Ahmet abiyle iletişime geçersen daha iyi olur![]()
RACE WERKS
0-400 metre için araba yapıcam diosun sanırım, bence ilk önce bu arabalardan anlayan yapan abilere - ustalara danış turbo en basit iş drag da kullancaksan zaten günlük gezebileceğin bi araba olmaz yani turbo seçiminin bi şekilde çözülür sen geri kalan şeyleri düşün, araştır , tanı , tartış , tecrübe et ondan sonra turbo kolay![]()
oem kol ve egzantriklerle 7500 dönebilirsin.kol da olursa 8000 . ben öyle yaptım buda 2876 R lı hali gidişi hakkında fikir verebilir.bnce 106,saxo nun tam kalemi bu turbo bu arada 100-200 km hızlanma 6.76 sn dir.
106 Turbo & Evo 9 ROLL @ adana on Vimeo
hakan artuç
edit. YAZAN ARKADAŞın yazısında cümle düşüklüğü olmuş pardon
amacım ne 400 ne 1000 metre rekoru.anlatımda bıraz problem olmus kusura bakmayın.turbo yapmaktakı asıl amacım basınc acıp 100 200 hızlanma ve topspeed.normal zamanlardada gundelık kullanım.
Ahmet abıyle ırtıbata gececegım en kısa zamanda.
Vıdeoyu ızleyecegım eve gecınce.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
maşallah. burada kaç psi da yürüyorsunuz?devir bandınız nasıl.nerelerde full boost geliyor? araç içi video varmı? çok sordum
sormak istediğim konu alt devirlerde ne kadar ölme oluyor.yani şehir içi kullanımı eziyet hale getirecek kadar gerileme varsa alt devirlerde turbonun 5000 5500 lerde dolması gerçekten çok can sıkar.
binmiş olduğum quick turboyu ne yazıkki ben kullanmadığım için alt devirlerdeki kaybı bilemiyorum.gerçi kullansam bile turbosuz halini denemiş gözlemlemiş olmam lazım fikir edinebilmek için o bile olmadı.
eğer dediğim gibiyse durum 2876 tercih edicem.
öncelikle inş. allah kaza bela vermeden projeni bitirirsin
ben daha önce tdo4 kullandım 2800 devirde 0.7 bar 3200 devirde 1 bar civarı basıyodu alt devirler gayet iyiydi ve arabamı hergün kullanıyodum bunun yanında egzos 60 lık dı ses azdı şanzıman orjinaldi debritaj ilk başta orj. daha sonra da ucuz bi bronz wardı gayet iyiydi 233hp 311nm almıştım 7250 dönüyodum
daha sonra tdo5s16g taktım 3600 civarı gelmeye başlıyodu 4100 devirde 1.1 bar basıyodum 361 hp 390nm aldım ama alt devirlerim çok zevksizdi egzos 76 lıkdı aşırı gürültülüydü debriyajım çok sertti be4r şanzıman taktığım için dreksiyon power yoktu direksiyon beton gibiydi şerit değiştiriceğim yada ani gaza basıcağım zaman araba sarıyodu çatara patara vs. diğer şöförlerden küfür yiyodumhızlıydı ama günlük kullanırken çok zevk almadım
350 hp lik günlük kullanımlık bi 106 saxo parça alternatifin çok olmadığından dolayı biraz sıkıntılı oluyo
turbo olarak bence 3071 kullanabilirsin 350 hp ye kadar destekliyo die biliyorum 9 sıkıştırma ve egzantrikle gayet güzel olur
bunun yanında emme manifolduna ihtiyacın olucak orjinal olan tdo4 ile 1 barda patlıyo buna alternatif olarak rover, c2vts, dp, yada custom bişiler alabilirsin
şanzıman ve debriyajla ilgili sıkıntıların olucak normal cadde tipi lastik kullanırsan orjinal şanzıman lastikler sardığından dolayı bi şekilde dayanıyo ama slick yada semi-slick kullandığın yani yeri tuttuğun anda şanzıman sıkıntı çıkartmaya başlıyo ilk olarak difransiyel kovanında dönüyo daha sonra priz direk bilyası bozuluyo yada parçalanıyo yada klasik 2. yada 3. vitesi parçalıyo akis lalelerini bozuyo yada parçalıyo
bunu önlemek için be4r şanzımana geçmen gerekiyo ama bu sefer direksiyon powerı sökmen gerekli power ı yurtdışındaki arkadaşlar şöför koltuğunun arkasına takıyolar yada direksiyon beton gibi kullanıyolar benim gibi
debriyaj konusunda ya helix alıcaksın normal ya custom bronz yaptıracaksın yada twin plate kullanıcaksın twin plate en sert olanı ama gayet sağlam be4r şanzımanda debriyajı hidroliğe çevirebilirsin
yakıt yolların dar gelicek bunun için kalın hat çekmen gerekicek hattın flow unu arttırdığın için bunu beslemen gerekicek ben çözümü surge tank ve harici pompa ile bulmuştum depoda benzin azken yakıt çalkalandığında araba kesiklik yapıyodu surge tank da yakıt sürekli dolu olduğundan kesiklik yapmıyo
orjinal radyatör küçük gelicek aluminyumdan radyatör ve fan yaptırıcaksın intercooler borularını sığrırmak için sis farlarından feragat ediceksin belki tamponu kesip biçceksin
ateşleme sistemini değiştirmen gerekicek iyi bi beyin enjektör olmazsa olmazlardan
sormak istediğin herhangi ibşi olursa çekinmeden sorabilirsin
tekrardan allah kazasız belasız projeni bitirmek nasip etsin
ya düşünüyorum o kadar uğraş et tamam atmosferiği zevki ayrı ama aldığın güce bakınca yuh diyo insan.az az o güçlergel ben sana satayım 52 leri
kardeşim parmakların dert görmesin.teşekkür ederim.neden 3076 değilde 3071 peki?
debriyaj olarak hidroliğe çevirenleri görmüştüm yabancı forumlarda.
power olmadan şehir içi ve normal yolda kullanabilirim ama park ederken 120kg bench bassamda 70kg barbell curl atabilsemde inan beni çok yorarama napalım katlancaz.
oem volanın yeterli oldumu 360hp lerdeyken peki?
BE4r şanzımanda oranları kendimiz ayarlayabiliyorduk sanırım tek tek. değil mi? neden soruyorum; topspeed için.daha öncede belirttiğim gibi 0-400 0-1000 gibi isteklerim yok. ben düzlük buldummu sıkarım.yunanistanda yapılan bi gti da 3 te 220 da kadran bitiyor 4 te az daha devam edip devri bitirmeden (sanırım 250) 5 e atınca devir hala 4000 lerde duruyor.bu makinenin yapacağı topspeed i düşünemiyorum bile.cadde tipi lastik kullanmayı planlıyorum mk2 jantlarla ama o süratlere aksların dayanacağını pek sanmam ki o güçlerde bile bozduğunu söylüyorsun.
sen 76mm takıncamı 607 son susturucuya geçmitin peki?ona rağmen mi gürültülüydü?
tank ve pompa konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum.plastik depoyu çıkarıp komple yerine mi kuruyosun peki depoyu? yoksa bagajamı?
radyetörü dışarı aldığımızda cooler için mecbur tamponun içinden kesilcek napalım.enginin vts i bilirsin ondaki cooler devasaydı ama sisler mavcuttu halahele oraya bi gelelim buluruz bi çare.
beyin olarak omex 600 yahut vems düşünüyorum.
hiç 30 35 derecelerde hararetini gözlemlerken 90+ su sıcaklığı yahut yüksek yağ sıcaklığı gördün mü?
ayrıca oilcooler vs de eklediğinde yağ basıncında düşme oldu mu? yağ pompasıyla ilgili ne yaptın?
manifolt olarak patlattığını biliyorum. custom yapılacak artık.
hepsi zamana yayılmış olacak.pat diye giremiyorum malesef.yavaş olsun düzgün olsun diyelim.
sorulacak o kadar çok şey var ki şu an aklımda yok. ilk turbomuzu alalım piston hakkındada çok baş ağrıtcam benmesela 9cr neden? 8.5cr ye indirsek?
sc6262 ile 3076 birbirinden farklı büyüklükteki turbolar, yerinde olsam gt2876r kullanırım 1.6 hacimde bahsettiğin turbolar bahsettiğin koşullar için büyük olabilir
körler sağırlar
30 ları sildim ok. çok geç dolacağı kanaatine vardım çok şükür yoğun baskılar ve anlatımlar sonucu
2871 ve 2876 arasındayım şu an![]()
daha çabuk spool olucağından ama 350 hp için 28 serisi işini fazlasıyla görür
power olmadan direksiyon baya sert oluyo ya xsi direksiyon kutusu takıp karadüzene çevirmek lazım yada powerı biyere monte etmek gerekli yurtdışında bagaja bile takanlar war power ı
volantdan yana sıkıntı olucağını sanmıyorum
be4r ın oranları gayet esnek seçeneğin baya fazla ama 1 -2 için çok bi seçeneğin yok 3 4- 5 e ve ayna mahrutiye güzellik yapabilirsin 250 yada üstü basmak bence sıkıntı çıkartmaz ama bizim araçlarla o hızlara çıkmak nekadar sağlıklı bişi diemicem sıkıntı çıkarttığı yer aracın patinajda kalıp yeri tutmaya çalıştığı zaman en fazla zorlandığı kısım eğer kırılacak yada bozulacaksa bu arada mutlaka olur
komple 76 lık egzost sonda da 60 lık free flow otto replica wardı bi gece eşim rahatsızlandı hamile iken acil gataya gittim gece 2 civarıydı baya bi sıkıntı oldu o yüzden söktüm sona orjinal susturucu takmıştım
surge tankı bagaja koyucaksın çıkışınada inline pompa takman gerekli bir yada iki adet
o cooler ı ben satmıştım walla nasıl sığdırdı ben hiç anlamadım![]()
bazen hararetin çıktığı oluyo ama fanlar çok önem taşıyo benimkiler çin malıydı çok memnun değildim ama düzgün bi fan ve radyatörle hararet sıkıntı olmaz
ben daha yeni taktım oil cooler ı eğer yağ pompanda sıkıntı yoksa herhangi bi işlem yapmadan kullanabilirsin yurtdışında da herhangi bi işlem yaptıklarını görmedim sadece bi elemanın projesinde yağ pompasının yayını değiştirip basıncını arttırmışlardı
eğer 30 serisi olucaksa 71 olması spool açısından daha iyi olur ama tabiki hedef 350 hp se 28 serisi ideal olur
parmakların dert görmesin kanka tekrardan.
220 üstüne bi çok kere çıktım.kadranımız gösterme özürlü olduğu için 220 den sonrasını 300 de görmüş olsa araç ben hala 220 ye bakıyo oluyorum270 lerde ben kepçe kulak aynaların yerinde kalmayacağından adım gibi eminim.onun dışında stabilite olarak herhangi bir sorun olabileceğini düşünmüyorum.
ayna mahrutilerimiz aynımı be4r ile? 1 de 80 lere 2 de 150 lere dayanan videolar izledim.3 te kadran bitiş.ama sanırım benim istediğim 20-25psi larda bu durumda 4ü belki bitirirsin ama 5 imkansız bence.
direksiyonun turunu arttırmayı denedinmi hiç?hem power iptalinde hemde top speed için çok iyi olacağı kanısındayım.
gt2876r da karar kıldım.
fikirlerini benimle paylaşan herkese teşekkür ederim.
aksi yönde fikri olan ekstradan bir takım şeyler açıklamak isteyen varsa seve seve okurum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)