mesela kac lıtrelık?
mesela kac lıtrelık?
yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın
Ben olsaydım 3 - 5 litre arası bir cooler tercih ederdim
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
işin özü stock pistonla sanzumanla oynamadan orjınal halde 0.6 bara kadar dayanabılecegını dusundugum ıcın 0.6 bar evet beyler detaylı bır sekılde sunu sunu teker teker alacaksın dıyen bır zat-ı muhterem yok mu?
bebeğim yaparız bi sistem
yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın
düzgün yapılmış bir sistemde 0.6barla yürürken tek dikkat eme gereken kol olacak. gündelik kullanılacagı için pistondan yana sıkıntı olmaz ama kollar peak yediği değerden dolayı bir süre sonra sıkıntı yaratabilir.
samet sen sadece afr olarak düşünüyorsun, ilk sorun artan iç basınçtan dolayı ateşlemenin zayıflaması olacak, daha sonra avansa müdahale etmen gerekli bunları safc ile yapamazsın mecburen standalone bir beyine ihtiyacın var.
murat beyıne gelene kadar cok iş var olmadı lpg takar onda yuruturuz ben oncesını soruyordum... neler lazımteker teker kardesım şu lazım şu lazım dıye bırının yazmasoını beklıorum...
sizin aracınızda oluyormu bilmiyorum ama honda d ve b serisinde distribitörden avans açılıp kısılabiliyor. aracınızdada distribitörden avansa müdahale ediliyorsa sadece safc yeterli olur
Turbo manifold(External wategate olacaksa ona göre bir model)
Turbo (Flow değerleri uygun)
Downpipe ve downpipe uygun egzoz sistemi
intercooler
İnetcooler boruları - silikon hortumlar - kelepçeler
Turbo yağ hattı
Yakıt - avans v.s ayar yapılabilecek map - piggyback - standalone bir cihaz
Temel olarak stock internal 6-7 psi için gerekli olanlar
Bunun yanında olmasında yarar olabilecek;
Egt,boost,Afr,oil press ve oil temp göstergeler
oil catch can v.s diye uzar gider.
aracında SAFC vardı galiba..
SAFC yi turbo uygulamarında kullanabiliyorsun, ama normalin dışında bir bağlantı metoduyla..
MAP sensörü veya basınç göstergelerinin basınç sensörlerini , SAFC nin devir bağlantısı gibi bağlayıp, ayarlanarak yapılıyor..
Bu metodun ismi: "SAFC Hack", google dan araştırabilirsin ingilizcen varsa..
ihtiyaç duyacağın tek şey, büyük enjektörler olacak..
180-200 hp lik , 4 silindir ve boyut olarak uygun bir enjektör bulup onları takabilirsin..
Onun dışında mekanik şeyler belli yazılmış zaten:
eksoz manifoldu
turbo
downpipe
intercooler
intercooler boruları
BOV
turbo yağ bağlantıları
BOV vakum bağlantıları
vs.
SAFC ve AFR göstergesi varsa , daha hızlı ilerlersin
safc var aem widebanda var turbo k03 sıfır olarak alınacak intercooler da 5litreye karar kıldık safc hack ısını arastırırım palıonun beyını yakıta gore avansı otomatık ayarlıyor dıye bılıorum olmazsa eproma remap yapılabılıor alfa 156 salesspeedlerın enjektorlerı cuk dıye oturuyormus ,aklıma takılan yaglama ısını nasıl halledecez downpipe baglantı vs ıslerını adanada seckın oto egzostta halederız
Turbonun yagi gostergede isik yaktiran blok uzerinde olan switchin oldugu delikten alinacak
Tornacinin yapacagi aparat ile hem switch calisacak hem turboya yag gidecek
Donus icin kartere uygun bir rakor kaynatilacak ordaki delikten donus olacak
Sandwich plate varsa olur tabi ayni mantik
Su sogutmalida lpg regulatorleri gibi kalorifer peteginin hortumlarina T yapilabilir veya gaz kelebegine su giris cikisi varsa (bendeki vectra da var mesela) bu hortumlar kullanilabilir
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)