Suanda pistonlar bloktan 2mm assagida kaliyor kendi yanma odasida var sikistirma orjibalinden daha dusuktur tahminen bakalim duruma gore bar ayarini dusururuz.
Printable View
Suanda pistonlar bloktan 2mm assagida kaliyor kendi yanma odasida var sikistirma orjibalinden daha dusuktur tahminen bakalim duruma gore bar ayarini dusururuz.
Araci yuruttuk bu sefer distribitor vakumunu kullanmiyorum karburatordeki yerini tikadim subaplar emme25 egsoz 30.Bir sorunum var major beyinden asiri bi sekilde llpg kokusu geliyor lpgyi aramikser ile veriyorum
Üst devirlere çıkarken 3000-4000 devirden sonra bir kesilme yığılma varmı araçta ?
Kesilme veya yigilma yok fakat lpg kokusu ve bugun egsozdan mavimsi duman atmaya basladi sanirim turbo tahliye hortumu kivrildigi icin turboda birikip disari atiyor sekman desek motorun yag kapagini acincada cikardi sanirim
Yol yakınken beyin yap bu işlerle uğraşma bence
Bu iş beyinsiz de olur lpg ile kullanılacaksa ve ne gerekiyorsa da yazdım arkadaşa ama nedense ısrarla bildiğini okumaya devam ediyor yine açacaksın o motoru bu gidişle yanlış yapıyorsun.Sana yazdığım önceki mesajlarımı oku.
Ayrıca statik avans dinamik avans nedir bunları öğrenmelisin o hortumu sökmek büyük bir hata.
Beyin icin suan yeterli maddiyat yok
0M42, abim cogunluk o avans hortumu bayirlarda arac kalkarken 2000 devire kadar is gorur sonra devreden cikar dedi hortumu iptal et karburator girisinide tika dediler.
Cunku turk garage turbo garage ile konustum adamlar biz slx e turbo takiyoruz diyolar onlara eski distribitor uymuyor zaten kendi distribitorleride vakumku tip ama beyaz olanlardan onlarda hata mi yapiyor o zaman abim karsi gelmiyorum sana yanlis anlama.
Sözde herkez tofaş turboluyor ama hani neredeler ortalıkta bir tane turbo tofaş yok (beyinliler hariç onlar zaten profosyonel hazırlanmış araçlar) yanlış kişilerle iş yapıyorsun usta diye geçinen biri ateşleme ile avansın bağlantısını bilmezmi ? Bilmeyeninide gördüm temel bilgidir bu.Her eline tornavida alıp dükkan açana güvenme tekrar diyorum dinamik avans - statik avans bunları araştır ne olduğunu öğrendiğinde olmayacağını sende anlayacaksın.Sen şu an dip gazda cayır cayır avans vuruyorsundur lpg kokusu gelmesinin nedeni de kullandığın lpg beyninin turbo ile uyumlu olmadığından kaynaklanıyor diye düşünüyorum o sistemle sağlıklı bir şekilde arabanı yürütemessin.
Tamam ben yarin distribitoru degisecem yarin distribitor degisinde bobinde degisecek sanirim ?
Bayirlarda cok dusuk devir gidiyorum sorun olmasin diye.
Bu mavimsi duman turbo nun kartele tahliye hortumunum buzulmesinden olur mu biraz buzulmus duruyor turbo yagi tahliye edemeyince egsozdan atiyor olabilir mi?
Turbonun yataklarından yüksek miktarda yağ geçmez miktarı az ama basınçlıdır o yüzden çıkış hortumu tamamen körelecek seviyede kırılmadıkça böyle bir sorun olacağını sanmıyorum turbonun basınç veren kısmını söküp kontrol edebilirsin yağ içindeyse tahminin doğrudur temizse sıkıntı başka yerdedir.
Hortuma baktim az once tamamen buzulmus seviyedeydi degistim hortumu suanlik duman yok bakalim duzelecekmi.
Evet duzeldi sanirim hortumu degistik 300 km yol yaptim sorun gozukmuyor arac yuke bindiginde ve yukten indiginde ya motor sallaniyor yada sanziman birde titresim oluyor ama alttan geliyor gibi.
Bastan sıstemlı gıtsen tekrar motor yaptırma malıyetıne beyın yapardın. Suan deneme yanılma yaparak zaten beyınden çok fazlasını harcadın yada harcıyacaksın. Ve sonuc mechul. Hesap kıtapsız olmaz bu ısler bıyerlerden patlak verdıgınde tekrar toplucak maddı gucun varmı ? Ayarsızlıktan kırılabılır tekrar . Bıseyler yapmak ıstıyorsun emeğe saygı ama yanlıs yoldasın bencede. Güle güle kullan ınsallah sorunsuz güç alabılırsın. Dynoya cıktımı arac
Dynoya cikmadi trabzona bildigim dyno olan yer yok. 300 kmde 80 tl yakit yakti lpg 2.05 kurus 90-120 kmh araligi hiz
Avans ayari ne sekilde olmali ? Bugun sanayiye ugradim avansi bi tabancayla baktirmak icin tabancayi bagladi bakti avans normalinden biraz fazla dedi. Avansi bu sekildemi kalsin yoksa normal ayardami kalsin yoksa normalinden az geridemi kalsin.
Sizin avans şuan tabanca ile ayarlanmaz. Çünkü sıkıştırma değişti turbo takıldı farklı pistonlar vs. yani fabrika değerleri değiştii." En iyi avans vuruntunun bir tık altıdır" kuralını izleyerek bir adet steteskop veya kulaklık alıp motoru dinleyerek yol testi yaparak ayar yapılmalı
Avansla ayarlatmadim zaten avansi baktirdim sadece usta avans normalinden biraz fazla dedi tamam dedim ciktim yani avansin normalinden biraz fazla olmasi normal ateslemeden biraz geç atesleme mi demek