değiştirme :)
benzin basınc saati bağla kontrol edebilirsin yolda kontrol etmelisin
Printable View
değiştirme :)
benzin basınc saati bağla kontrol edebilirsin yolda kontrol etmelisin
Basinca yolda bakmak gayet mantikli pompam yeni ve guclu diye guvenme bir sikintida olabilir olmasa bile kafandaki soru kalkar
Benzin basinc saati burda bulmak sikinti nerden temin edebilirim serviste var basinc saati kocaman bir sey arabanin camina monte edip yolda da bakmistik diger arabamda o zaman walbora vardi saati needen temin edebikiriz ?
arkadaşlar yeni mafı taktım idle 40 rpm yükseldi 5. vitesde 2000 rpm den dip gaz yapsam bile retard yok ama özellikle yokuş yukarı çıkarken 6 küsür retard var.
bu benzin kalitesi ile gayet normal retardlar. bir cok arabada -8 -9 retard gordum tamami standart olan.
Arabada ne problem var peki ?
Tamam da sorun ne retard görmek mi ?
Benzin basinci rolantide 3.2 bar yukte 5.8 bar
Hic bosuna ugrasma kardesim,yazilimini yapana soyle Knock Sensitivity ayarlarini oynasin mutlu mesut gazlarsin :)
arkadaşlar mantıklı bir açıklama getirecek kimse yok mu bu duruma yada problemin nedenini bilen ?
Tek problem yakit kalitesi
Stock arabaya methanol ilginç geldi biraz , arabada yazılım var mı yok mu ?
Arkadaşın biri soru soruyor sen diyorsun ki methanol le halledeceğiz.
Öneri sunuyoruz sunuyorlar yapmıyorsun.
Aracında herhangi bir sorun olmadığını düşünüyorsan yakıt kalitesinden yapar keza burda birçok yazılımsız stock yükteyken o retardları görür.
Dip gazda ve devirli basarak gelmiyorsa retard ; sorun yok demektir.
Ha illaki retardı kafama taktım diyorsan gidip etil alkol , toluen , cylien vs bul biraz koy araba düzeliyorsa sorunun yok düzelmiyorsa o zaman gidip motor açıp sentene baktır.
hakan bey soruları cevaplıyorum hatta dikkat ettiyseniz önerileride uyguluyorum. maf dedi utku arkadaş mafı yeniledim.o.z pompa basıncına baktır dedi gittim ölçtürdüm.sonucunuda yazdırdım hatta üstüne birde komprosyon ölçtürdüm.
dip gazda dediğim gibi retard yok. tamam siz diyorsunuz ki dip gazda yoksa sorun yok sonuçta araba dip gazda daha fazla yüke binmiyor mu yüke bindiğinde gelmiyorsa neden yarım gazda geliyor mantığım almıyor. amenna sente ayarınada baktırırım en kısa zamanda.depoya metenol koyup deneyeceğim metenol alacağım arkadaşla irtibat kuramıyorum şuan için.
Dip gazdaki timing (sizin deyiminizle avans) ve yarım gazdaki timing (avans) arasında dağlar kadar fark vardır. (Bu stock da olsa , yazılımlı da olsa farketmez.)
Eğer yarım gaz (part throtle) da olan timing dip gazda (full throtle) de olsaydı motorların hepsi tabiri caizse kucakta olur.
Buraya düzgün bir retard logu koyar mısın ? 4 ün kısa ise 4 de 1500 devirden dip gaz yaparak devir bitene kadar mümkünse , 5. vites yada farketmez.
Kendimden ornekleyerek anlatayim
Ornekten once ilk soyleycegim yokus yukari muhtemelen peak basimcin yuksek oluyor biraz ve yarim gazdayken o basinclarda low throotle pozisyounda karisim fakir anlik olarak ve beyin vuruntuyu algilayarak avansi geri cekiyor yani retard dip gazda neden olmuyor dip gaz haritan fakire musade etmiyordur beyin yani afr yi bir degere getir komutu vardir beyinde.
Kendimden verecegim ornek ise c20let oem ecu ve phase 3-4 iki farkli chiple 1 yil kullandim dip gaz disindaki low throotle gazlamalarimda ve anlik peak basicinin yuksek oldugu yerlerde karisim 14.8 15 afr ye kadar geriliyordu ve bu beni rahatsiz ediyordu dip gaz bastigimdada afr 11 olurdu
Simdi bende retard olmuyordu cunku 1995 model bir beyin ve motor isletiminden ornekledigim icin retard yoktu ama vag grubunun yeni nesil beyinleri bence cok basarili ve onlem almasi cok normal sen amerikayi kesfetme ya etil at depoya yada met kit al
buraya koyamıyorum hızlı resimden yüklenmiyor ben göndereyim olmadı siz ekleyin
bu arada arabada ekstra olarak dp var aem açık hava filitresi kat iptali 51 lük düz boru sonda da ss magnum var
Dosyalar aşağıdaki , bence hala sorun yok gibi görünüyor.
https://hotfile.com/dl/254410579/966...4-020.CSV.html
https://hotfile.com/dl/254410693/8fe...0-031.CSV.html
https://hotfile.com/dl/254410722/757...-0311.CSV.html
https://hotfile.com/dl/254410750/717...0-115.CSV.html
bilmiyorum dediğiniz gibi normal ise de yarım gazda neden retard geldiğini öğrenmek istiyorum ve araştırıyorum.nihayetinde bu araba ile ha bire dip gaz yapmıyoruz genelde yarı gaz kullanıyoruz ve hard bir yazılımda bile 3-4 retardı geçmemesi gerektiğini de biliyorum.
Gönderdiğin logların tek tek hangi log kaçıncı vitesde yazar mısın.
Bu arada afr değerlerin o gonderdiklerin gibi değil ;
14.4 - 14.5 civarında görüyor yarım gaz ve retard gördüğü yerlerde.
En sagdakiler devir ve soldakiler coltaj degerimi
0 1 volt arasi degerlermi
0 volt mu zengin 1 voltmu
Hakanin dedigi gibi 14 afrler varsa ayni benim beyin gibi calisiyor low throotleda anlil peak ve anlik fakir retard getiriyor
Oksijen sensör voltajının tork ve güç karşılık gelen değerleri linktedir. Belki yardımcı olur.
Bana göre dip gazda araban voltaj değerine göre fakirde gibi..
Air Fuel Monitor