valla kullananlar varmıs siddetle tavsiye ettiler :S
Printable View
ben 92 model aracımda 5-50 kullanıyorum kitapcıgında 10-40 yazıyor yağ kapasitesi 5,5 lt 5000 km 1 lt kadar eksiliyor ztn bir cok yuksek performanslı otomobilde bu normal ama koruculuk ve performance acısından cok memnumum mobile guveniyorum motorum emin ellerde:)
benim gözümde 10w60 atmosferikte daha çok yıpranmış makinalarda kullanılabilir yönünde öte yandan 10w60 subaru evo gibi arabaların ve high boostlu arabaların yağıdır BENCE kendi araştırmalarıma dayanarak sölüyorum...senin czt nin speclerini bilmiyorum ama ben 1,6 turbo arabada 10w30 kullanmıştım yıllarca ve hala o araba kullanılıyo sıkılılıyo...aynı makinayla...ama 5w50 de olur sana...
benm arabaya 5-30 yada 5-40 koyduğum zaman yağ lambasını yakıyor alt 1000 devirin hemen altında . Ya yataklarla ilgili yada çok ince geliyor yağ :S ben 20-50 kullanıyorum mesela şuan ama turbodan sonra 10-60 mantıklı geliyor bana. Bi açılsında görelim bakalım yataklardamı problem yoksa normal bi durum mu :)
20 50 çok kalın değlmi yaf.
üstadım kışları hiç binemedim arabaya bilmiyorum ki ben yaz için konuşuyorum , ***** Adana :)
Evet benimde şüphelerim arasında. Ya geçen yıl üst kapak yaptırdım arabaya aldığım gün arabayı (titreme vardı rölantide stop ediyordu flan) ozman açtığımızda ustam baktı pitonlara yataklara falan ( tabi öle bi baktı yani ) bişi yok temiz yeni yapmışlar daha falan dedi. Bende hani varsa yaptıralım bak falan dedim. ben para kazanmak istemezmiyim ama durumu iyi dedi :D . Belkide motor yaptırırken önceki sahipleri yağ pompasını değiştirmediler. iyi yağlanmayınca yataklarda bozdu kendini . Hiç de sevmem yarım yamalak iş yapanları.
20-50 yağda hava soğuyunca hafif klepe sesi geliyor başka sıkıntısı yok
1. si araç ne ?
2. si bu yağların hepsi ii
3. sü bu yağları gerçekten ezebilecek bi aracın varm?
bence bu soruları sor önce kendine :)
Ya zaten bu turbo projesi için haftaya açtırcam pistonları falan ölçtürcem yataklara falanda bakacam krankıda kontrol ettircem. ona göre mazeme toplayım diyorum. Nasılsa işleri aynı ustaya yaptırcağım için anlaşırız işçiliği konusunda bitane kapak contasının kökü kaç kuruş. Sağlam adım atayım başladığımda işe eksiğim olmasın diyorum.
en güzeli açtınmı en ince vidaya kadar ilerle sonra hem için çok raht oluyor hemde motor hissetiriyo yanı kendi yeniliğini buda insana ayrı güven veriyo...sonrası zaten temiz kullanım ALLAH ın izniyle yıllarca kmlerce binersin...
sonra ne kullanayım yağ? :D servis kitapçığı hava şartlarına göre yağ seçenekleri vermiş ama araba turbo olunca değişecek mi bu değerler?
5w40 ta olur 5w50 de olur...10w60 ta sizin orası için uygunn çok...