bunu buldumda bısı anlamadım
SPA Turbo - -Kit Turbo Palio/ Strada 1.6 16V T2 - SEM TURBINA (KTF07T2)
bunu buldumda bısı anlamadım
SPA Turbo - -Kit Turbo Palio/ Strada 1.6 16V T2 - SEM TURBINA (KTF07T2)
şimdi baştan hata var 6 psi mı 0.6 barmı ? ikisi aynı şeyler değil 6 psi 0.4 bar demektir.
arkadaşın dediği gibi coolersız blow suz bi sistem olmaz. cooler gereklidir fakat küçük cooler yeterli olur mesela passat 1.8t lerin orjinal coolerını kullanabilirsiniz.
turbo olarakda internal wastegate olan bi turbo kullanırsanız sizin için maliyet açısından iyi olur mesela kkk16 kullanabilirsiniz
Söylediğin şey fabrika çıkışlı araçlarda olsa dediğini anlarım, bende bu ikilem arasında kaldım çok sefer. Neden orjinal 1 bar çıkışlı turbo benzinli/dizel araçlarda blowoff yok?
Intercooler var çünkü aracın yükü turbo ve devir/kullanım/tepkime turboya göre ayarlı.
Bu güne kadar .5 barda 3 araç turboladım sonradan çevirme kendi ellerim ile taktım parçalarını bir sorun yaşamadım.Blow off turbo ömrünü uzatır doğru evet anlattığın lag olayı yanlış. DV lag oluşmasını önler kelebek kapandığı zaman içerdeki havayı tekrardan Turboya göndererek turboyu faal tutar. Blow off ise kelebek kapandığı zaman bu havayı dışarı atar. Neden gerek yok diye diretmeme gelelim;
Basılacak olan basınç .6 bar. .6 bar için neden intercooler takasın? Evet taktığında + performans ve daha sağlıklı olacaktır ama ona ödenecek para ile daha sağlıklı şeyler yapılabilir, ateşleme güçlendirme ve sıkıştırma düşürme gibi. Araç draglara kalkmayacak normal kullanımda olacak bunun yapılmasının sebebi bile zaten araçtan tepki almak bu tepkiyi niye geciktireceksin?
Benim düşünceme gelirsek, enjektör duty değerleri, egt, afr incelenip doğru ayarlandığı sürece bu araçta problem olmaz. ve çokta keyifli olur.
RESPECT YOUR ELDERS
Avans ile afr düzgün olduktan sonra 0.6 barda sorun çıkaracağını sanmıyorum.Ayrıca basınç düşük intercooler kulanırsan lag yaşarsın ama küçük ebatlı bir cooler kullanılabilir.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)