çok benzer bi kit buldum Edelbrockta bu da T28 6-7 psi da 176 whp vermiş ve $ 3500
![]()
çok benzer bi kit buldum Edelbrockta bu da T28 6-7 psi da 176 whp vermiş ve $ 3500
![]()
T-MIVEC Nickli Üyeden Alıntı
resimler edelbrock un kiti zaten.. kit çok kaliteli türkiyede böle şeler üretilcekmi bakalım..
Oz` Nickli Üyeden Alıntı
bak bisey daha ögrendik.......çok güzel bi kittt valla.....fiyatida aslinda çok uygun...
Harika!!!!!!!
Esasında süper birkit değil illaki Bolt onda bişiler yapmak gerekiyor olmadığı parçalar oluyor başıma çok geldi üzülüyorsun hani bolt on du diğeXSi Nickli Üyeden Alıntı
yaw insanı turbo takası geliyo.
Arkadaşlar emme manifoldunun nası bi +sı var olaya??
Bilen varsa açıklayabilirmi yani demek istediim standart emme manifoldu ile performans için üretileni arasında ne fark var?
şimdi bizim d16 civic 1.6ies lere bu kiti takmaya kalksak....montajda çıkabilecek sorunları falanda aştığımızı farzedelim....olayın elektronik kısmı nasıl hallediliyor? ....yanılmıyor isem beyin de değişiyor galiba.....özgün bey bizi aydınlatsanız....
1.6 ies lere "d-series" turbo kitlerin hepsi uyar, daha doğrusu kitlerin mekanik kısımları uyar (manifold, turbo, downpipe, intercooler, borular, blow off valve vs.).. elektronik olarak piggyback bi cihazla (apexi safc, greddy e manage, vs.) ve daha büyük enjektörler ile gerekli benzin ve ateşleme ayarlarını yapman gerekli..speed Nickli Üyeden Alıntı
teşekkürler....o halde geriye sadece motorun içinde bazı güçlendirme işlemleri kalıyor.....
ne demek forumların amacı bu zaten, bilgi paylaşımıspeed Nickli Üyeden Alıntı
%50 civarı bi güç artışı standart motorla sağlanabiliyor, ondan sonrası için dediğin gibi motorda, ve yürüyen aksamda (debriyaj, şanzıman, akslar vs.) güçlendirmeler lazım
işte olayın bu ikinci kısmında türkiyedeki d16y4 kodlu motor işleri biraz zorlaştırıyor.....yani daha önce bu motor için yapılmış güçlendirilmiş piston ve piston kolları araştırdığımda; bırak piston ve koluna motor koduna bile ulaşamadım doğru dürüst....dünyada çok az ülkeye satmış honda bu d16y4 kodlu motoru....şimdi bizdeki d16y4 kodlu motorun iç yapısının; hondanın diğer d16 kodlu motorlarının hangisi ile aynı olduğunu bulmak gerekiyor....bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim....
işler o noktaya geldikten sonra, biraz araştırma yaparak sonuca ulaşabilirsin..speed Nickli Üyeden Alıntı
d16 serisi motorlar için biyel (piston) kolları ortak oluyor, farkeden piston olur, onuda kendi motorunun yanma odası hacmini ve alacağın pistonun ölçülerini göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsin sanırım..
bu arada d16y4 ler "dohc" mu "sohc" mu?
D sınıfı için piston ve kol efenim buyrun fiyatlarda umarım uygundur..
http://www.honda-performance.com/pistons.asp
standart motora düşük basınç turbo uygulayacaksanız burada bulunan blockguard'ın yararı dokunacaktır..
d16 y4 ler sohc motora sahipler...sözde 120 hp ''ama ben inanmıyorum''...hondanın tüm sattığı d16 sohc motorlar 106 / 107 hp görünürken ...honda 120 hp güç ürettiği motoru avrupaya satmasında türkiye,rusya gibi ülkelere satsın....bence bu bizim honda türkiyenin türk tüketicilerine küçük bir kazığı
tekrar konumuza dönelim.... d16 sınıfı için piston ve kollar olduğunu zaten biliyorum...baya bir araştırmıştım....ancak bu piston ve kolların kullanıldığı d16 grupları içinde y4 kodlu motorun adının hiç geçmiyor olması beni diğer d16 lar için yapılmış piston ve kolların d16 y4 kodlu motora uyumu konusunda şüpheye düşürdü.........
'''''d16 serisi motorlar için biyel (piston) kolları ortak oluyor, farkeden piston olur, onuda kendi motorunun yanma odası hacmini ve alacağın pistonun ölçülerini göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsin sanırım..'''''
ama bu önemli bir bilgi.....
Blockguard en can alıcı noktadır beyler pahalı değil amaalınması gereken en önemli şeylerden biri
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)