User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: turbolu benzinli araçta yazılım

eticet06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

turbolu benzinli araçta yazılım

merhaba bır konu hakkında merakım var turbolu araçlarda yazılım yapınca nelerı etkılıyor sadece elektronık turbo kontrollu arabalarda basıncımı acıyorlar veya tam olarak nelerı değişiyor enjektörler ,ateşleme vs...

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunun %100 kesin cevabı olamaz
    bu chip yazan kişiden aracın özelliklerine kadar fark edecektir.

ama turbo basıncı+ateşleme+enjeksiyon süreleri gibi haritalar en başta güncellenir
    sonrasında araca göre değişebilir
    tork limitörü
    devir kesici
    ve başka birkaç parametre daha olabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunun %100 kesin cevabı olamaz
    bu chip yazan kişiden aracın özelliklerine kadar fark edecektir.

ama turbo basıncı+ateşleme+enjeksiyon süreleri gibi haritalar en başta güncellenir
    sonrasında araca göre değişebilir
    tork limitörü
    devir kesici
    ve başka birkaç parametre daha olabilir

dün ben bir remapcıye gittim forumdan bir arkadaş eksozun veya eksoz manıfoltun kacıyor dedi.birde ben westgate hortumu tcv valve denen bir zıkıma giriyor onu söktüm ama sensörün elektrıgı halen baglı ve buda benım aracımda 0.8 bardan 1 bara yukselttı sımdı gecenlerde sızde cevaplamıstı bilinçsizce yapılan işlermlerden bahsetmiştiniz.bu tcv sensörü benim aracımda dedikleri kadarı ile fazla bir etkisi yok ve çok çabuk bozulan bir meretmiş araştırmalarım sonucu.Forumlarda arızalanan tcv valfini %90 ı değiştirmek yerine hortumunu sökmüş çünkü araç bir barın üstünde yürümüyor wastgate ona göre ayarlı.Yazılım yapacak olan arkadaşta bunun mecbur takılı olması gerektıgını söylüyor.Eger yazılımla açılacaksa 0.2 bar zaten bunu mekanik olarak biz yapmış bulunuyoruz ozamanda yazılımın pek bir mantıgı kalmıyor yanlış mı anlıyorum.Bu arada çopur eksoza gittim dün araçta herhangi bir kacak olmadıgını ve onların lpg enjektörü sesi olduğunu belirtti ve araça 76 mm düz boru ve dump pipe yapmak için bir proje hazırladık.Eger yazılımla sadece turbo basıncı acılacaksa gerek kalmıyor şu durumda birde merak ettiğim bir konu otomatik vites araç dyno da düzgün olçülebilirmi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayır bilmediğiniz noktalar var

turbo boost valfi sadece turbo basıncını açmaya yaramaz.
    ters bir durum oluştuğu zaman motor kırılmasın diye basıncıda kısabilir.

siz o hortumu çıkarınca kara düzen artık allah ne verdiyse modunda devam edeceksiniz.
    kötü benzin alınca motor vuruntu yapacak belkide pistonları kıracaksınız
    sonra usta ile birbirinize bakıp alla alla ne oldu acaba diye tahmin yürüteceksiniz.

McKrop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Basinc degerini sabit tutarak bile aracinizin kranktaki guc degeri arttirilabilir. Yapmak istediginiz yukleme ile ilgili biraz daha arastirma yaparsaniz usta ile dialogunuz daha saglikli olabilir cunku yazilim konusu hakkinda bilincsiz bir cok insan var kullaktan duyma bilgilerle dolu.

Dort tekerli bisiklet bile dynoda olculur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayır bilmediğiniz noktalar var

turbo boost valfi sadece turbo basıncını açmaya yaramaz.
    ters bir durum oluştuğu zaman motor kırılmasın diye basıncıda kısabilir.

siz o hortumu çıkarınca kara düzen artık allah ne verdiyse modunda devam edeceksiniz.
    kötü benzin alınca motor vuruntu yapacak belkide pistonları kıracaksınız
    sonra usta ile birbirinize bakıp alla alla ne oldu acaba diye tahmin yürüteceksiniz.
    bendeki selenoid bunun aynısı bunun yerine peki manuel boost control taksam ne olur bu bahsettiginiz rsikler ortadan kalkarmı ben burda gösterilen westgate e gıden hortumu cıkardım sadece

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu valfi kumanda eden şey ecu
    basıncı kısan ecu
    manuel boost valfi takarsan, ecu gerekirse basıncı nasıl kısabilir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Basinc 1 bar sabit mi? yoksa alt devirlerde daha fazla ust devirlerdemi 1 barda kaliyor

Wastegate e giren hortum bosta ise su anda basinci kisitlayan birsey yok demektir.. Oldukca tehlikeli.. Bence hortumu geri takin basinci yukseltmek icin manuel boost controller takin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada wastegate 1 bar degildir, 0.8 den kucuk olmak zorunda..

1 barlik wastegate varsa basinci 1 bardan asagida tutamazsin..

Genel uygulama wastegate basinci <<< elektronik ayarlanan basinc..

Baska turlu olamaz.

palamut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wastegate hortumunu söküp kullandıysan egzoz manifoldunun kaçırması çok büyük şans olmuş. bu araçlarda cbv tabir edilen turbonun emme salyangozundaki yaylı diyafram volvonun blowoff yerine koyduğu bir sistemdir onu iptal etmenin en doğru yolu parçayı söküp yerine aynı şekilde bir flanş takmak. tabi bu iptali yaparsan başka bi recirc valve veya blowoff valf kullanman gerekli çıkan havayı geri emiş sistemine verecek şekilde. yoksa aracın valf açıldığı zamanlarda ölçülüp sistemi terketmiş havayı tolere edemeyip boğarak stop edecektir.

Basınç arttırmadan önce özellikle cbv sisteminin sağlam veya iptal edilmiş olduğuna emin olmalısın ve tüm sistemdeki kaçakları emme egzoz intercooler gibi gidermen gerekli. Genelde hedef basınca ulaşamamakta birinci neden kaçak yoksa cbv sorunu oluyor

cbv de hortum sökmek pek mantıklı bir çözüm değil en iyi ihtimalle tek yönlü valf takarak yayın geri gitmesini engelleyebilirsiniz. wastegate ve basınç valfi kısmını hiç kurcalamayın yazılımcı basınçla ilgili müdahalelerin hepsini yapabilir.

cbv iptal flanşı şu şekilde oluyor CBV Blocking Flange, S60R/V70R and S60 T5 - ViVA Performance

orjinal turboyla devam edeceksen en mantıklı çözüm de budur http://www.vivaperformance.com/cbv-u...r-v70r-s60-t5/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Basinc 1 bar sabit mi? yoksa alt devirlerde daha fazla ust devirlerdemi 1 barda kaliyor

Wastegate e giren hortum bosta ise su anda basinci kisitlayan birsey yok demektir.. Oldukca tehlikeli.. Bence hortumu geri takin basinci yukseltmek icin manuel boost controller takin..
    alt devirlerde normal 3500 devir gibi 0.5 bar ust devırlerde 1.2 bar peak yaıpı 1 de yuruyor araba yanı sureklı turbo fazla basmıyor kı bu hortumu soktum dıye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı palamut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    wastegate hortumunu söküp kullandıysan egzoz manifoldunun kaçırması çok büyük şans olmuş. bu araçlarda cbv tabir edilen turbonun emme salyangozundaki yaylı diyafram volvonun blowoff yerine koyduğu bir sistemdir onu iptal etmenin en doğru yolu parçayı söküp yerine aynı şekilde bir flanş takmak. tabi bu iptali yaparsan başka bi recirc valve veya blowoff valf kullanman gerekli çıkan havayı geri emiş sistemine verecek şekilde. yoksa aracın valf açıldığı zamanlarda ölçülüp sistemi terketmiş havayı tolere edemeyip boğarak stop edecektir.

Basınç arttırmadan önce özellikle cbv sisteminin sağlam veya iptal edilmiş olduğuna emin olmalısın ve tüm sistemdeki kaçakları emme egzoz intercooler gibi gidermen gerekli. Genelde hedef basınca ulaşamamakta birinci neden kaçak yoksa cbv sorunu oluyor

cbv de hortum sökmek pek mantıklı bir çözüm değil en iyi ihtimalle tek yönlü valf takarak yayın geri gitmesini engelleyebilirsiniz. wastegate ve basınç valfi kısmını hiç kurcalamayın yazılımcı basınçla ilgili müdahalelerin hepsini yapabilir.

cbv iptal flanşı şu şekilde oluyor CBV Blocking Flange, S60R/V70R and S60 T5 - ViVA Performance

orjinal turboyla devam edeceksen en mantıklı çözüm de budur CBV Upgrade Kit S60R/V70R, S60 T5 - ViVA Performance
    cbv sistemi dediğin benım anladıgım kadarı ile orijinal dump valve ı aracın onu sokup baktık saglam ve onun hortumuda baglı zaten benim söktüğüm hortum tcv den wasgateye baglı olan hortum o dedıgınız plaket var ipd usa da o blow off takarsak kullanmamız gereken bır aparat dıye bılıyorum yoksa aracın kendı valfı saglam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eticet06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cbv sistemi dediğin benım anladıgım kadarı ile orijinal dump valve ı aracın onu sokup baktık saglam ve onun hortumuda baglı zaten benim söktüğüm hortum tcv den wasgateye baglı olan hortum o dedıgınız plaket var ipd usa da o blow off takarsak kullanmamız gereken bır aparat dıye bılıyorum yoksa aracın kendı valfı saglam
    cbv bildiğimiz dump valflerden biraz farklı housing dışına hava çıkışı yok sadece tahliye edilmesi gereken basınç yükünü yumuşatıyor. link verdiğim parça evet bov için cbv iptal parçasıdır. orjinal cbv nin standart üstü basınçlarda continious tutmanızda problem yaratacağı için basınç basmayı hedefliyorsanız ya iptal edip bov yada daha yüksek kapasiteli olanları takmanız gerekli spool hızınıda arttırmış olursunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

orjinal turboyla devam edeceksen en mantıklı çözüm de budur CBV Upgrade Kit S60R/V70R, S60 T5 - ViVA Performance
    Sizin bahsettiginiz bypass valf, onun wastegate ile baglantisi yoktur..

Zaten blow off valve koymadan onu iptal ederseniz turbo surge den geberir gider..

Arkadas boost control solenoidin hortumunu sokmus.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eticet06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alt devirlerde normal 3500 devir gibi 0.5 bar ust devırlerde 1.2 bar peak yaıpı 1 de yuruyor araba yanı sureklı turbo fazla basmıyor kı bu hortumu soktum dıye
    Wastegate hortumun sokmek demek wastegate hicbir zaman basinc gormeyecek demek.. Basinc gormeyince acilip basinci sabitleyemeyecek demek..

Bu durumda ya wastegate hortumu degil yada turboda bir sikinti var wastegate olmadan bile basinc olusmuyor..

Normalde wastegate hortumu sokukken alt devirlerde basincin 2 barlara firlayip araci boost cut a sokmasi lazimdi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Zaten blow off valve koymadan onu iptal ederseniz turbo surge den geberir gider..

doğru daha önce cbv ve bov la ilgili arkadaşla konuşmuştuk onu sökmüş gibi anladım ifade karışıklığı var biraz tam olarak problemin ne olduğunu anlayamadım basınç yükseltince kontrol etmesinde fayda olan bi problemden bahsettim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cbv bildiğimiz dump valflerden biraz farklı housing dışına hava çıkışı yok sadece tahliye edilmesi gereken basınç yükünü yumuşatıyor. link verdiğim parça evet bov için cbv iptal parçasıdır. orjinal cbv nin standart üstü basınçlarda continious tutmanızda problem yaratacağı için basınç basmayı hedefliyorsanız ya iptal edip bov yada daha yüksek kapasiteli olanları takmanız gerekli spool hızınıda arttırmış olursunuz

Wastegate hortumun sokmek demek wastegate hicbir zaman basinc gormeyecek demek.. Basinc gormeyince acilip basinci sabitleyemeyecek demek..

Bu durumda ya wastegate hortumu degil yada turboda bir sikinti var wastegate olmadan bile basinc olusmuyor..

Normalde wastegate hortumu sokukken alt devirlerde basincin 2 barlara firlayip araci boost cut a sokmasi lazimdi..

simdi cıktım aracın resimleri cekmek için söktügüm hortun wasgate baglı wasgateden tcv valfe gırıyor dump valve hortumuda tcvye gırıyor o baglı sokuk degıl tcv valfınden bır hortumda fılıtre kutuma gırıyor sımdı ben bunların fotosunu atıp ne demek ıstedıgımı anlayacaksınız...kırmızı ıle belırtıgım hortum tcv ye baglı degıl gerı kalan sıstem baglı ama bana herkesın dedıgı wg hortumu soktugunde turbo sonuna kadar basması gereklı ve sorun cıkarması gereklı ama arac sonuna kadar basmıyor bu nasıl oluyor ve yurt dısındakılerde aynı seyı soyluyor sonuna kadar basmaz ozaman bu tcv valf ne ıse yarıyor turbo sokulup bakıldı sorun yok turboda

ilk resim wg nın resmi hortumu bosta takılı degıl tcv ye

[IMG][/IMG]

2 resim dumpvalve nın resmi bu tcv ye baglı

3 resimde bos olan yere wg nın hortumu gırıyor normalde

[IMG][/IMG]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi anlaşıldı bu şekilde wastegate tamamen iptal oluyor. çok tehlikeli bir durum beyin map sensorunden basıncı görüp arıza lambası yakarak korumaya geçmiyorsa turbonuzun durumu ya bayaa kötü o yüzden belli bi miktardan fazla basınç basamıyor ki çıkıştaki ve söküp kontrol edildi dediğiniz cbv(bypass) valfinin bile üstü tamamen yağ kaplanmış bariz bir şekilde yağ vermiş solenoide kadar başka sebeple veya önceden olan bi durum değilse bayaa kötü. ya da manifoldda mevcut olan kaçaktan dolayı şansınıza daha fazla basınç basamıyor. turboyu kontrol ettirdinizmi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten biliyorduk bunu
    şimdi sorun nedir? turbo neden fazla basmıyormu?

-belki turbonun palleri sorunlu, belki turbo sorunlu
    -manifold kaçağı
    -emişte kaçak? intercooler, belki hortum çatlak, delik, kırık?
    -eksoz tıkalı? katalitik tıkalı? susturucunun biri tıkalı?

bunların hepsi mümkün.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)