User Tag List

4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Metanol kitte hidrojen peroksit kullanmak

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Metanol kitte hidrojen peroksit kullanmak

Metanol kitle veya başka yöntemle daha önce motorda hidrojen peroksit(perhidrol) kullanan oldumu?

Az miktarlarda kullanmayı düşünüyorum. Ama çok oksitleyici ve yükseltgen bir madde olduğundan, mazallah havaya uçmaktan korkuyorum .
    Hem alkolle hem suyla karışabilmesi ve oda sıcaklığında sıvı halde olması ilgimi çekti.

sansar34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    perhidrol devre kartlarının bakırlarını sökmekte kullanıyoruz %10luk perhidrolun 1lt metenol 50 ml kullanırsanız methanol doymuş hale gececegini umuyorum güzel sonuçlar almanız mumkun.

benzin gibi çok yanci bir malzeme değil ama yanma odasındakı ısıyı düşürür bazı firmalar benzinlerinde bu maddeden belirli miktarlarda kullanıyorlar. Hatta ve hatta roketlerde uzay araçlarında yakıt tuplerinde yer alıyordu sanırım yanlıs hatırlamıyorsa.
    Yanma işleminden sonra oksijenle tepkimye girince tekrar suya dönüşüyordü sanırım.

Denemekte fayda var bence olur eray abı gibi sizde kiti sellektöre baglar yürürsünüz (patavatsizlık olmamıştır inşallah.)
    http://www.youtube.com/watch?v=PkHp6...&feature=share
    /BMW E34 520i - 34 KHT 53 /http://i.hizliresim.com/j6Q9Mn.jpg
    /Renault Megane 3 1.5dCi - 34 FY 1679
    /Kia Cee'd 1.6 crdi - 54 PK 114

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sansar34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    perhidrol devre kartlarının bakırlarını sökmekte kullanıyoruz %10luk perhidrolun 1lt metenol 50 ml kullanırsanız methanol doymuş hale gececegini umuyorum güzel sonuçlar almanız mumkun.

benzin gibi çok yanci bir malzeme değil ama yanma odasındakı ısıyı düşürür bazı firmalar benzinlerinde bu maddeden belirli miktarlarda kullanıyorlar. Hatta ve hatta roketlerde uzay araçlarında yakıt tuplerinde yer alıyordu sanırım yanlıs hatırlamıyorsa.
    Yanma işleminden sonra oksijenle tepkimye girince tekrar suya dönüşüyordü sanırım.

Denemekte fayda var bence olur eray abı gibi sizde kiti sellektöre baglar yürürsünüz (patavatsizlık olmamıştır inşallah.)
    Bir süredir aklımdaydı. Karar verdim, şimdide satın almaktan korkar oldum, heryerde bomba filan tehlikesi var, içeriye almasınlar sonra .
    Bulabilirsem %5-10 diye artırarak deneyeceğim. Esasında nos gibi etki gösterecek ama depolanması, kullanımı, bulunması nos kadar zor olmayan bir madde arayışından ortaya çıktı. Nitrik asitte benzer etkiler sağlar diye düşünüyordum ama metale karşı çok agresif bir madde olduğundan direk motora püskürtmek zararlı olur diye vazgeçtim. Hidrojen peroksitin eski nesil uzay roketlerinde filan kullanıldığını biliyordumda, firmaların benzine koyduğunu bilmiyordum, iyi oldu bu bilgi teşekkür ederim.
    Esasında nos gibi oksitleyici bir madde ama güzel yanı sıvı halde olduğundan depolanması kullanması kolay.
    Estağfurullah kardeşim ne patavatsızlığı. Deneyelim bakalım ne kadar işe yarayacak.

sansar34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslinda oksitlenme yapmaz diye düşünüyorum sebebi bu malzemeyi zaten bakirdaki oksitlenmis tabakalari ve bakir tabakasini kaldirmak icin kezzapla karistirp kullanilyor elektronikte.
    Tahminim motor icerisindeki kurumlanmayi engellryecegini düşünüyorum.
    Tedarik konusuna gelincr istanbulda karakoyde selanik pasajinda ve Karaköy pasajinda rahatlikla litresini 20tl den bulursunuz. Denemeler sonucunu merak ediyorum takipteyim konuyu ☺
    http://www.youtube.com/watch?v=PkHp6...&feature=share
    /BMW E34 520i - 34 KHT 53 /http://i.hizliresim.com/j6Q9Mn.jpg
    /Renault Megane 3 1.5dCi - 34 FY 1679
    /Kia Cee'd 1.6 crdi - 54 PK 114

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)