En sagdakiler devir ve soldakiler coltaj degerimi
0 1 volt arasi degerlermi
0 volt mu zengin 1 voltmu
Hakanin dedigi gibi 14 afrler varsa ayni benim beyin gibi calisiyor low throotleda anlil peak ve anlik fakir retard getiriyor
Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
Uyanmak Gerek Uykulardan Artık
POWERED BY EMS GARAGE(GARDIYAN)
Oksijen sensör voltajının tork ve güç karşılık gelen değerleri linktedir. Belki yardımcı olur.
Bana göre dip gazda araban voltaj değerine göre fakirde gibi..
Air Fuel Monitor
Konuya baktım. Sanırım askıda kalmış..
Oksijen sensör voltajı 1 volt ta zengin 0,1 voltta ise araç fakirde çalışıyor demektir. Konudaki yazılanlar dan anladığım kadarıyla rölanti de 1 volt olması hatalıdır. Oksijen sensörünün rolantide 0,1 - 0,8 volt arasında sürekli değişmesi gerekmektedir. Tam sinüsoridal şeklinde değil de.. iniş çıkış şeklinde olması gibi düşünün.
Eğer araba alt devirden dip gaz yaparsak aracın turbosu peak yaptığı zaman retard gelmesi normaldir. Fakat bu kendi aracım için konuşuyorum. +2 veya -3 retard normal sınırlardadır.
Örneğin kendi aracımda westgate aktuatörüne ayar yaparken alt devirden bastığımda peak 1,1 bar yaptığında retard -2 geliyordu. Ayarını kıstım. Haliyle turbo peak 1 barda kaldı ve aynı şartlarda alttan bastığımda turbo geç dolmaya başladı ve retard ım 0 dı. ve oksijen sensör voltajım ise 0,91 volt tu. Yazan arkadaşların dediği gibi 4000 devirde dip gaz yapıp redline da retard geliyorsa bu benzin oktanından veya turbo nun peak basıncından kaynaklanabilir.
Redline da ise oksijen sensör voltajı turbo araçta 0,9 civarında olmalıdır. 0,7 volt tan yukarıda olmalıdır. Bu turbo araçlarda vuruntu için tehlikeli bir sınırdır. Yani fakir karışımdır.
Ayrıca.. Bu verdiğiniz rölantide 1 ve 4000-5000 devirdeki 0,867 değerler lambda değerleridir..
Oksijen sensör voltaj değerleri değil.
Lambda değerinin 1 olması demek AFR nin 14,7 olması, 1 den düşük olması zengin karışım 1 den büyük olması ise fakir karışım anlamına gelir.
Oksijen sensör voltajıyla ters orantılı bir kavramdır.
Değerlere volt olarak yazılmış belirtmek istedim sadece..
Saygılar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)