ;
60 lık egzoz ile sıfırdan araba soğuk daha sıkıştırmadan bastığım , ve arda arda denediğim ikisi de basınç bir yerde üstüne çıkmıyor istenilen basınç.
Teşekkürler bilgi için...
Doğrudur. Bu iş üzerine çalışanlar daha doğrusunu biliyordur.
ESkıden ıyıydı hava istiyodun yakıt veriyodun bitiyordu. Şimdi bide beyin kendi karar veriyor :D
oooo , ondan sonra ne loglar var ben de , vag kablom takılı her zaman , ben de onu düşündüm zaten ona istaneden yazdığını ama dediğim gibi sonuçlar şaşırtırıcı denecek kadar şaşırtıcı :)
Ondan sonra tekrar tekrar aldım yanılmış ve millete yazarken yanlış bilgi vermeyim diye.
10 defa yapıp bir defa yazıyorum yani yazdıklarımı...
Bir de şu var , araba kendini kıssa şimdi de kısar bu halde oyle değil mi ma bu haldeki yazılımda hiçbirşey değişmiyor hep aynı değerleri istiyor alet sıkıştırsam da üst üste bastıktan sonra alsamda.
O kadar deneme yapılcaksa birde belirli derecede ölçmekte fayda var.
Örneğin ben arabamla 60 70 80 90 derecelerde de bastığımda en iyi 90 nda gittiğini hissediyorum. Varmıdır bir aslı yoksa psikolojikmidir bilemiyorum
Doğrudur yağ ile de alakalı tabilkide.
bende milltek dp orta iptal son custom susturucu var, aldığım loglarda peak 1.55 hep üstünede cıkmıyor altınada düşmüyor yani bu durumda egzostumla ilgli bir sıkıntı görmüyorum doğrumudur ? ara borularım orjinal