Selamlar,
2-3 hafta önce düz vites bir b7 passat aldım, bildiğiniz üzere 1.4 tsi 122 hp güce sahip. Arabada anlayamadığım birkaç durum var beni aydınlatırsanız mutlu olurum.
1- Diyelim 2. vites 2000 dd gidiyoruz, aniden gaza oturunca araç kademeli kademeli hızlanıyor.. Yani atıyorum 3200 devirde araç canlanıyor 4500 devirde bir daha canlanıyor gibi.. hissiyat olarak gaza basar çekeriz araç irkilir ya o şekilde hızlanıyor yani.. ( umarım anlatabilmişimdir.)
2- Klima açıldığı zaman klimanın performansa negatif etkisi bariz bir şekilde hissediliyor.
3- Debriyaj çok üstten kavrıyor, 2 farklı yetkili servise 1 de özel servise götürdüm ortak görüş normal olduğu hatta çok iyi bir durumda olduğu söyleniyor.
Hadi debriyaja işin ustaları ok diyor, onu es geçebiliriz. Bahsi geçen 1 ve 2. maddedeki olayları 6 senelik B6 ve B7 passat kullanıcısı olarak diğerlerinde hiç mi hiç yaşamadım. Diğer araçlar Dsg idi.. Bu yaşadığım durumlar dsg düz vites farkından mı kaynaklanıyor yoksa benim araçta mı bir problem var ?
Aracın sağır olma ihitimalini de düşünüyorum ilk sahibi 2500 devri hiç geçmeyen bir adamdı.?