Eskiden di o ucuk kacik fiyatlar kamyon turbosuda olsa eray abi hakli her turlu az basincla kullanilir gibi cok duydum kullanan
Printable View
Eskiden di o ucuk kacik fiyatlar kamyon turbosuda olsa eray abi hakli her turlu az basincla kullanilir gibi cok duydum kullanan
kamyon turbosunun tek handikapi egt ye dayanimi daha az.
zaten bu nedenle ucuz. ***** stock dizelde egt epey dusuk olur. bu nedenle de adamlar buna gore turbo uretiyorlar. malzemenin isi dayanimi dustukce fiyatta dusuyor.
yoksa benzinli de ise yaramiyor falan hikaye.
cok basinc basacaksaniz fazla dayanmaz, egt nedir, limitim ne olmali, ne zaman gazlamayi kesmeliyim vs vs bilmeyince de cok dayanmiyor.
neyi nasil yapacagini bilen adam sorunsuz kullanir kamyon turbosunu.
yeter ki limitlerini bilsin.
100 beygirlik arabayı 250 beygir yaparsında ona göre bütün aktarma organlarınıda o güce orantılı kuvvetlendirmen lazım.. fabrika mühendisler 100 beygirlik araca 250 beygir tekerleğe yükbinicek şekilde tasarlamıyor.. yada aynısı şanzıman içinde geçerli..
kısaca 250 beygir yapdın turboladınmı şanzımanı yürüyeni frenleri de o güce orantılı revize etmek gerekir diye düşünüyorum o zamanda 7-8 bin tl lik mevzu 10-15 bin tl ye kadar çıkar..
Dizelde egt yuksek olur genelde, "kamyon turbosu" olarak ornek alirsak, HOLSET, pazardaki en dayanikli turbo markalarindan biridir, Hem ucuz hemde rebuildi ucuzdur. HX35 turbosu kullanan bir tanidigim var, ve 2 bara yakin basiyo ve aracini sanirim gundelik isler icinde kullandigi oluyor, o yuzden genel olarak konuyu cok takip etmedim ama kamyon turbosu kullanmak gibi bir isi olan varsa rahatlikla kullansin. Tek dikkat edilmesi gerek turbonun olculeri ve a/r ratio'dur. Ayrica eski model holset turbolarinin, gunumuzun garret veya precision gibi turbo modellerine gore tek eksik yani pal teknolojisi falan, ki basit ve kaba yapilari holset turbolarini ozellikle egt ve yuksek basinca dayanikli yaptigini soyleyebilirim.
Ama tabiki pal ve genel olarak diger parcalarin dizayn ve teknolojisinin guncel olmasi da onemli bisi, ama fiyati biraz daha arttiriyor tabiki :)
e46 330ci alıp turbolamayı düşünüyorum. manuelinin piyasayı yükseldi otomatikte turbolayamıcağımıza göre.
m50 serisi için turbo, manifolt, intercooler, cooler boruları, oil tank ve wasgate içinde olan basit turbo kitleri var 700$ gibi rakamlara içindeki tek sorun turbonun kalitesi yoksa gayet ucuz kitler. kiti alıp turbo ekmeğini yedikten sonra başka bi t3/t4 turbo alınabilir kite.
wideband, blowoff, boost gauge, boost controler, gibi şeylerin toplamı 1500 tl civarı tutuyor.
aracı chip ilede yürütülebilir yada aem ficlede yürütülebilir. ms2 çokta gerekli olduğunu düşünmüyorum.
bunlardan en önemlisi aracı parçalarla güvenilebilir bi ustaya teslim etmek. 7ye 8e bitmez diyenler olmuş motorun içine girerseniz 15e bile bitiremezsiniz. burda 7-8 lik turbolamak 7-9 psi arası basınçta günlük yürüyebilmek için yazılmıştır.
e46 330 da 0.5-0.7 arası barda 350 hp gibi güç alabilirsiniz motor içine girmeden.
yani eray abinin dediği gibi aracınızı 8000 tlye motorun içine girmeden turbolabilirsiniz. eski pahalı turbo maliyetleri geçmişte kaldı. :)
e46 330ci piyasası düşerse bi tane 3.30tci yapmayı düşünüyorum :D
ebay turbo kitlerin uzak durun derim, bazen kendilerine bazen motora bile zararlari oluyo. Ayrica uyma problemleri yasayan cok burda. (direk bolt on dense de olmayabiliyor) Yani sonucta dusunulurse, bi turbo 1500$ gibi bi rakam ise, bir kaliteli intercooler 1000$ civarinda ise hani 700$ la hangi kalitede gelicek o parcalar :D
1000$ intercoolerı kullanan adamlar 600+ üzeri güç için kullanıyor. aslında 700$ normal bi fiyat. ebaydan b16 turbo manifoldu getirtmiştik ve birebir uymuştu. tak kullan kit alırsan sıkıntı olmaz.
318 is (M44B19 kodlu makine) turbolarsak standart ECU yeterli mi? Motor içine girilmeden kaç bar basılabilir?
kol piston girmek gerekmiyor mu?
konuyu hortlatayım
2008 150lık 3.20i motor tipi m50 dimi yanlısım olmasın ?
wiki n43b20 motor kodunuz
pekı n43b20 tıpı motora turbolama nasıl olur acaba eray hocamada yazdım daha cevap vermedı
m50 ye gore yanı ? ayrıca otomatıkten manuele nasıl gecerız malıyet ne olur?
peki 93 model 3.18is turbo maaliyeti ne olur ? Yapılır mı ?
Yapmaya ve uğraşmaya değer mi ? Sağlıklı olur mu ?
Yapımı 6 silindirlilere kıyasla daha mı çok uğraştırır yoksa aynı uğraşlar mı geçerli ?
Bu M50 M52 Olayı Var Galiba Birde
standart m50b28 motora oem kollarla max kaç bar basılabilir sağlıklı motor kırmıcak şekilde ? tahmini ne veri verir birde listeye arp kapak saplamaları bobin enjektör egzantrik ve kapağa polish yaptırsak tahmini kaç hp alırız?
Merhaba
e39 5.28 M52B28 araç sahibiyim hararet sorunundan dolayı üst kapakda dahil komple revizyona gitmek zorunda kaldık
aracı toplarken ufak bir fark ile Stroker yapmaya karar verdik.
400 nolu dolu kapak
866 krank
313 kol
2.5 manifold bogazla beraber
Pembe enjektör 6 adet
İle birlikde M52B? toplanıcak fabrika verisi 190Hp idi sizce parcalar ve rektefiye işlemi sonrası Kaç hp olur ?
http://i.hizliresim.com/p0N0gr.jpg
http://i.hizliresim.com/kb8bkq.jpg
http://i.hizliresim.com/Np2pqa.jpg
http://i.hizliresim.com/aLNL54.jpg
http://i.hizliresim.com/YDEDl2.jpg
benimde çok merak ettiğim bir konu var. m50 motorun üzerine s50b30 kapağını komple koyabilirmiyiz ve koyulursa bir etkisi olurmu.? bildiğim kadarı ile egzantriklerini kullanıyorlar.
Bu stok turbo olayında m50 ve m52 konusuna net bir acıklık getirecek var mi yurt dısı videolarinda hem m50 hemde m52 var sürüsü ile eger aleminyum dayanıksız diyorlarsa volvo yukledim volvomunda herseyı aleminyumdur sadece hararete dayanıksızdır ben 1.7 bar bastim hayvan gibi b52 serisi yanı 91 den 2010 a kadar t5 ler ben bir sorun görmedim aleminyum blok ve kapaktan
m50 tamamen zevk işi. sesi vs çok daha etkileyici, hem de dökme olması psikolojik olarak daha sağlam hissi veriyor.
ben de eskiden böyle düşünüyordum, ancak m50 her ne kadar m52'ye göre daha kara düzen gibi görünse de m50 çok daha ince ayar ve hassas bir işçilik istiyor.
genellikle problemler blok'tan kaynaklanmıyor zaten..
merhaba 1990 model e34 535i aracımıza turbo düşünüyoruz parçalar ile ilgili yardımcı olabilir misiniz? önerebileceğiniz bir usta var mı ? (m30b35)
Güncel kurlar ile turbo maliyeti ne kadar tutuyor konuyu hortlatayım :D
Maliyetler herkesin aklında soru işareti olarak kalıyordu. Teşekkür ederiz.
Çok bir şey farketmez, aşağı yukarı 10-12 bin tl arası gayet güzel olur stock motor için☺ï¸
Bi hort ceksem konuya
M52b25 motora ustten ufak capli turbo yapsak. 0.5-1.0 arasi basabilecegimiz extra deli gibi gucler degilde arabaya can verecek bir turbo isine girsek sorun yasarmiyiz. Herkes m50 diyor haklilarda ama m50b25 bul tak sonra onu turbola biraz gozumde buyudu. Soyle 220/250 arasi gucler alsak ve kilit taksak gayet yeterli olur gibi.
Bu konuda fikir ve onerileriniz nelerdir bmw kullanicisi arkadaslar. Motor icine girmeden ufak capli uygun yollu bir cozum uretilebilirmi. Bu m52 bukadarmi kotu bir motor
parçalar + işçilik rahat 40k-45k harcatır.
Eğer arac alıp yapmayı düşünüyorsan m52b28 araç alıp, dıştan turbolatsan daha cüzzi bir rakama gelir, ayrıca doğacak şanzıman ihtiyacının da önüne geçersin. ilerde üst kapağını m3 egzantirikle tekrar toplarsan çok daha keyifli bir aracın olur.
şuan günlükte m52b25 kullanıyorum upgrade için masraf etmeyi asla düşünmem, diğer aracıma turbo düşünmediğim için direk us m3 e çevirilmiş bir m50 swaplatıyorum maliyetleri düşündüğümde güvenilir bir yerden komple kurulu bir motor almak çok daha makul bir rakama çıktı diyebilirim.
Kısacası amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok, eğer hazırda olan aracına bu işlemi yapacaksan üzücü bir sonuçta m52b25 in üstündeki kapağı mumla arayıp bulduğunda da bi dünya paraya satın alacağını hatırlatmak isterim. hiç bozma böyle ufak ufak kullan bence :)
Yakın zamanda m50b30+ dizel şanzıman vems beyin ile birlikte 31 bin motor, 4 bin araç üzerine takılacak şekilde fiyat aldım.
Ayrıca Parça gelince 1750 25 manifold,1000 pembe enjektör, 750 gaz kelebeği, 7.500 eksantrik şeklinde fiyat aldım