User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
91 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Beyaz duman?

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugun uzun yol yaptım,inanılmaz duman var ... yolda giderken de ara ara koku geliyor araç içine...Normal kullandım,sıkmadım cok fazla,durup rölantide 3-5 dakika durduktan sonra başlıyor duman atmaya...Yaklaşık 5-10 dakikadan sonra kesiliyor...Bazen atmıyor,bazen atıyor anlamadım..

Alıntı RCpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    katı iptal dince arıza ışığı yandığı zaman güç kaybı hissettin mi?
    çünkü benim bildiğim lambda arızasından sonra ecu boostu kısar. afr fakir e gider. ateşleme rötarlanır duman miktarı artar.
    arıza modu silinmez hafıza da duruyodur.
    kattan sonraki o2 sensörünü takarken araya spacer koy sensörü geri al.
    Işık yanınca güç kaybı var gibi..sanki kalkışlarda boguluyor gibi geliyor.Ancak bugun stock corsa opc ile baya denedik (ışık yanmıyordu bu sırada) cok belirgin performans farkı var,1.5 boy alabiliyorum bu hali ile.

Alıntı emretorlak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turbo R.I.P.
    Araç kaç km.de?
    Araç 45.000 de.

Alıntı BrakeHorsePower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Stock ekzost sistemini tekrar taktır, bi kaç gün gez, ufaktan gazla hala aynı problem varsa büyük ihtimal turbo veya conta problemin olabilir. Suyuna baktın mı? azaltma var mı?
    Stock egzoz takılı iken hiçbir şekilde duman,koku vs yok :S suya bakmadım yarın bakacağım.

Alıntı PASSATURBO1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1-turbo (sanmıorum zira yepyeni araç)
    2-sekman(sanmıorum çünkü stock boost)
    3-fakir karışım(olabilir ama egzost la zengin olması gerekli)
    4-turbo pallerinde boşluk(sanmam zira kurcalanmış turbo deil)
    geriye tahminler kalıyor
    1-custom egzostun üstüne yada içine yağ dökülmüş olabilir
    2-turbonun yağ rekorunda kaçak olabilir
    3-egzostun üstündeki müşür hatalı okuma yaptığından kendini fakire çekiyor olabilir
    Bana da en mantıklısı 3. gibi geliyor.Nereye baktıracağımı da anlamadım valla. Stock egzozu takıp servise gittim sorun yok dendi..Custom ile gitsem,sorun cıksa garanti iptal,aldıgım yere gitmeyi düşünüyorum ama bu egzozla da gezmek istemiyorum
    umarım turboda bir sorun yoktur,ki daha 45.000 de olan bir araç için zor gibi duruyor bu arada bir yerde okudum,piston çatlaması olabilir mi?

coskan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu sahibinden özür diliyorum konuya karışmıs olucam belki ama aynı sorun bende de var orjinal egzostumda bi sorun yokken düz boru da sıkışık trafikte beyaz duman atıyorum tabiri caizse bi anlık poff die atıorum ara ara dewam ediyo ama her zaman atmıyo bu arada aracım dizel serviste turbosunun basıncına bakıldı yag kontrolu yapılıyo hıcbı sekılde yag ve su eksiltmem de yok zaten su için basınç testide yapıldı ama anlayamadım aynı sorun olunca yazma gereği hissettim arac dizel oldugu için normal dediler ama bende özellikle sıcak havada ve sıkışık trafikte bariz duman atıyorum neden olabilir veya araç dizel olduğu için normalmidir

ClioSport
    Misafir
    aklıma gelenlerden ilki sekmanların, bir pistonunda problem olabilir.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı .::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugun uzun yol yaptım,inanılmaz duman var ... yolda giderken de ara ara koku geliyor araç içine...Normal kullandım,sıkmadım cok fazla,durup rölantide 3-5 dakika durduktan sonra başlıyor duman atmaya...Yaklaşık 5-10 dakikadan sonra kesiliyor...Bazen atmıyor,bazen atıyor anlamadım..

Işık yanınca güç kaybı var gibi..sanki kalkışlarda boguluyor gibi geliyor.Ancak bugun stock corsa opc ile baya denedik (ışık yanmıyordu bu sırada) cok belirgin performans farkı var,1.5 boy alabiliyorum bu hali ile.

Araç 45.000 de.

Stock egzoz takılı iken hiçbir şekilde duman,koku vs yok :S suya bakmadım yarın bakacağım.

Bana da en mantıklısı 3. gibi geliyor.Nereye baktıracağımı da anlamadım valla. Stock egzozu takıp servise gittim sorun yok dendi..Custom ile gitsem,sorun cıksa garanti iptal,aldıgım yere gitmeyi düşünüyorum ama bu egzozla da gezmek istemiyorum
    umarım turboda bir sorun yoktur,ki daha 45.000 de olan bir araç için zor gibi duruyor bu arada bir yerde okudum,piston çatlaması olabilir mi?
    Servise git, turbodan ses geliyor de, teste cikalim diyeceklerdir, ses gelmezse de israr et..Cikarip bi baksinlar.. Garantiden degistirirsin sorun varsa.. Yoksa baska yerlerde ararsin problemi..

RCpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    internal parçalarda bişey varsa yağ seviyenin çok hızlı düşmesi lazım, normal olduğuna göre - servistekiler öyle demiş - korkulacak bişi yoktur..

stok eksozu takıp sökmek derken yani kat kısmını (downpipe ı) da mı değiştiriyosun yoksa kattan sonrasını mı söküp takıyosun?.

ya aslında en temizi sen alacaktın bi milltek aslanlar gibi yürüyecektin uğraşmayacaktın bunlarla..

EMG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sekman piston falan naptınız yau sanmıyorum o tarz bi sorun olduğunu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    internal parçalarda bişey varsa yağ seviyenin çok hızlı düşmesi lazım, normal olduğuna göre - servistekiler öyle demiş - korkulacak bişi yoktur..

stok eksozu takıp sökmek derken yani kat kısmını (downpipe ı) da mı değiştiriyosun yoksa kattan sonrasını mı söküp takıyosun?.

ya aslında en temizi sen alacaktın bi milltek aslanlar gibi yürüyecektin uğraşmayacaktın bunlarla..
    KOmple değiştiriyorum.Downpipe,boru ve son suturucu sökülüyor,kat.,orta susturucu,orjinal boru,orjinal son susturucu takılıyor.

Aah ah evet bir dahakine kesinlikle herşeyi marka alacağım..ancak milltekin fiyatına da bu egzozdan 3 tane alınaibliyor birde milltek'in sesi çok tırt :P

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun sanki turboda bence
    körler sağırlar

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nasıl bir duman bu ? yani gerçekten aşırı sekildemi yoksa normal olarak hafifmi ? yoksa hafif beyazmı ? ne zaman atıyor tam olarak arabayla gazladığındamı
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl bir duman bu ? yani gerçekten aşırı sekildemi yoksa normal olarak hafifmi ? yoksa hafif beyazmı ? ne zaman atıyor tam olarak arabayla gazladığındamı
    Gazladıktan sonra genellikle,bazen normal kullanımdan sonra da oluyor,aracı durdurup rolantide 2-3 dakika bekledikten sonra başlıyor kendisi,ancak her zaman olmuyor,ne zaman olup olmadıgını anlamadım...Sürekli,kesintisiz atmaya başlıyor,bulut gibi bembeyaz değil , gri + beyaz gibi ,benzin ve yağ kokusu gibi bir koku var..Duman atmaya başlamadan önce genellikle fan devreye giriyor,gerçekten aşırı şekilde.Araca uzaktan bakanlar yangın var sanabilir yani o derece Birkaç dakika attıktan sonra,kesiliyor..Yolda giderken de aynı kokuyu duymak mümkün oluyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araca yüklendiğindikten hemen 5-6 sn sonra atıyormu duman? aynı tarif ettiklerini bende yaşadım çünkü, turbo bozulmuştu. Bazen hiç vermiyordu duman, biraz yüklenim 1 dakka boyunca kesintisiz veriyordu. dikkat et bi anda yağ bitiverir.

emretorlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    45000 km.de turbo bitmez gibi yanlış bir düşünce var.Bunu direk Emre'nin aracını kastederek değil,genel olarak söylüyorum.Turboyu bilinçsizce kullanırsanız 45000 km.de aslanlar gibi turbo biter

VteC_MaNiaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı .::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gazladıktan sonra genellikle,bazen normal kullanımdan sonra da oluyor,aracı durdurup rolantide 2-3 dakika bekledikten sonra başlıyor kendisi,ancak her zaman olmuyor,ne zaman olup olmadıgını anlamadım...Sürekli,kesintisiz atmaya başlıyor,bulut gibi bembeyaz değil , gri + beyaz gibi ,benzin ve yağ kokusu gibi bir koku var..Duman atmaya başlamadan önce genellikle fan devreye giriyor,gerçekten aşırı şekilde.Araca uzaktan bakanlar yangın var sanabilir yani o derece Birkaç dakika attıktan sonra,kesiliyor..Yolda giderken de aynı kokuyu duymak mümkün oluyor..
    Emre bende o gün gördüğümü yazayım istedim

Az gazda sanki araba soğukken duman çıkartıyormuşçasına başlıyor ancak gaza oturduğunda beyazlık yoğunlaşıyo ve az bi mavi duman gelio sonundaaz bi koku geliyor ..

Ek olarak şunuda eklemek istiyorum .. emre bence egsozun gayet başarlıl miltekte taksaydın turbonun ömrü dolduysa egsoz sistemini değiştirdikten sonra bunu anlayabilirsin... çünkü senin katalitik kollektörün muhtemelen attığın yağları içinde biriktidiği için bu dumanı görmüyordun stock egsozunla tabi bütün bunlar şahsi görüşlerimdir

egeturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç sabahları çalışırken bir duman varmı birde turboya giren hava filtresi borusnu ve intercooelra giden boruyu sök oraya elini koy bak bakalım yağ gelecek mi ?

BrakeHorsePower
    Misafir
    daha önce de dediğim gibi orjinal ekzost a dön ondan sonra gazla hala aynı sorun varsa büyük ihtimal turbo da sorun. 45.000km de biten opelin çok turbosu var. Stock ekzostla sorun yoksa stock bin arabana. O2 sourunuysa da ilginç bi sorunun var çünkü beyaz duman çıkmaması lazım. Ama su seviyene daha bakmamışsın bi bak azaltma var mı die. Çünkü duman atmaya başlamadan önce fan girio vs deosun bunnar o2 yle alakalı olmayabilir. İnşalla bi yerden su sızıntısı yoktur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bugun su seviyesine baktım bir eksilme yok...Egzozu söktük,ve baktık ki turbonun üzerinde yağ var baya bi..Turbo yağ sızdırıyormuş,artık sonuna geldik sanırım turbonun...Ancak şimdi burda bir sorun var...Stock egzoz ile duman vs yok,custom ile var,stockta sorun yokken,servise nasıl sorun var oldugunu ispat edebilirim?
    Yağ eksiltmedi hala,yere falan da birikmiyor,turbodaki yağı nasıl gördünüz falan derler mi? Ne demem gerekli servise bu durumda şimdi benim?

En son gidişimde duman atıyor,turboda kaçak olabilir gibime geliyor dedim,baktılar birşey yok dediler çünkü..

RCpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun üzüldüm valla..
    umarım servis vurdumduymaz davranmaz da gerekli alakayı gösterir..
    bence git direk söyle çok duman var turboya bakılmasını istiyorum sökün bakın..
    bişey varsa da garantiden değiştirin de, dediğini yapmak zorundalar, müşteri ne derse odur aga..

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her zaman atmıyor yüksek süratten sonra atıyor de. Söküp bir bakın de. Adamlar aracını alıp otobanda 220 görecek halleri olmadığı için senin duman gördüm sözüne güvenip işçilikten kaçınmadan turboyu açıp bakmaları gerekecek.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim RCPower bakalım yarın çözülür inşallah olay,yine 2 ay bekeriz artık :P

Doğru diyorsun Schumi en son söylediğimde pek ilgilenmediler sanırım,ama bu sefer ne biçim bakıyorusnuz gibi bir iki iğneliyici birşey söyleince bakacaklardır

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)