bu arada 3500 dervirde açıp 5000 devire kadar basarsam bir sorun olmuyor. zannedersem tüpte yarıya geldi ondan basıncı düşünce yakıt+nos dengelendi heralde.
bu arada 3500 dervirde açıp 5000 devire kadar basarsam bir sorun olmuyor. zannedersem tüpte yarıya geldi ondan basıncı düşünce yakıt+nos dengelendi heralde.
N2O4-spec
hocam ben ayda 5-6000km yapıyorum.
typr 10 lt yakar en az. hatta 12 falan.
oda 40lt anca 500km gider.
1 lt=4lira.
10lt=40lira.
40lt=160tl=500km
500km=160tlx10=1600tl= 1 ay.
12x1600= 19.200 typr 5bin km 4tl sabit benzin fiyatından 1 yıllık yakıt
+
typr vergiside 4-6 yaş 1500tl
+
10.000 bakımda heralde tek bakım 300 tutarx4= 1200tl
+
50.000km bakımda da 1000tl gider
=
typr 1 yıllık masraf 23.000tl
fiestanın ise
6000+700+400+400=7500tl
arada 15.000tl fark var.
yani 2003 model typrenin benim için bir esprisi yok.
N2O4-spec
Bak güzel kardeşim bende 4 sene dizel fiestaya bindim.Böyle hesaplamalara girip kafanı yormana gerek yok,zaten bende aynı şeyi diyorum sana EKONOMİ için almışsın ekonomi için kullan.Çünkü ağzınla kuş tutsan type-r ın plakasını okuyamazsınGarantideki arabanı bozacaksın kırıcaksın ondan sonra yapacağın ekonomi sana yol-su-elektrik olarak geri döneecek.Su testisi su yolunda kırılır.
Bu arada bende yılda 20 bin km yol yapıyorum mini ile.Devamlı yükleyip güç alma derdim olmasa bakımları garanti kapsamında ve yetkili servise giren fiesta tdci'dan pahalı değil emin ol![]()
bu işler parayla oluyor neyazık ki ağızla değiltyprdan daha ucuz ve daha hızlı daha kaliteli araçlar var o paraya. tabi er meydanıda asfalttır, kataloglar, dyno vs değil. o anda basiretin bağlanır olmaz... Allah yürü ya kulum der olmicak işler olur. yok gaza basamadım yok patinaja kaldı... ozaman otobanın sağ şeritinden kalkış yapsaydın, ordaki asfalt kamyonlar için olduğundan daha dişli, patinajı az yapardı araban
gibi... geçiyordunda burun farkıylamı geçildin o halde geçilmeden önce yarım metre arada boşluk bırakaydın senin rüzgarını olduğu gibi geriden gelen rakibinin üstüne yıksaydın
) gibi.
garantideki arabamızı geçmişte bozduk kırdık patlattık ama karşılığına değdi. birçok tayyar gibi havaya üfürmedik parayı merak etme![]()
N2O4-spec
valla maşallah takdir ettim sizitam şakacı modunda takılıyosunuz
![]()
basarılar.bizde düşünüyoruz 1.6 hdi 90 lık motora.sizinkiyle aynı.
Masallah elinize emeginize saglık)
zex cok dogru tercih bende kullanmıstım![]()
benden hep destek tam destek
ancak ...tan bir durum oluştu şimdi bende. nos tüpüm bitti araştırdım kise doldurmuyor. dolduran bir yer 140tl fiyat çekti!!! kargo vs 170tl 5lt!!! açtım yutupu izledim bu gazı kendimiz nasıl dolduracaz diye sonra....
aradım baktım internetten biraz kimya çalıştım bu gazın adı nos deil azot peroksitmiş. öğrendik. kim satar bunu aradık. sonra....
gittim tıbbi sanayi gazı tesisine. dedim bana azot peroksit verin rahatlamam lazım)))) ) elli dakka napacan bu gazı, çekecem, mangalda, arabada kullanacam vs derken tam galatasaraya alexi alacaz dedim dur orda, söyle ne kadar? adam dedi 1m boyunda tüp var en küçük. gaz 7,5lt 100tl !!! tüp 200 tl!!!! toplam 300tl!!! dedim gaza geldiysek o kadarda değil. sonra...
tüpü koyacak yer aramaya başladım. koltukların altına olmadı aşağısı boş değil. adam hemen bagaja koyarsın dedi ben salak olduğum için... dedim dayı nosun vanayı açmam gerektiğinde sen rakibe gelip dicenmi? kivre biraz bekle arkadaş sağa çekip nosu açıp hemen gelecek diye? arkada yere koysak bu sefer arkadakiler sıkışacak diye değil her binene açıklama yapmaktan usanacam sonra adımız fanatike çıkacak, halbuki gel sen bul ozaman küçük tüp bizde fanatik olmayalım.(orjinal tüp ön koltukların arasında kol dayamacı gibi duruyor bilmeyenlere işletmeye malzeme götürüyorum diyorum, bilenler zaten inanmıyorlar) en mantıklısı arka koltuğun ortaya koyup önünüde ön koltukların arasından çıkartmak diye karar verdim. hemde vanayı açıp kapamak kolay olur diye... ancak bir baktım tüp 18kg. la biz istepneyi sökmüşüz lastik patlasa itmeyi göze alırcasına, rejim yapıoz vs ne 18kgsi. dedim işler seni bekler yeter bu kadar....
şimdi mezarcı bile tanıdığı olan bir arkadaş var. epey aktif afrika falan... hemen 2 hastane bulmuş ancak hastanedeki adam ben dolduramam demiş. adama doldurtturmayacan sadece ucuza bana gazı bulsun yeter dedim bakıyoz bakalım...
ne gazmış ya bu. valla gelip mal satmak isteyenlere şart koşacam, tüpü dolduranın malı alınır diye veya yutub bir yanda azot peroksit bir yanda.... kendim dolduracam.
N2O4-spec
eesonuç soktunmu koca tüpü arabaya
![]()
nos icat oldu mertlik bozuldu mu diyesim geliyor
neyse bende alıyordum ama dolar kuru şu an çok yüksek, zex efi wet blackout 10 lb golf için olan kiti önerdiler, 15, 55, 75hp nozulleri var ama sadece dolar kurundan 100 tl fark ediyor..
istanbulda nos doldurma işleminde sıkıntı çeken çok var mı acaba?
Milletindenim Diyen İnsan, Her Şeyden Evvel ve Mutlaka Türkçe Konuşmalıdır. Türkçe Konuşmayan Bir İnsan Türk Kültürüne, Topluluğuna Bağlılığını İddia Ederse Buna İnanmak Doğru Olmaz. M. KEMAL ATATÜRK
İsteyen istediğini istediği arabaya yapar uğraşma git şunu al bunu al demek çok saçma .
Maşallah denilip yorum yapılır ama tek doğru her zaman yoktur
Allah kaza bela, kırık çıkık çatlak vermesin.
kardeş benim kitte zexin sitesinde benzinli için diye geçiyor. diesel kiti değil. ama c180komp geçtimmi? geçtim
çok takılma şununla bununlaa uygun diye. içeriye gönderdiğin aynı gaz. bende merak ediyorum golf mustang uyumlu vs. bu kadar ayrı kit yapmanın önemi ne acaba?
asfaltta demiyorlarki kardeş sen çok mertsin önden buyurgözünün yaşına bakmazlar
)
N2O4-spec
Milletindenim Diyen İnsan, Her Şeyden Evvel ve Mutlaka Türkçe Konuşmalıdır. Türkçe Konuşmayan Bir İnsan Türk Kültürüne, Topluluğuna Bağlılığını İddia Ederse Buna İnanmak Doğru Olmaz. M. KEMAL ATATÜRK
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)