Abilerim kardeşlerim . Öncelikle merhaba . Elimde görmüş olduğun... dur öyle değildi bi saniye,
Neyse konuya gelelim... 1976 Model 1.9 Opel Manta sahibiyim. 1976 dan bu yana hiç motor açılmamış ve bu motor bi yerde açılıp rektefiye isteyecek. Ben de bu durumdan istifaden minik bir turbo projesi içine gireceğim.
Pig motor dedikleri döküm bloğun içinde 86.00mm lik 4adet pistonum var ve 76 dan beri değişmemiş. Rektefiyede değişeceğini düşnüyorum (daha doğrusu göze alıyorum) . küçük bi dizel turbosu ile 0.5 - 0.6bar almak istiyorum (120 - 130 hp Tekerde)
1. Sorum şu: ECU ile oynamadan k-jetronik bir motora turbo takarsam performans alırmıyım ? (4 nokta enjeksiyon (mekanik enjeksiyon da deniyor))
2. Sorum : Emme ve egzoz aynı yönde yer o kadar fazla değil dolayısı ile . emişe intercooler ile yeterince soğuk hava alabilirmiyim ? ( şehir içi kullanım olucak her an her dakika 5k 6k çevirmeyecek motor)
3. Sorum : Araca lpg takılalı 1 yıl olmadı . lovato marka yarı sıralı sistem var. yani çalışırken benzinde çalışıyo sonra gaza geçiyo . sistem yeterli olur mu? yaprak mikser dedikleri şey var akışmetrenin önünde.
4. Sorum ise : Pig motor dayanıklı piston gömlek değiştirmeden turbolasan bile blok kaldırır dediler. arabada 6.6k kesici var. en korktuğum şey ise para harcadıktan sonra kol bacak çıkarır mı ?
Yani demek istedğim kısaca şu; Ben stock hali 105 hp olan bi motora turbo ile 120 - 130 hp verirsem pistonlardan birisi "Hadi Allaha emanet olun, ben çıkıyorum." der mi ?
Yapmak istediğim şey arabaya 3-4 ay turbolu binmek ardından rektefiye ve tertemiz bi 2.0 atmosferik elde etmek . sağlıklı olacağını bilsem rektefiye sonrası da turbolu gezebilirim ama risk almaya değer mi
Herkes düşüncesini fikrini eleştrisini lütfen yazsın . Eksiğim ve ya abartı düşüncem varsa ya da daha sağlıklı bi fikir ... Elbette dinlerim![]()
konu umarım doğru yerdedir. Heyecanlı bi üyeyim, kusura bakmayın
Teşekkürler. Saygılar