vd40felan sıkabilirsin bi baktır zaten oksıt varsa usta gerekenı yapar.
rolanti sensöründen bahsettiğin olayı yapmaz sıcakta sogukta fark etmez.rolanti sensörü arıza yaptımı her türlü devam eder arıza.
Printable View
bujilerden yada benz,n pompasından olablimi.fikir yürütüyorum ama tps sensöründen de yapabilir mi
Sorun hala çözülemedi mi ?
Sanayi kenarlarında düşünüceğinize gidin bi OBD2 cihazı olan servis e illa yetkili olması şart değil arıza kayıtlarına baksın :) Ne derdiniz hemen söylesinler :D
ben de çok merak ettim şimdi problemin kaynağını bende de benzer bir problem vardı arıza lambası yakıyordu 10 saniye boyunca fakat serviste bilgisayara bağlayınca çıkmıyordu hata..
rölanti valfını değiştirmiştim sorun düzelmemişti, hatta halen çok soğuk havalarda yapıyor aynı şeyi. hararet sensörü, oksijen sensörü, rölanti valfı, bobin hatta akü bile değişti.. ama sonuç alamadım.
Bende arabayı çalıştırınca gaz vermezsem stop ediyor, gaz verince de 5-10 saniye sonra diyelim ki 2000 devirde sabit tuttuğumda ayağımı aniden devir 3000'e fırlıyor aracın sesi düzeliyor, arıza lambası sönüyor, araç normale dönüyor..
yabanci forumlara tekrar bir göz atalım bakalım.
Bir zamanlar Haynes Manual bulmuştum netten şimdi kaybettim ama gaz kelebeğini incelerken reheating olayı vardı şemada Reheating nedir diye merak ederken yabancı sitelerde araştırmaya başladım,
soğuk havalarda gaz kelebeğini ısıtan Reheating Probe denen bir parça var gaz kelebeğinin üzerinde, havanın ısısını ölçüp, eğer hava soğuksa bu parça devreye giriyor ve gaz kelebeğini ısıtıyor.
http://www.106parts.com/websiteimage...res/19201G.jpg
yani bu parça veya havanın sıcaklığını ölçen sensöre de baktırmanı öneririm.
sorun bu zımbırtıya çalış emrini yollayan hava ısısı ölçen bir sensör var ondan da kaynaklanıyor olabilir fakat ben egsozla bu zımbırtı arasındaki alakayi anlamadim bu gaz kelebeğinde dökümün üzerindeki bir oyuğun içinde duruyor.
PEUGEOT 106 GTI 1.6 HATCHBACK AIR TEMPERATURE SENSOR | eBay
bu zımbırtıyı harekete geçiren parça da bu..
fiyatı da uygun gibi, bunu da deneyin, geriye pek seçenek kalmadı sorun bundan kaynaklı olabilir.
sorunun çözüldü mü?
dün rölanti devirdeki ufak bi dalgalanma nedeniyle rölanti motorunun fişini çektim, sonra yerine takmayı unutup eve çıktım..
sabah işe gitmek için çalıştırdım aynı bahsettiğin gibi
ilk marşta çalışmama
rölanti 400-500 devirlerde sallantılı
yola çıkıp işe yollandım motor ısınınca herşey güllük gülistan rölanti ip gibi 800 devirde sabit..
akşam işten çıkarken fişi takıp çalıştırdım, problemsiz çalıştı motor.
senin sorunun rölanti motoru olduğuna eminim, yenilersen problemin ortadan kalkar.