Uploaded with ImageShack.us
kırmızı renk'le işaretli olan bölgeden patlıyordur büyük bir ihtimal silindir kapağını
söktüğünde eski contalar'la karşılaştır bakalım hep aynı aynı yerden'mi patlıyor eger aynı yerden ise o gözde detonasyon vardır
" Mensup olduğum Türk milletinin şan ve şerefi varsa, benim de bir ferdi olmak sıfatıyla şanım ve şerefim vardır."
8nm değildir o 80nmdir muhtemelen
sıkıştırman nasıl
nereden yakıyor hep aynı yermi blok kapak yüzeyinin düzgünlüğü nasıl
çelik conta yaptır bakır sprey sık üzerine birde öyle dene bakalım ne kadar dayanıcak
egt wideband al yoksa
körler sağırlar
aynı sıkıntıyı bende uzun süre yaşadım. benimde 86 model turbo 131 im var. bende defalarca conta değiştirdim. en sonunda silindir kapağını değiştirdim ve daha kalın conta yaptırarak bu sorundan kurtuldum. kapağı değiştirmem deki sebep daha önceden taşlandığı için. kapak taşlandığı için sıkıştırma çok fazlaymış. bence de sizin aracınızdaki problem sıkıştırmanın çok fazla oluşu. bu arada standart pistonlara 1,5 bar basmanız çok tehlikeli. sağlıklı yüksek bar basabilmeniz için turboya uygun piston ve saplama kullanmalısınız.
şu an arabam 1,0 bar basıyor. ve sorunsuz kullanıyorum.
lazer optik kesimcilerde çelik conta imal ettirebilirsiniz yada decompression plate istediğiniz kalınlıkta birazda pistonları traşlarsanız derdiniz biter. ince hesabı uzun ama pratik ve az masrafla böyle bir çözüm önerebilirim. orjinal contanızdan bi tane alın gidin kaç mm istiyosanız lazerde kessinler çizimini yapıp
sorununuz büyük bi ihtimalle silindirlerdeki basıncın çıkacağı delik ufak oldugu için yani eksoz subabının yetersiz geldiği için içerdeki basıncın kapağın üstüne yük bindirmesiyle ya saplamanızı gevşetiyo yada kapağınız veya blok yüzeyinizde çekme olmuş olabilir oda çekme olan kenardaki contayı patlatıyo eğer sorun çözülmezsse eksoz subaplarınızı büyütün ve yüzeylere tekrar kontrol edin
pnc tezgahindaydi sanirsam celik conta kestir, ya suyla celik kesen tezgahlar var...autocadde senin contani cizip kesiyorlar... 2 tane kendi contanin arasina koy, hem sikistirman dussun hem saglam olsun...
06-09 01' Megane 1.6 turbo 09-10 05' Clio Rs 182 10-11 01' Mustang GT 4.6 11-12 03' Allroad 2.7tt 12-14 06' Eclipse GT 3.8 V6 14-15 07' Infinity G35 3.5 V6 15+ 16' Mustang GT & 2011 Z4 35i-sdrive
silindir kapağı için klingirik conta olmaz ! üstelik 20psi basan bir turboda ?
çok daha dayanıklı birşey lazım
birde şunu deneyin
kompresyonu ölçün, bakalım silindir içi basınç kaç bar veya psi çıkıyor ?
benc de sıkıştırmayı braz daha düşürmek denenmeli. bende 310 psi da Allah s şükür bir sıkıntı yok şu an. ama atmo tabi![]()
MagicPerformance
MegaSquirt Engine Management Systems Technician
Ne kingler gördük güle güle öldük...
kapakta bi sorunum yok.basınç biraz yüksek tabi biliyorum ama.basmadan da olmuyor
kullandıgın contanın malzemesi ne onuda söyler misin?
pistonlar traşlandı zaten.en son dediğin gibi conta çizimini yapıp çelikten conta cıkartcam.su anda bi arkadasım çizimini tamamlamak üzere.ancak bi sorun var.bu kestireceğimiz çelik ya da herneyse bu malzeme tam olarak ne olacak.çelik ama hangi tür çelik.sonucta birazda yumusak bi malzeme olması lazımki blok ve kapak arasında hafif ezilmesi lazım.
bide bu kestirdigimiz malzemeyı dırek koyuyor muyuz yoksa ılacı vs varmı.
kendi contamı kullanırsam yıne patlatır baska alternatıfı yok.sadece kestirdigim malzemeyı kullanırsam o belki olabılır.
ölçeyim bakalım ne çıkacak.
MagicPerformance
MegaSquirt Engine Management Systems Technician
Ne kingler gördük güle güle öldük...
temperlenebilir bir malzeme kullanırsan senin açından daha iyi olur t304 falan daha düşük yoğunluk esnemesi bakımından direkt kullanabilirsin 5 mm e falan kadar sonrasnda ise decomp plate gibi olur altına üstüne glinker koyman gerekir. çizimi götürdüğünüzde orjinal conta da yanınızda bulunsun kesim yapıcak makina için teknikerin tekrar ölçüp tekrar rescale etmesi gerekebilir kalibrasyon vs yüzünden
metalin kodu bulabilirseniz t316 malzeme kestirin ısıl değişimlerde 1800 dereceye kadar direnir size bir öneri olarakda en ucuz ve basit çözüm olan soba boyasını öneririm. sağlam bi contayı güzelce boyarsınız böylece toplamda 0.4 mm falan kalınlaşır hemde eskisinden sağlam olur. o şekilde yapılan birkaç araç conta derdinden kurtuldu çevremizde.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)