Öncelikle başta belirtmemişsin 102 hp 8v motor olduğundan. Sadece Golf 5 1.6 demişsin. Gerekli parçaları Almanya'da bile bulamazsın bence. Bir çoğu özel olacak.
Motorun kodu bunlardan birisi. AYD; AWH; AVU; ALZ; BFQ; BFS; BGU; BSE; BSF
Volkswagen EA827 engine - Wikipedia, the free encyclopedia
81mm çapından pistonu var motorun. 100'i geçmiş ise motorun mutlaka 0.5 büyük boyutta piston alman lazım. Forged malzemeden üretilmiş ve statik sıkıştırması 8 ile 9 arasına düşürülmüş bir takım piston lazım. Gene forged malzemeden üretim biyel kolu gerekiyor. En zor bulacağın parçaların bunlar. Kol ve pistona aşağı yukarı 3500-4000 tl gidecektir. Özel sipariş olursa ki %99 öyle olucak sen onu 5000 tl yap. Turbo manifoldu ve down pipe gibi malzemeleri burada özel yaptırabilirsin. Aşağı yukarı bu işi yapacak garajlar işin zorluğuna göre 1000-2000 tl arası para isterler.
Geri kalan malzemelerin bir çoğu üniversal. 2500 tl gibi bir Beyin masrafın olucak. Wideband dahil göstergelere gene 1500 tl harcayacaksın.
Enjektör silikon hortum kelepçe kıl tüy gibi saydığında para tutmaz bunları dediğin ama tornacı kaynakçı vs.vs. ile çok ciddi bir külfet tutan masraflara 2000 tl ayır.
Motorun toplanırken ortalama 1500-2000 tl arası OEM VW parçası alman gerekicek servis yada parçacıdan. Vericeğin bütün işçilikleri iyimser bir şekilde 5000 tl diyorum.
Intercooler ve istediğin gücü besleyebilecek turboyuda artık kaça bulursan. Hadi onlarıda çıkma aldın diyelim 1500 tl. Toplayınca kaç yapıyor birisi hesaplar.