merhaba arkadaşlar.. yeni bir konuyla biraz daha fazla dikkat toplayarak yeni bi sorunum hakkında çözüm arayışı içindeyim..
bilindiği gibi artık 0,5 barda yürüyen 3.18is aracımı zevkle kullanmaktayım.. ilk başlarda bi kayışın kaçırma sorunu vardı ve intercooler ile basınç alamıyorduk ve intercooler ı söktük şu an SC direk basıyo emme manifolduna 0,5 barı.. tabii haliyle ayağımızı gazdan çekince gaz kelebeği kapandığından arada oluşan basınç vardı ve bazen bu boruların çıkmasına vs neden oluyodu ve geçen gün blow off takarak bu sorunu aştık artık ayağını gazdan çekince güzel bi ses var ama araba stop etmeye başladı..
yalnız bu stop etme sadece blow off devreye girecek kadar (atıyorum 3500-4000 devirde) aracı boşa atınca oluyor..daha alt devirlerde stop etme sıkıntısını göremiyorum.. blow off un emiş hortumu direk emme manifoldundan alındı yani bi yere T atmadık..
bu durumda benim aklıma gelen blow off a verdiğimiz emiş sayesinde emme manifoldu hava mı alıyor ki?? (yani bu emiş içeri hava verir mi??)
ikinci ihtimal de bu durum daha çok araba çok (yani uzunca bi şehir içi kullanımdan sonra) ısınınca yapıyor daha çok... ve ve benim IAT (ısı sensörü) akışmetrenin üstünde SC dan önce... araba çok ısınınca haliyle SC ve bastığı hava da baya ısınıyor ama IAT SC dan önce olduğu için içeri giren havanın sıcaklığına uygun yakıt gönderilmiyor mu?? -ama şu da var rölantı valfi havayı akışmtreden hemen sonra SC önce alıp emmeye veriyo-- yani ikinci ihtimal bence çok düşük..
bu konudaki yorumlarınız benim için çok önemli.. imdiden çok teşekkür ederim..