ReSuL Nickli Üyeden Alıntı
OM42 sana da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.. yeni gelişmeler şöyle:
cuma günü aracı gaz kelebeğinin yerini değiştirmeden SC devreye soktuk.. rölantı da haliyle hiç bi sıkıntı olmadı.. AFR vs çok iyi.. ancak ben 13 cm lik bi kasnak kullanmıştım ilk çalıştırmada güvenli olsun die.. o da 0 ın hafif üzerine çıkıyordu bypass kapandığında yani 0.1 bar bile değil..
neyse sonuç olarak artık aracı olmadı hadi hoop tekrar atmosferiğe dönder durumu ortadan kalkmıştı en azından SC devredeyken de kasnak büyük olduğu için atmosferik devam edebiliyorduk.. iyi bi gelişme..
Cumartesi akşama doğru müsait oldum ve gittim elimdeki 8cm kasnağı bağladım ve çalıştırdım.. zaten artık rölantı problemi vs yok.. kaç bar basacağı merak konusuydu.. LPG den yüksek milisaniyelerde gazı açtık aracı fakire de düşmüyordu.. gaz verdik by pass kapandı ve hooop basınç 0,4-0,5 lerde tam istediğimiz gibi..
bir deneme yapıyım dedim.. yola çıktım bi asıldım araç süper olmuş yok böyle bi zevk.. tam ikiye çektim gaz bitti :D neyse gaz almaya gitti baktım araba rölantıda alıp vermeye başladı tabi gazda gidiyor tekrar tüpe aldım deponun dibini sıyıralım die :D neyse gaz aldım bi yaklaşık 100 metre daha gittim rölantı da alıp verme kalmadı.. bi daha neyelim dedim baktım basınç gitmiş.. sıfırın üstüne çıkmıyor.. ve bu arada garip bi ses de geliyor hafiften.. neyse akşam olduğu için tekrar söküp bakamadım..
tahminim şu an setup a bi blow off gerekiyor çünkü gaz kelebeği kapandığında by pass görevine başlamadan önce gaz kelebeğinin orda bi saniyelik bi basınç oluyo gözle görebiliyorsun.. bunu blow off halleder.. basınç kaybının sebebi de inşallah hortumlardan vs biri patlamıştır inşallah.. ikinci tahmin gelen sese paralel olarak SC da bişey olmuştur belki diyorum ama SC kolay kolay bozulacak bişey değil.. bakalım en kısa zamanda sökünce bakacaz..
ama şunu söyleyebilirim SC ayrı bi keyif... :D