turbo lpg li ivedikte bol miktarda varbende gördüm
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
tamam yapılır yapılamaz demiyorum lpg ile turbo ama turbo emişinden vermek biraz riskli bence tabi ilk çalıştırmada nasıl çalışıcak karışım nasıl ayarlanıcak turbodan dolayı muamma biraz
körler sağırlar
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Sayın Hızlı fransız, dikkatli okuduğunuz ve düzeltmeniz için teşekkürler, listede R21'i yanlışlıkla eklemişim, doğrusunuz, onda da 8V enjeksiyonlu bir motor vardı, düzeltmemi yaptım.
Maserati BiTurbolarda ise ilk modeller çift barelli Weber karbüratörlüdür, son yıllarında enjeksiyona geçmiştir. 2.0 V6 twin IHI turboları ile karbüratörlü turbo araçlarda fabrikaların son denemesidir, ondan sonra karbüratörlü turbo araç yapılmamıştır.
LPG'li araçlar konusunda da, LPG'li olmaz demiyorum, örneklerini ben de gördüm-kullandım, ama ne kadar sıklıkla motor yediklerini de gördüm. Herhangi bir sanayideki lpg-turbo yapılmış araç sahibine sorun, eğer samimi ise; söyleyecektir ne kadar sık motor kırdığını. LPG-hava karışımını karbüratörlü sistemde turbo basıncına refere etmek zor olduğu için genelde motolar boost altında fakir karışımdan kırarlar.
Ben turboladığın araçta gücü iki katından fazlaya çıkardım, ama bu süreçte araca harcadığım para, o anki piyasa değerinin 2.5 katını geçti. En mantıklı olan yol, aracı satıp daha güçlüsüne geçmektir, ama insan her zaman "peyderpey yaparım, zamanla hallolur" düşüncesi ile önce elindekini yapmak istiyor.
Bu arada düşüülmesi gereken bir konu daha var:
Motora turbo takmakla iş bitmiyor, daha hararetli çalışacak motora daha büyük radyatör, aracı durdurmak için daha büyük frenler, yol tutuşu için süspansiyon, daha güçlü aktarma organları: şaftlar, akslar, poryalar, artan gücü kavrayacak daha büyük ve sert debriyaj, daha geniş lastikler, vs vs liste uzadıkça uzuyor. Listede yapmayıp eksik bırakılan harşey daha sonra kırılarak veya kazaya sebebiyet vererek daha çok masrafa yol açıyor. Bu yüzden, fabrikadan sistem olarak turbo tasarlanmış bir araçla uğraşmak en mantıklısı. Çünkü turbo motora takılan bir aksesuar değil, komple bir sistemdir. Aracın tamamında gerekli değişiklikleri yapmak gerekir, aksi halde sonuç masraf ve hayal kırıklığı olur, tehlikesine girmek bile istemiyorum...
Selamlar, kolay gelsin...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)