User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
53 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: hadı bakalım su turbo karburutor ısıne bıcozum getırelım

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maxi iste sorunda burda bende karburutorden anlorum beyın sıstemınden anlamıyorum karburutorun bana en buyuk avantajı anam babam usulu olmasıydı kaba taslak ayarla calıstır elektronık sıstemde oyle degıl bı sensor bozulda 100 200 lıra o yuzden elektronık sısteme gecmedım ben

ben suanda bu sıstemı ogrenmek ıstıyorum ama bu ıllakı benım arabamda bı sorun oldugunu gostermez konunun benım arabayla hıc bı alakası yoktu herkes arabayla bagdastırdı arkadaslar tekrar soyluyorum ben boyle bı sıstem buldum bunu sadece ogrenmek ıstıyorum ılla arabamda uyguluycam dıye bı kural yok suanda arastırıyorum kafama yatarsa deneyecem ama suanda sadece arastırıyorum nasıl olur nasıl calısır gıbı muhalefet olmak yerıne bılıyosanız yorum yapın yok muhalefet olacaksanız susun daha ıyı kımsenın ukalalık yapmasına gerek yok bılgı paylasım forumu burası bende bılenlerle paylasmak ıstıyorum

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    190e den cıkma kjet sıstemı mevcut efı ye gectıgım ıcın soktun tam takım olarak 1000tl ye verırım.

Enjektor
    Gaz kelebegı
    Kjet
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    megasquirt ecu baglayıp enjeksiyon sistemiyle rahat yürütebilirsin tabi her işide her zaman kendin yapamazsın illaki her işin bir uzmanı var, bi uzmandan yardım almalısın
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

x_power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elektronik yapsan daha güzel ama

illada bu sistemi yapacaksan üstteki arkadaşınkini al 4 silindir için yapacaksan o dağıtıcı yı 4 silindire giden emmeye ayrı ayrı monte edeceksin nozleleri yerleri farketmez kjetin altından turbonun emişine gideceksin (bazı kjetler üstten emer) turbonun cıkışından coolere coolerden emme kelebeğine kelebekten önce blow off bağla gerisi benzin pompası flitre
    MUSTAFA GENÇ 542 293 89 07

242 220 00 07

https://www.facebook.com/pages/MSG-p...0936457?ref=hl

İnsanın cahil olduğunu bilmesi bilgiye atılmış ilk adımdır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam yanlıs anlamayın ama ben kendı emegımle kendı ımkanlarımla bıseyler yapmak ıstıyorum yanı bana ait bısey olsun ıstıyorum o yuzden dısardan mudahale almak yerıne kendım yapmak ıstıyorum bu ılk sebebım ıkıncısı ıse kayserıdeyım ben kayserıde ankra ıstanbul gıbı ımkanlar ne yazık kı yok mod konusunda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ama benım araba v6 yanı 6 sılındır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence kendin uğraş öğrenme açısından onu cözersen gerisi gelir biyerden başlaman lazım

242 220 00 07

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ewet bencede cok haklısın once 6 sılındıre gore bu parcadan bulup alıp ıncelemeye baslamam lazım nası calıstıgının mantıgını cozersem olay bıter galıba bende burda kullanan bılen varsa dıye bı soruyum demıstım ama herkes muhalefet olmak ıcın yorum yaptı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen önce malzemeyi al incele sonra turboyu takmadan onunla calıstır sonra turboya geç

242 220 00 07

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abı ben turboyu taktım arabaya araba lpgde turbolu olarak faal calısır durumda suanda ben benzınıdı devreye almak ıcın bu sıstemı ogrenmeye calısıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozaman takacan

242 220 00 07

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LeKLeK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam yanlıs anlamayın ama ben kendı emegımle kendı ımkanlarımla bıseyler yapmak ıstıyorum yanı bana ait bısey olsun ıstıyorum o yuzden dısardan mudahale almak yerıne kendım yapmak ıstıyorum bu ılk sebebım ıkıncısı ıse kayserıdeyım ben kayserıde ankra ıstanbul gıbı ımkanlar ne yazık kı yok mod konusunda
    seni çok iyi anlıyorum emeğinede sağlık iyi kötü yaptın çalışıyor ama herşey bi yere kadar nasıl bir mekanikçi kaportadan anlamazsa, yada elektrikçi çok fazla mekanikten anlamazsa buda aynı şekilde sen teknik kısmını bir yere kadar gelmişsin limitlerindesin, senin bundan sonra bir uzman yardımına ihtiyacın var illaki kayseride yapmak zorunda değilsin götür ankarada erkut üstad var bladerk nicki onunla iletişime geç sana nasıl bişeyler yapılabileceği konusunda fikir versin veya uygulasın
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

21dc963 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abı bende tofas turbo da turbo olayına gırmeyı planlıyorum ...( bu konulada daha cok yenıyım yaı pek bısey bılmem ama ) rebo nun orjınladen turbolu arabaları var bence sen onları arastr

OmerBLN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim SLX karburatörünün bi yerlerini tıkayıp yapıyordu ustam ama inan hiç karburatörle ilgilenmedim bilmiyorum bu sebepten ama çıkış yolu olabilir belki sana.
    If you don't follow through on your dreams, you might as well be a vegetable.

Burt MUNRO

EVOII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlamadıgım eski veya yeni bir sistem ,parasını çöpe atar yada atmaz bir video paylaşmış nasıl oldugunu soruyor elindeki imkanlar dahilinde birşeyler yapma çabasında neden tepeden bakılıyor anlamıyorum yardımcı olmak için çaba sarf edelim yok bunu al yok şunu al kimisinin parası var arkadaş 50 bin liralık 100 bin liralık proje yapar kimininde yok olanlarla birşey yapmaya çalışıyor (yoksa yapmasın canım) zihniyetinde olmamak gerek nacizhane öz eleştirim.
    Jet Black II 323i.

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    k-jetronik vakuma dayali calisan bir alet.
    dagitici yada ordek denen aleti turbonun emisine baglarsaniz, araba ne kadar hava emerse, o ordekte emilen havaya bagli olarak o kadar acilir. ordegin acilmasi demek enjektorlere giden benzinin artmasi demek. mantigi teoride cok basit bu sistemin. cis diye gecer bunlar, continuous injection system.
    enjektorler kesik kesik puskurtme yapmazlar, surekli puskurturler, ordek denen dagitici da bu puskurtmenin dozunu ayarlar.
    yanliz bunu alip takmak isin gercekten kolay kismi, mercedesin benzin pompasini alacaksiniz, dagiticisini alacaksiniz enjektorler alacaksiniz ve baglayacaksiniz, tamamen mekanik ve kolay kurmasi. ama ayar kismi karburatorden de efi den de cok daha zor emin olun. zaten dikkat ederseniz k-jet lerin bircogu kendi arabasinda bile (gercekten anlayan ustalarinin olmamasi ya da cok az olmasi nedeniyle) stabil calismiyorlar.
    ben bizzat kendi golfum icin 4 tam takim k-jet i dagittim evde, hepsinin en duzgun parcalariyla bir takim k-jet topladim yine olmadi

size bu konuda tek tavsiyem, eger bu sistemi kuracaksaniz "sorunsuz" sekilde calistigindan emin oldugunuz bi k-jet almaniz olur.

bir de bu zimbirtilarin ayari oyle bi tornavidalik degiller, gercekten..

hem emin olun harcayacaginiz para efi ye gecmeniz icin size gerekenden az olmayacaktir.
    If you have no LAG, you have no turbo..

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EVOII Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlamadıgım eski veya yeni bir sistem ,parasını çöpe atar yada atmaz bir video paylaşmış nasıl oldugunu soruyor elindeki imkanlar dahilinde birşeyler yapma çabasında neden tepeden bakılıyor anlamıyorum yardımcı olmak için çaba sarf edelim yok bunu al yok şunu al kimisinin parası var arkadaş 50 bin liralık 100 bin liralık proje yapar kimininde yok olanlarla birşey yapmaya çalışıyor (yoksa yapmasın canım) zihniyetinde olmamak gerek nacizhane öz eleştirim.
    burada paradan puldan söz eden yok ki? sen videodan teşhis yapabiliyor musun turbo sağlıklı olmuş mu ayarları tam mı ne gibi sıkıntılar var ya da başka yorum yapabilecek bir konu var mı diye? geçmiş konulara bakarsan bu tarz açtığı her konuda olayların doğrusu gösterilmesine rağmen 'ben yaptım oldu işte, bu da patinaj dönme videosu' gibi cevaplar verdiği için bazı üyeler iğneleyici cevaplar yazmış... benim gibi...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

EVOII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burada paradan puldan söz eden yok ki? sen videodan teşhis yapabiliyor musun turbo sağlıklı olmuş mu ayarları tam mı ne gibi sıkıntılar var ya da başka yorum yapabilecek bir konu var mı diye? geçmiş konulara bakarsan bu tarz açtığı her konuda olayların doğrusu gösterilmesine rağmen 'ben yaptım oldu işte, bu da patinaj dönme videosu' gibi cevaplar verdiği için bazı üyeler iğneleyici cevaplar yazmış... benim gibi...
    giriş, gelişme ,sonuç denklemi bozuk haklısınız.
    Jet Black II 323i.

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzgün bir şey yapmak istiyorsan efi şart.Karburatörle de yürür tabi ama iş sadece yakıt sistemiyle bitmiyor ki kara düzen distribütörlü motorlarda avans başlı başına bir sıkıntı.Karburatör olsun avans düzeneği olsun turbo sonrası çalışma mantıklarına tamamıyla zıt bir durum oluşuyor sen sağı solu kurcalayarak aradaki zıtlaşmayı gidermeye çalışıyorsun ama bu bir yere kadar mümkün.

Şonradan yapacağın karburatör üzerinden turbo işlemiyle ne yaparsan yap düzgün bir avans haritası ve düzgün bir afr yakalayamazsın çünkü elindeki mevcut sistem vakuma dayalı bir sistem turbo basıncı geldiğinde saçmalaması gayet doğal.

İllaki karburatör ile yapacağım bu işi diyorsan ebay den 45 mm mikuni karburatör al turbonun emişinden bağla en sorunsuz bu şekilde olur, ama bu şekilde en azından 1 gün yatmış araç özellikle soğuk havalarda geç çalışabiliyor.Bazı amcalar direk manifold içine işeyecek bir enjektör koyup kontağı açar açmaz bir iki sn benzin püskürtmesini sağlıyorlar geç çalışmanın bu şekilde önüne geçiyorlar fakat bu şekilde hazır bir düzenek varmı bilmiyorum özel olarak kendin yapman gerekebilir.

Yada diğer bir alternatif turboyu sök aracından supercharger yap heleki s/c yi bloğun ortasından konumlandırabileceğin uygun emme manifoldu bulabilirsen yada yapabilirsen süper olur s/c yi karburatörden emdirirsin turbodan çok daha sağlıklı ve relax çalışan bir sistem olur.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)