bnm arkadaşmın yarıştığı evo7 de çift als var bunun çifti tekide var demekki. tam ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım makaleyi okudum gerçi ama bunu işin ehli birinin anlatması gerekecek bana...
bnm arkadaşmın yarıştığı evo7 de çift als var bunun çifti tekide var demekki. tam ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım makaleyi okudum gerçi ama bunu işin ehli birinin anlatması gerekecek bana...
kanka ufalttık sorun gene aynı ap pıpenın altı 64 Luk turboya yakın oLan yeride 54 Luk boru anladın mı sankı ap pıpe geniş olduğundan gelen egzoz pervayene güçsüz vuruyo buda turbonun lag yapmasını gec dolmasını sağlıyo sanki ben o kanıdayım
I$letim olarak ne kullanıyorsun ? I$letimin lag üzerinde büyük etkisi var..
Downpipe ın geni$ olmaması lag i bu denli arttırmamalı .
Turbo araçta geni$ çıkı$ her zmn avantajdır. Hatta bir söz vardırturbo araçlar için en iyi egzoz sistemi, egzozun hiç olmayı$ıdır . Ingilizceden çevirince böyle saçma oluyor ama i$in özü ne kdr geni$ çapta borun varsa o kadar kazançtasın hem lag olarak hem back-pressure etkisi azalması adına..
Emin olmamakla beraber sorun sanırım i$letim. Yeni turbonun spool u stock turboya oranla zaten biraz daha geç olacaktır ama mapte avans haritasının ve afrlerin biraz daha düzeltilmesi $art gibi duruyor. Bu yüzden lag olması doğal ama çok abartılı ise ba$ka bir$eyde olabilir tabi..
Amerikadaki subaru forumlarında genelde önerilen stage1 setup :
düzgün bir map + uppipe + downpipe ve cat-back egzoz ..
bugun yuroyla garajda biraz corky takilirken nizami als nin semasina denk geldik paylasayim dedim.
1- gaz kelebeginin oncesinden tek yonlu valfli bir basinc hatti cekiliyor.
2- sonra egr valfi baglanip bir tarafi emme manifolduna bir tarafi egzoz manifolduna dogru tek yonlu valfli iki hat cekiliyor.
3- emme manifoldu tarafina gidene selenoid baglanip ecuye baglantisi yapiliyor.
4- egzoz manifolduna giden hattin egzoz manifolduna direk baglantisi yapiliyor.
5- emme tarafina gidenin emme manifolduna baglantisi yapiliyor.
6- ecuye ayaginizi gazdan cektiginiz anda selenoidi acip,enjektorlerin isemesine devam edip zengin calisacak sekilde ayar yapiliyor. bazi yaris arabalarinin emme manifolduna direk bir enjektor baglayarak bu isi yapabiliyorlar.
bu ralli arabalarindaki als sistemi.
kendi arabaninda denemeyin![]()
ayni sikinti bende de var. senin sanzimanini bilmem ama 2004 lerde usdm versiyonu subarularda araba durmadan 1 e gecmiyor kodumun mereti dolayisiyla 2 de agir agir takilirken bi civic mivic geldi mi ben lag gecene adar bekliyorum anasini satim yada debriyaja bas gaz ver cart curt.. adam akilliguzel bir setup, alt devire azcik avans birde manifold sanirim etkili olur. bide tumbular valf dedikleri bir olay var her piston basina arada dandik bir kelebek konuyor guya alt devirlerde tork yaratsinda ekonomi saglasinda ... belki onun iptalide etkili olabilir. turbodan manifolda kadar yol cok kisa zaten.oralarla ilgili sikinti yasayacagini sanmam
Drift king Dogukan http://www.youtube.com/watch?v=CmEPaqmevZo
2004 usdm versiyonlarin durmadan 1 e gecmemesi gibi birsey soz konsu degil. subarunun sanzimanlari heryerde aynidir, sadece jdm ve usdm stilarin oranlarinda ufak bir farklilik vardir.
sizin sorununuzun sebebi senkromecdir. senkromecli asindigi veya bozuldugu zaman islevini yerine getirip frenlemeyi yapamaz o zamanda vitesi geciremezsiniz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)