dikkat edin "reflash" yazıyor
yani siz ecuyu bu adamlara yolluyorsunuz onlar yükleme yapıp geri gönderiyor
büyük ihtimal böyledir
Printable View
dikkat edin "reflash" yazıyor
yani siz ecuyu bu adamlara yolluyorsunuz onlar yükleme yapıp geri gönderiyor
büyük ihtimal böyledir
Merhabalar. Ben de konuyu takip ediyorum, fakat şöyle bir şey duymuştum yurt dışındaki arabalarla ve yakıtla ilgili. Bizim yakıtımız tam olarak 98 yada 95 oktanlara denk gelmiyor diyorlar test yapan kişiler. Yani 95 oktan dediğimiz benzin 90 92 oktana falan geliyor diyorlar. Bununda bir etkisi olabilir mi acaba? Yani aracınıza bu beyini yaptırdığınız zaman oranın benzinine göre yapacaklar, fakat burdaki benzinin oktanı orayla tutmayabilir söylenilenlere göre. Bunu da bir araştırmanızı tavsiye ederim.
Siz 98 oktan kullanmamız gerekiyormuş diyince aklıma geldi bu konuştuklarımızda , belki yararı olur diye yazmak istedim.
GC8 Turbo da 87-89 oktana göre Fabrika map yazmıştır.. Kolay değil dünyanın her yerine satıyor bu arabayı nerden bilecek iyi kaliteli yüksek oktan benzin konulacağını.. Riske atmamış adamlar.
Verdiğim linkte dikkat ederseniz. Adamlar stage 4 de bile 91 oktana göre ayarlamışlar yazılımı. Kaldı ki Stage 4 de Egzantirik den ve turbo bir araçta 11,5:1 sıkıştırmadan bahsediyorlar.. Yani oktanı harcamak o kadar kolay değil.
Linkte verdiğim en altta ECU upgrade -180 dollar diyor.. Acaba eski ecuyu gönderirsek 320 dollar dan 180 doları mı düşeceğiz?
JEC Reflash - 1999 Impreza RS | Delicious Tuning
Orda yazan oktanlarin bizim ulke standartlariyla pek alakasi yok :) 91 bizim burda sanirim 98 ayarina denk geliyodu. Tecrubesi olan arkadaslar daha net cevaplarlar. Bana sorsaniz ecutek fln ugrasmazdim. Ben olsam adam gibi bir standalone alip Ecufastten randevu alirdim. Ekonomik olarak asiri bir butce yoksa uygun fiyatlara power fc bulunabilir.
Mustafa abi bir mail at bakalım :D ne diyecekler.
çift mapa ihtiyacın yok launch controlu zaten tavsiye etmem.:D
git power fc al hiç çözemiyorsan
Ugrasma hic add on card yada reflash ile. Vi-pec al , tak , bitti gitti.
1- Delicious Stage 1 denenebilir.. :-)
2-Özgünü tanımıyorum. Yaparım da yapmam diyormuş ya .. O konuya gelince.. Ecu versiyonunu kontrol edelim Eğer Ecutek in uyum verisiyonu ile uyuyorsa deneyelim.
3-Yiğitin dediği gibi. Bu zengin karışımın en pratik çözümü güzel bir regülatör alıp Open loop ta AFR yi ayarlamak.
Ben aracımın ecusunu değiştirmek istediğimde öyle her yerin kesilip biçilmesini istemiyorum. Ordan burdan hortumdu kabloydu geçsin istemiyorum. tak çalıştır biri bir şey olmalı.... AFR yi avansı ayarlasın, OEM ecu gibi motoru koruması güzel olsun yeter..
konuyu yeni gordum,
tamamen standart olan bir impreza wrx, sti veya spec c tam gazda 10 afr nin altinda gider, aynen evo vs eski nesil port enjeksiyon sisteminde calisan diger turbo motorlar gibi.
yapilan stage 1 uygulamalar ile egzoz, cai vs bu 10.5, 11 araligina gelir, turbo basinci da biraz artar zaten guc burdan gelir. fakat tercih edilen ozellikle cai nin maf housing capi ve yapisi onemlidir , sacma sapan afr ve yuk degerlerine dolayisiyla avans haritasinida karistirabilir. misal buyuk bir maf housing takarsiniz hem afr fakirr gider hem de load u dusuk okudugu icin avans yuksekte kalir.
gc8 lere reflash yapilabilir ama gerek k line baglantisi gereksede kullanilan ara yuz cok eski oldugu icin ben tetcih etmiyorum yapmayi, bircok ecu brick ornekleri mevcut.