2 litre Ford pinto bloğuna motosiklet karburatörü takıyorum, ITB olacak , egzantrik vs. aldım , Turboşarj eklendiğinde vakum hali ile basınç altında ateşlemesini/avansını ve benzin olayını nasıl çözebilirim?
2 litre Ford pinto bloğuna motosiklet karburatörü takıyorum, ITB olacak , egzantrik vs. aldım , Turboşarj eklendiğinde vakum hali ile basınç altında ateşlemesini/avansını ve benzin olayını nasıl çözebilirim?
.....Human At Sight , Monster At Heart.....
erkan sana agır kufur ederimde neyse..
valla hocam karbüratör ile turbo zor iş be
gel sen bu sevdadan vazgeç ve bir beyin tak araca enjektör ile yoluna devam et
bursada olsan turbocu cem çözer senin işini yedi bitirdi turbo karbüratör işini
İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL
enjeksiyona geçme imkanım yok , turbo yapacaksam karburatörle çözeceğim işi, Gökhancım küfürlerinin başımın üstünde yeri var
Abi bende hep aynı şeyi düşündüm ama en sonunda 4 nokta enjeksiyon + beyin olayının çok mantıklı olduğunu anladım...
Aracın dediğin şekilde hem çok yakacak hemde sürekli ayar değişecek yapma etme![]()
Ama yinede yaptıracaksan Ford motoru konusunda maslak oktaykan power diyorum ben....
Sağlıklı bir turbo için enjeksiyon+edis 4 ateşleme sistemi kurmanız gerekiyor.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
arkadaşlar, hepinize hak veriyorum ; turboşarja sahip enjeksiyonlu aracım eskiden vardı, şimdi başka turbolu aracımda var, önemli olan karburatörlü arabalarda ateşleme ve benzin değişiklikleri nasıl yapılıyor. bir sürü turbolu şahinciler var, ne yapıyorlar mesela enjeksiyonlu olmayanlar?
Avansı rötarı nasıl ayarlıyorlar?
Allah kolaylık versin zor iş....
eski bi tofaşçı olarak derimki benim araçta turbo vardı piston kol falan forget di en basit lpg ile besliyodum karbüratörlü vaziyette hemde 2 bara kadar basıyordum araba resmen çıldırıyordu tam 8 ay boyunca kullandım sadece 2 defa jonta yaktım onlarda hortum patlaması yüzünden motoru açıp baktığımda pistonlar tertemiz vede sıkıntısız duruyordu ama gazın anasını belliyodu ***** 2 bar için çift çıkışlı lpg beyni vardı 600 tl ye almıştım vede km ye 1 milyon yakıyodu ama hakkını veriyodu ama şimdi olsa lpg de binmezdim
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)