Bende aynı problem vardı krank sensörünü söküp taktık, kabloları düzenledik, sorun halloldu. 3 yıldır tekrar etmedi.
bu arada bahsettiğin problemin videosunu eklersen belki yardımcı olabiliriz, hararet sensörü de yapabiliyor bunu, bozuk sensör motora -40 derece bilgisi veriyor, alt devirlerde zengin yolluyor, tekliyor..
egzantrik devir sensörü.
Arkadaşlar bendede 6 bin devirde araba öne yıgılıp sonra tekrar duzelıyor bunu neden yapar benzın pompası yeni değişti,enjektörler,bujiler,bobin,beyin,sigortalar kontrol edildi sorun halen devam ediyor.
aynı problem bende de vardı, tüm sensorler ve aklına gelebilecek parçaların tamamı değişti buna rağmen sorun bitmedi, Taki bir arkadaşım kendi başına gelen olay benimde başıma gelmiş olabileceğini söyleyene kadar, 4. silindir bobin ucundaki pipo yırtılmış ve ateşlemeyi bloka yapıyordu, kendi aracında başka bir silindirde çıkmış. Hemen değiştirdik ve problem anında bitti, problem bu değildir belki, nacizane bir fikir benimki.
çoğu kişi hemen hemen aynı sorunu yaşıyorbende bujilerimi enjektörlerimi benzin pompamı bobinlerimi kontrol ettirdim sorun yok. Bugün krank devir+map+vuruntu sensörlerini değiştirdim üst devirlerde öküz gibi gitmesine rağmen 2-3 bin devir aralarında kafasına göre gaz yemediği oluyor. Gaz kelebeğini söktüm temizledim kalibrasyonunu yaptım, emmeyi sökmeden elimden geldiğince temizledim. Bulacam az kaldı
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)