gurcell Nickli Üyeden Alıntı
Biraz sakin ol ilk önce.
Bir kere arabayı Tork Garaj'a bırakmakla olmuyor lafına üzüldüm. Çünkü arabam benim orada. Ne yani biz işten anlamıyoruz, parayı basarak araba mı yapıyoruz? Arabayı yürütmek için para mı basmak gerekiyor? Ben sadece japon arabalarımı Tork'a götürürüm, gereksiz reklam olmasın diye link vermeyeceğim ama 2006 yılından beri 4 tane alfa topladım. Hiçbirini Tork Garaj yapmadı, herşeyini kendim yaptım.
Gelelim 2. paragrafa, ben seninle dalga geçmiyorum, düzgün konuşuyorum ve görüyorum ki önceki mesajlarımda anlattığım ver boostu olayına yakınsın. Neden mi? 6 enjektör ile 12 -12.5 afr'de yürüyorsan düzgün ayar ve parça seçimi yapılmadığı içindir. Boost altında afrnin 11-11.5 olması gerekiyor, fakat sen kırıma oldukça yaklaşmışsın.
Ha kadran videosu koy lafın da bana ise ben başkasını tatmin etmek için değil, kendimi rahatlatmak , kafamı dağıtmak için araba yapıyorum, o yüzden kadran videomu görmek gibi bir şansın maalesef olmayacak.
Şimdi gelelim ilk paragrafa. cardanadam forumunda buradaki ile aynı nicki kullanıyorum. Cztnin üzerindeki tf35 turbonun (mitsubishi l200 diesel turbosu) czt üzerinde o kadar güç vermesinin zor olduğunu orada defalarca yazdık çizdik, git oku orayı. Haa unutmadan şunu söyleyim, czt'nin kapağında mivec var, böylelikle alt ve üst devri senin mevcut kapağından iyi, flow'u da ona göre.
Debriyaj olayına gelirsek. tdo4 kullanırken oem exedy debriyajım vardı, 1.2 bar cont yürüdüm ve yetmedi, tdo5 18g taktım, centreforce debriyaj seti aldım (greddy ulf ile) ve şimdi gt30 ile twin plate'e geçiyorum. Centreforce debriyajın gt30 ile yürürken doğranacağı ampul gibi aşikar. Şimdi twin plate takıyoruz ki sorun olmasın. Haa normal debriyaj ile gt30 kullanılır mı? Evet kullanılır ama ne kadar kullanılır olacağı maalesef ortada.
Bir konuda haklı olabilirsin, bir konuyu az bilirsin çok bilirsin ama halka açık bir ortamda bir muhabbet başlatıyorsan olumlu ve olumsuz tepkiler alabilirsin. Yukarıdaki mesajında yazdığın gibi topu taca atar şekilde laf sokarsan (arabayı torka bırakmak, nerede videon vb.) alacağın tepkinin dozu da ona göre artar.
O yüzden sana söylenenleri iyi oku. Kabul ediyorum sert tepki gösteren de var ama benim gibi teknik soru sorup senden cevap bekleyen de var. (örn senna)
Ha bak son paragrafta ne güzel şeyler yazmışsın, megasquirt bende yapıyorum bu aralar bırak debriyajı onu bunu da onlardan konuş.
Arabanla mutlu ,mesut ve bol güçlü günler geçirmeni dilerim.