ınce bı ıntercooler var ıhtıyacın varsa kayserı yenı sanayıde cıkma benım akrabamda gıder bakarız ıhtıyacın varsa
Printable View
ınce bı ıntercooler var ıhtıyacın varsa kayserı yenı sanayıde cıkma benım akrabamda gıder bakarız ıhtıyacın varsa
pm attım..
intercooler düşündüğümüz yere olmayacak gibi.. biz de tampondan dışarı çıkaracaz boruları.. disk havalandırmalarından.. şimdi ne çeşit bi intercooler ne kadar verimli onunla ilgili bilgiye ihtiyacım var... 5x12x50 ebatlarına yakın uzun olduğu sürece hangi arabada kulanıldığı önemli değil...
asıl aklımdaki soru: nazı intercooler ların peteklerinin arasındaki birbirine eklenmiş Z misali giden yapılar kimisinde seyrek kimisinde sık.. hangisi daha iyi soğutma sağlıyor??? konuyu takip eden arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..
resul blos tıpı lpg mıkserı senın ısını cozecektır dıye dusunuyorum emıse baglıyosun araca gıren hava ve yakıt karısımını bu parca duzenlıyo satılıklarda ben bı konu acmıstım bı bak ıncele sorununu okuyarak tam olarak anlamadım ama pat cat anladıgım kadarıyla bu parca lpg ısını cozecektır eger kafana yatar olabılır dersen benım arabam kaportada motoru ındırdım benım mıkserı takıp deneme sansın var dener bı bakarsın
:D benim LPG ile bi sıkıntım yok ve araçım enjeksiyonlu... ama merak ettim gene de bakacam bu lpg mikseri nasıl bişeymiş..
arkadaşlar son gelişmeleri paylaşıyım :D siteme intercooler ı da entegre ettim şu an itibariyle hiç bi sıkıntı olmadan araç 0,1 bar da yürüyo... bir müddet böyle binip sonrasında basınç artıracam..
resimleri bekliyoruz :)
4bin devirden sonraki sorun için mutlaka ECU almalısınız diye bir ilişkilendirme yok. Anladığım kadarı ile aracın kendi ECU sunu zaten programlatabiliyorsunuz. Çok büyük bir ihtimaller MAF sensörünüzün üst limitini geçtiğiniz için değer okuyamıyordur. Daha büyük flow u destekleyen aynı tip MAF sensörü takıp ECU nuzun MAF ile ilgili kısmını scale ettirirseniz devir ile ilgili sıkıntınız kalmaz. Ondan olup olmadığını anlamanın en kolay yolu da MAF ın sinyal ucuna log tutabilen bir cihaz bağlayıp 4bin devirden sonraki voltajın değerini ölçmek. 5V un üstüne çıkıyorsa voltaj MAF ı büyütmeniz ya da sökülebilen bir tip ise sensörün probunu söküp daha geniş çaplı bir borunun içine monte ederek ECU nuzda MAF ı tekrar scale ettirmeniz lazım. Tabi eğer voltaj tipi MAF kullanıyorsa..
ilginiz için teşekkür ederim.. biz o olayı çözdük ve sıkıntı aslında çok kolay tahmin edilemeyeceek bizden kaynaklı bi sıkıntıymış.. şimdi biz arabada 3500-4000 devirden sonra daha çok yakıta ihtiyacımız var die sadece bu devir ve üstünün yakıntını LPG de artırdık.. hal böyle olunca araba bu devirlere gelince çok fazla yakıt gönderiyo bunu oksijen sensörü yardımıyla anlayan ECU yakıtı azaltmak için enjektörleri kapatıyormuş.. LPG bitip benzinde gitmek zorunda kalınca anladık sonra LPG yi normal ayarına getirdik sorun halloldu... :D
Not: bu bilgiyi birilerinin ihtiyacı olur die detaylı paylaşıyorum..
merak ettim şimdi cooler ile nasıl durdu is
resim paylaşırsanız sevinirim.
konuyu baştan beri takip ediyorum son halinden fotolar ve kamera görüntüsü paylaşırsanız memnun olurum gidişini merak ediyorum !
ilginiz icin coook tesekkur ederim arkadaslar aracin bi stop etme sikintisivar bosa atinca stop ediyor elimdeki fotolari project cars da paylasacam yakinbi zamanda bana biraz daha musade edin su kucuk sikintilarimi halledene kadar... ama bi kac tane bonus foto cekip koyacam buraya
Aceleye geldi ama simdilik bi foto
http://i43.tinypic.com/1zlqjrk.jpg
uzun bi aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar.. aracın işleri neredeyse bitti.. kasnak küçülttük 0,5 bara yükselttik regülatörü taktık yeni gelen blow off u da bugün yarın monte ettik mi hemen hemen her işimiz bitmiş oluyo.. araç gerçekten keyifli oldu..
şimdi bilgili arkadaşlar için bi sorum var:
aracı sabah ilk çalıştırdığımızda ya da uzun bi aradan sonra ilk kez çalıştırdığımızda AFR 22,4 de sabit kalıyor bir müddet bekleyip yaklaşık 1,5-2 dakika kadar sonra (bu süre neredeyse arabanın 30-35 dereceye kadar ısınması demek oluyo çünkü o arada LPG ye geçiyo) normal e binmeye başlıyo.. ama bu normale binme 10,5-11 AFR lerden başlayarak rölantide 14 lere doğru kademeli olarak çıkıyor..
AFR nin 22.4 den 19-18-17 gibi değil de 10-11-12 tarafından 14.6 lara doğru gelmesi araba soğukken aşırı zenginde kaldığını gösteriyo.. çünkü daha önceki mesajlardan da hatırlanacağı üzere yakıtı aşırı artırınca enjektörleri kapatıyordu beyin.. sadece araç soğukken yaşadığımız bu sorun sanırım open loop ve close loop ile alakalı bi durum.. bu durumu ortadan kaldırmak için ben akışmetre ayarını bugün sabah ypmaya çalıştım..tabi emin olmak için bi kaç gün takip etmek ince ayarları tekrar tekrar yapmak gerekiyo ama beni konuyla ilgili daha detaylı bilgilendirecek arkadaşlara minnettar olurum..
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
sanırım bu sorunu akışmetre ayarı çözdüm gibi.. bi kaç gün izleyip bakmam lazım..