İnternette Ebaydan metal spor katalitik alabilirsin. Hem emisyon normlarını karşılar hemde gerekli gücü almış ve aracın orjinalliğini bozmamış olursun. 100 yoğunluklu metal katalitikler fazlasıyla işini görecektir.
Ama önce downpipe metal katalitik uygulamalısın. Sonra yazılım işine girmelisin. Servisin anlayacağını sanmıyorum.
Beyler Dp sesi değiştiriyor mu?
bu çok sert oldu
Sıfır İskender abinin yapmış olduğu DP'ler var. AYN Auto'da duruyor.
Hazırla al tak şeklinde hemen orada taktırabilirsiniz.
Sesi değiştiriyor, arabayı rahatlatıyor. Manyak bişe bu dp![]()
Yazılım ilk başlarda gerek yok motor arıza yakıcak, ancak bu ışığı emisyon değerleri yüzünden veriyor, herhangi bir "safe mode" durumu söz konusu değil.
yazılıma kadar gönül rahatlığıyla binebilirsiniz, ancak biraz garipleşiyor yakıt sarfiyatı..
2013'e yazılım atılıyor bu arada, hatta beyin sökülüpte yazılım atılan araçlar arasında; DR' un demesine göre en başarılı MAP'e sahipmiş..
bkz; Gurkan'ın COP minisi![]()
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
R56 sahibiyim ilk önce orta iptal ettim biraz ses aldık.
Downpipe yaptım cok güzel ses oldu yani orta , dp 2si güzel ses ve rahatlama oluyor.
Extra olarak alta filtre ve intercooler var.
hayır yakmayacak. dp takarsan emisyon degeri artıcak ve araç sorun varmış sanıcak ışık yakacak.
yazılımda ışık yakmaz dp de yakar.
dp yakar yazılım atarsan siler![]()
Yüce F.U
PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG
Yazılımdan once dp yaparsanız emisyon degerleri yuzunden arıza yakıcak.uzerıne yazılım yapıldıgında arızanız sönuyor.
Bunun haricinde dp siz sadece yazılımla tabiki arıza vs yakmıcak.ama yapmısken bir kere yapıp dp ve sonrasında yazılım yapın derim.inanın performans adına kafanızda soru işareti kalıcak ileride yapıcaksınız![]()
Dr.Ecu
Bence dp ile yapmalisin yazilimi.Ses sıkıntisi diyorsan catback de yapmadigin surece sadece yuksek devirlerde zirildicaktir rahatsiz etmiycek sekilde.Yazilimla evet guc alirsin fakat bukadar yapmisken bence dp ta yapmalisin.aractan araca degisir fakat ornek olarak soylersek atiyorum yazilimla 2 boy aliyosn dp +yazilimla 3-4 boy alman cok net garanti olur.![]()
Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.
Belly Detail
Benden size tavsiye,
Bu işi kiminle yapacağınızı seçin
Deneyimlerini paylaşsın sizinle ve örneklerini göstersin.
ancak şunu unutmayın:
DP ve yazılım size net bir artış sağlar.
Dolayısı ile
önce soft yazılım ve parasını ödeyeceksiniz
sonra dp takıp birdaha yazılım (Onada para istenecek)
Belli stageler var.
Dolayısı ile boşu boşuna zaman kaybetmeyin
dp + yazılım.....
...
DS3 1.6 thp 156 hp: 1-2 değişiklik dışında cooper s ile aynı motora sahip ;
Dyno ölçümleri:
Stock halinde: 152 hp
yazılımla: 172 hp
DP + DV ve yazılım güncellemesi ile :192 hp
Kendi aracımın Dr.ECU da yapılan ölçümleri...
Karar senin![]()
Haklisinizda soyle bi durum var downpipe yapmaktan kesinlikle vazgectim cok fazla guc peisnde degilim sadece yazilimla kac boy alirim onu merak ediyorum.
Cok guzel bi ornek.sadece yazilimla 20 hp almissin buda guzel bi guc.
Peki sadece yazilimla kac boy ileri atti seni benim suan merak ettigim bu cunku downpipe yapmicam aklimdan cikardim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)