Basinc 0.8 afr egt saati yok benim sordugum avans ayari normalinden fazla olursa performansta ne gibi degisim olur
Basinc 0.8 afr egt saati yok benim sordugum avans ayari normalinden fazla olursa performansta ne gibi degisim olur
Kardeş tamam afr egten yok ama en azından herhangi bir lpgcide ölçüm yaptırıp CO, CO2 ,HC ,O2 ve Lambda değerlerinin rolenti ve yüksek devirdeki ölçüm sonuçlarını yazarsan bir çok soruna daha kolay cevap verilebilr.
Tamam olctureyim biraz arastirdimda egt saatleri 20 30 dolar egsoza dis actirip sensoru takiliyor sensorde saate baglaniyor sanirim. Ama afr saatini nasil yapariz bilmiyorum karaduzen araca nasil uygulanir ?
egt ile aynı şekilde bağlanıyor aracın karadüzen olması fark etmez
tamam da senin olayın avanstan mı acaba önce bunu tespit etmek gerekmiyor mu? aracına yeterli yakıt geliyor mu bilemiyoruz ki? belki araç çok fakir? 1.000 km sona motor kıracaksın ya da çok zengin piston eriteceksin, EGT çok yüksekse hiç soğumuyor aracın vs vs... sadece avansa takıldın sayfalardır, body buildinge başladın gittin salona, üzerinde daha ağırlık miktarı yazayan haltere giriştin kalkmayınca da 'halter neden kalkmıyor?' diye sormana benzedi kusura bakma, emin ol bir çok kişi sana yardım etmek istiyor ama net bilgiler veremediğinden yorum yazmıyor...
Tamam o zaman ben saatleri alayim madem aliexpressten alsam gumruk sorunu cikarmi acaba? Bide afr icin almam gerekenlerin fotosunu atabilirmisiniz?
Selamlar, aracimda hararet sorunu yasiyorum hararet bayir gidince veya arabayi uzun yolda biraz devirli kullaninca hemen 95 100 dereceye kadar geliyor dusuk devir gidince sabit 85-90 acaba egsozdan cikis rahat olmadigindan veya avanstan olabilir mi ? Cunku ust devirler ölü biraz lpgyi acip denedim ust devir yine ölü aracta suan 51 duz boru orta iptal son stock susturucu var ve rolantide bile baya tazikli hava atiyor son susturucuya 51 veya 60 lik slincerli egsoz taksak yararinimi goruruz zararinimi ?
Bu arada ust kapak contasini yeni degistim royal marka on arka yuzu celik olanlardan taktik radyator yeni 3 sira bakir bos termostat 70 lik musur var araca antifiriz koysak harareti birazda olsa onlermi ?
Fakir karisim yuksek hararete sebebiyet verir
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Bende oyle dusumup lpgyi actim ama hizlanma ayni hararette fakir karisim degil sanirim cunku bayirlarda dusuk devirlerdede yapiyor
Avansı biraz düşürdüm hararet sorunu düzeldi.Fakat son hız yine eskisi gibi değil m40 pistondanmı kaynaklanıyor anlamadım çünkü herşey aynı sadece pistonlar m40 olarak takıldı ve 10-40 değilde 20-50 lpg kullanıyorum başka fark yok.Avansı düşürünce biraz daha arttı son hızı yine düşük 130 140larda motor bırak beni gaza basma der gibi ses cıkarıyor bende bırakıyorum.
Tamam lpg ayarini acip deneyeyim birde
2.500km gunceli simdilik sorun yok sadece aracta lpg kokusu oluyo ve 120 den sonra ivmelenmiyor eski tip distribitor ve bobinle deneyecem suanki distribitorun vakumunh kullanamadigmdan avans sabit kalabilir diye soylemistiler bakalim.
Ustte lpg yetismiyor dediniz fakat piston degismeden oncedr ayni lpg sistemi vardi ve lpg kisikken bile ivmelenme acayip iyiydi pistondan sonra tek fark eskiden distribitorun vakumunu karburatore giriyodum simdi girmiyorum tehlikelo olur diye
Benim aracimda da aynı piston var .distribütör Vakumlu ve karburatore bağlı lpg ile kullanıyorum ve son hıza kadar sorunsuz ulaşıyorum.aracimda öksürme tiksirma avans vurma yok. Tek sorun hararet ve conta yakma.yakıt tüketimi makul seviyede.ancak kaputu açtığımda hararet yüzüme vuruyor.suan turbo arızalaninca soktum ve turbosuz kullanıyorum. Durum aynı. Buraya yazan arkadaslar iyi niyetli bir şekilde yardimci olmaya çalışıyorlar. Forumda illaki turbolu tofaş kullanan ve sorun yaşamayan illaki vardır. Bizim gözümden kaçan ufacık birsey var muhtemelen ve bu yüzden sıkıntılı araclarimiz.Allah kolaylik ve sabır versin.
kolay gelsin forumdaki arkadaşların yardımlarıyla bende turbo tofaş yaptım yarın akşama sistemin videosunu koyarım siteye inşallah major falan kullanmadım blos normal atiker beyin turbo intercooler standar distiribitör vakum yardımcılı fakat içerisinde mekanik avans ayrlayıcı sistemde var ben vakumu iptal ettim senin sorunun avans+afr nin fakir olması sen öncelikle arabanın yakıt sistemini blos a çevir hava filtresi olarak ne kullanıyorsun ben honda hava filtresi kullanıyorum bir afr göstergesi temin et major beyinde taksan blos ta taksan afr göstergesi şart anlık görmen lazım blow off kullan kullanmazsan arbayı sıkıştırdıktan sonra aniden ayağını gazdan çekince ya turboyu kesersin yada hortumları cooler ı patlatırsın.avansı ayarla(biraz geciktir)yada sıkıştırman düşükse avansı normal ayarla arabanın üst devirlerde hantallaşıp gitmemesi avansın çok ilerde olması devir artınca mekanik sistem avansı ileri alıyor arabada çok ileri alınan avanstan dolayı gitmiyor(yanlış hatırlamıyorsam) hararet bendede var 3 sıra süper falan kesmiyor basıncı 0.5-0.6bardan yukarı çıkma ısınma azalır vuruntunun sebebi de aşırı basınç gibi sanki birde motor yağını 20w50 deöişsin yanlış okumadıysam 15w40 turbo dizel mobil koy ben bu şekilde sorunsuz kullanıyorum kolay gelsin
Sorunum hava yakit karisimi olsaydi lpg ayarini nerdeyse her sekilde denedim ondan degil cunku pistondan oncede ayni sekilde kendim ayar yapiyodum lpgyi o zaman arac cok seri bi sekilde ibreyi ceviriyodu ben distribitor vakum hortumunu karburatore baglayip bi gazliym bakalim ne olacak skistirmam dusuktur sanirim piston bloktan 1 2 mm assagida ve kendinden yanma odali m40 pistonu var hararet sorununu avansi biraz dusurunce cozduk sayilir.
aracın gitmesi afr nin normal olduğunu %100 kanıtlamaz ama etkendir.elle yaptığın ayarın ki bende elle ayar yapıyorum doğru ayar olduğu söylenemez wideband veya en kötü ihtimal hava yakıt karışımını gösteren bir gösterge ile bütün devir bandlarında ve farklı yük ve yol koşullarında aracın afr sinin ne durmda olduğunu kontrol etmen hatta kontrol altına alman lazım
ben kendi aracımda max 165km/h hız yaptım sorun hiç yoktu. fakat haftasonu 5 kişi varken arabada içinde 3 kişi olan tipo nun 2.vitese düştüğü yokuşta 2.viteste 5.500 rpm ve 0.8 bar basınç 100 derece hararet ile arabaya yüklenince takır tukur vurmaya başladı hemen 3 ledim ses yok yani düz yolda sabit gazla falan filan hertürlü hava yakıt avans hepsi yerli yerinde olmalı yoksa takırtı başlıyor normalde bu kadar devri çok nadir çevirtirim
şimdi bunları şunun için yazıyorum;
para-emek harcayıp araba yapıyoruz hepimiz kırıldımı hepsi havaya gidiyor kimsenin emeğide parasıda boşa gitmesin diye yazıyorum kolay gelsin.
bana bu forumda bu konuda çok kişinin yardımı dokundu onların sayesinde motoru kırmadım herkese teşekkür ediyorum
Anliyorum wideband 700 kusur o yuzden suanda imkan yok ama ben yinede soyluyorum auanda aracin 120den sonra hantallasmasi lpgden degil gibi neyse aklimda birkac sebep var onlari bakip bilgilendiririm. Sizde wideband veya baska bi afr saati mevcut mu peki?
wideband yoksa garajın kapılarını kapat arabayı çalıştır kokuya ve gözlerin yaşarmasına göre ayar yaparsın![]()
![]()
![]()
işin şakası tabi modifiye paralı iştir gerekirse arabayı kullanma aylarca wideband al![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)