hadi hayırlısı :) ama 7psi yetmiycek sana bunu bil
Printable View
hadi hayırlısı :) ama 7psi yetmiycek sana bunu bil
d16 kollar uymaz d16v1 e yatakları ince sanırım yidene deneyin kolların kenarları kranga değer rektefecin alması lazım kenarları alırsa uygun hale gelir. emme manifoltta uymaz diğerlerinki
üstad kollar ile ilgili soru işeretleri maalesef mevcut. iş traşlamakla kalmayabilir. bende zaten şimdilik 7psi t3/t4 stock takılacam. uzun bi süre bana yeter.
cem basmacı abimizden kendi aracında kullandığı manifoldu aldım. bire bir uyarlanmış portları genişletilmiş bi ies manifoldu. Sorunsuz tertemiz aldım daha takmak nasip olmadı ama şu düğünü bi atlatayım. parça işine noktayı koyacam. artık 1 ay sonra montaj evresine geçicez inşallah.
ies manifoldu da olmaması lazım v1 e uyarlanmış
kim demiş ies manıfoldu olmaz diye :D cem abının sattıgı emmeyıde ben yaptım , kendı aracımdakı emmeyıde ben yaptım, bunların harıcınde daha 5-6 tane yaptım hiç sorunsuz kullanılıyor, bılmeden konuşmanın gereği yok
EGR yolunu açıkta bırakabilirsiniz biz taktığımız da bilerek emmenin içine vermedik, arıza lambası da yakmadı.
maksat sıkıştırmayı azaltıp daha yüksek basınç basabilmekse eğer,
direk vitara piston takıp geçelim o zaman,
sıkıştırma yaklaşık 8.5 olur.
o zamanda 1 bar yapabilcez mi yani :beuj:
biraz abarttım belki ama bi 0.7 bar t3t4 fena olmaz hani (sadece vitara piston yetecekse) :)
eagle kol olmaz beyler unutun işi
sadece d17 krank ve vitara piston takarsan 9.10 cr sıkıştırma elde edersin 300 hp cebinde gezebilirsin böyle bi setupla
ama kolları Dezod Motorsports. K1 Technologies H-Beam Connecting Rods-D17 (Dezod Exclusive) öneririm gayet ucuz
motor içine bunları yaptığında heriye bitek egz kalıyo
dışına
ies emme k20 R tb takarsan daha keyipli olur
beyin kısmına gelince illa plug & play şartı yok alayı uyum sağlar standaloneların
o araç çk sarıyo kilit ekleyin bence
üstad ben cc stage4 ( seramik ) baskı balata aldım . turboyla beraber onuda ekstradan değişecem. daha sonraki aşamayı gözlemlemek lazım.
ama 1. vites şu anda bile sarıyor. bende 2yi 1 gibi kullanmayı düşünüyorum.:D maalesef vites oranları sıkıntılı. ies'in 1. ve 2. dişlisi takılabilir mi acaba onu da merak ediyorum?
Sıkıştırmayı neden düşürüyorsunki mantığı ne yani daha fazla mı basınç basarak güç alacağını düşünüyorsun ? Kırılan malzemeler basınçtan değil güçten kırılıyor haberin vardır sanırım :) O sıkıştırmalara düşmenin ne anlamı var bilmiyorum zaten turbolu araba diye eksoz borularında vereceksin coşkuyu altların ölecek o sıkıştırmayla altlar iyice ölecek. Az bas öz bas şehir içi kullanımında olsun stock motoruna 0.5 bassan zaten harikalar yaratıyo sana 1 yıl yeter sonra yavaştan parça toplar devam edersin bitti gitti :)
üstad quaife lsd var. 950$ kargo hariç . uzun yıllar binmek için bu kadar titizleniyorum.arabamı zaten seviyorum.daha 40binde kız gibin:D bence bu fiyat değebilir.ama dediğim gibi 2 ay sonra araç bitmiş olacak artık ondan sonra duruma göre düşünülebilecek bir parça, bi de gücü yere sağlıklı aktaramadıktan sonra ne anlamı kalıyoki.. demi;)
Çocuksu bir heyecan içinde o mu olsun bu mu olsun derkene bi baktım parçaları tek tek toplamışız, Allah nasip ederse kardeşim Ümit Piyan haftaya araca başlıyor.
Bayramda da mutlu son :)
Yemişim Zage Kiti :D aha da son liste ;
Garrett t3/t4 * .48 a/r turbine - .70 a/r comp.
Tial 38mm wgate - 7psi
Greddy Type-RZ bov
2" intercooler borular & 2.2lt intercooler
d17 döküm t3 manifold
ies emme man. + egr iptali
76lık dry flow -- 102/76mm redüktör ile birlikte
525cc Deathcwerks d17 enjektör
65lik custom dp + 63mm megan test pipe + megan N1 son
Aem Ems2 + kısmetse EcuFast mapping
Aem Wideband , Yağ basınç/yağ sıcaklık gösterge , Defi Boost gösterge ,
HKS Turbo Timer Type I
Obx Helical Lsd
Exedy Sports Flywheel
Exedy Stage 1 baskı/balata
Ebc disk + Yellow stuff balata
Vogtland yay + Alutec ön kule gergi
205/50/16 Toyo Px4
***** ilk projem içim kıpır kıpır :cokgreen:
hayırlısı yalçınım allah yardımcın olsun sorunsuzca binmek nasip etsin bekliyoruz bakalım:slomo:
Ümit Piyanda mı yapıcan Karşılaşıcaz o zaman seninle :) Bende Mustafa ustaya yaptırıcam Sohc Vtec i :)
haftaya cumartesi ordayım tanışırız kardeşim :) sen de mi 0.5 bar takılıcan ?
Yok kardeşim Ben Sohc Vtec projesi yapıyorum mustafa usta yapacak inşallah. Parçaların Teminini ayarını vs sini erkut abi yapıyor ankaradan. Geri kalan herşeyi mustafa usta yapıcak montaj elektrik tesisatı vs. Haftaya cumartesi gelirim tanışırız.
projeniz hayırlı olsun güzel parçalar var gibi
yanlız kafama bişey takıldı 2.2 litre intercooler ufak değil mi biraz? bilmediğim için soruyorum 7 psi az gibi ama arabanın yürüyüşünü ciddi anlamda değiştirir. biraz daha büyük bi cooler alsanız (5 litre ) daha iyi olabilir mi acaba?
guzel dileklerinize tesekkur ederim. valla intercooler kucuk degil biraz ince ama hacmi bekledigimden ufak cikti maalesef. herseye ragmen hedefledigimiz guc icin yeterli olacak gibi ama tabiki verim dusuk olursa su puskurtme filan gibi bisey yapabiliriz.
basinca gelince gt30 kafa 7psi ile 210hp elde edicez gibi gozukuyor referanslara bakinca. daha fazlasi riske girer diye dusunuyorum. bana uzunca bir sure de yeter zaten :rolleyes:
intercooler büyük dükçe turbo gecikir sanırım yada boru vs vs le uzatıldığı zaman küçük yakın bi intercooler dağa iyi olur bence zaten büyük bi basınç yok kalın conta bloka mudahale etmeden zevkli bi iş kolay gelsin :))) ama ben olsam biraz dağa küçük bi turbo koyardım ama sizin aracınızın sarma sorunu varsa turbonun sonradan şoklaması dağa iyi olur sizin açınızdan
herşeyde var bi hayır demek lazım. bu intercooler, boru ve manifold ile olabildiğince tekpili ve lagı düşük olacağını düşünüyorum . ( tabiki bi t3 .48 a/r için ) t25 lerle fark elbette olacak ama biraz geç dolması dediğin gibi sarma konusunda avantaj, ki bende helical lsd olacak ;) sağlam bi roket etkisi bekliyorum :slomo:
artık turbola be kardeşim 2 sene oldu :D
yahu zaten 0.5 bascan nedır bu teferruat anlamadım ,
pazartesı turbo kıtını satan arkadaşla anlaştık
salı günü yolladı
çarşamba elıme ulaştı
perşembe aksamı saat 19.00 da işleme başladık gece saat 1 de aracım turbolanmış halde gazlıyodum
bu kadar takılma herşeye koy turboyu yap ayarını gazla gitsin kırılırsada kırılır :D
İstanbula gelirseniz eğer ayar için arabanızı Turbo 1.6 iesimizle denemek isterim ve Vtec 2 merak ettigim bı proje o yüzden dememeseniz bile görmeyi çok isterim
Yalcın selam, ne yaptın abi ? Baslandı mı montaja ???