Sen bu isi zor yapcak gibisin:D
Printable View
vazgec kardesım vazgec bosver..cıkar elınden gıtsın..baska arabaya bak,sen kendını ayarlayacanda,ondan sonra arabada kendını hazırlayacak :) yaptıgın masrafı, sarfettıgın emeği karsılayacakmı..daha dogrusu değecekmi...bu konuyla alakalı son mesajımdı bu :)
valla zor olan beklemek. Dedigim gibi ben ilk defa böyle bir işe girişiyorum bu forumda belki 10 defa bu işi yapmış insanlar oldugunuda biliyorum. belki ben acele ediyorumdur dereyi görmeden paçaları sıvıyorumdur ama. neyse
Saolasın. sen dolapderede dolapdere cd.demisin Ramada'nın orada? dükkanın falanmı orda?
ramadanın ordan inerkende 200mt solda sanırım :) Orada müslüm usta var tanıyormusun? şaseci kaportacı eksozcu vs vs ? benm şaseyi o yaptı.
tanırım tabii tanımammı sivaslı müslüm :D valla hala o adamın ne ıs yaptıgını anlamıs değilim :D
unutmadan tam karsı komsum oluyo kendısı:)
belki benim arabayı görmüşsündür. 1 1.5 ay oluyor olmuyor 2 gün kalmıştı orda. altını komple yapmıştı arabanın boyanın rengi sönmüş beyaz kartal :D NVF plakalı hatta arabayı cıkarırken buna bide pasta cila yap tamam demişti :D
kımsenın ustalıgına laf etmek haddimiz değil ama,,dolapderede cok sanatkar ustalar vardır,yenı, elektronık arabalara belkı kafaları basmaz ama,yoktan var ederler,
amerıkancılıktan gelmedır cogu ve türkiyede oto tamırcılıgınde cok kısının ustaları olan ermenı ustalar tarafından yetıstırılmıs sanatkar ustalar mevcuttur...
Yapan kişiler fabrika değiller,mühendislik hesap yapılmıyor.Allah yapısı değil,kul yapısı bozulcak illaki.Ayrıca Performans'lı araba ekonomik olamaz.Aslan besleyen yemine katlanır.Atmosferikte lpg kullanırsanız 60 75 krş yakacaktır.Turbo olursa lpg ile 30 krş yakacaktır.Düşük basınç ile güzelce binilir.Uzun ömürlü olması kullanımınıza bağlıdır.
131 motoruna uygun turbo uygularken takabilecegimiz kol yada piston ve kol bilen varmi?
Yokmu bilen?
Alfa romeo q4 pistonuyla senelerce binenler var.
84mm 318 i pistonu cuk diye oluyo kol orjınal kalsın ama sıkıştırman 6.5 - 7 arası oluyo o pistonlarla . istediğin kadar nos ve basınç basabilirsin avansını düzgün ayarladıkdan sonra hiçbişey olmaz
Yane sıkıştırmayı düşürürsek kol kırma cıkarma patlatma riskimizde düşüyor.? olarak anlamalımıyım bunu? birde avansı düzgün ayarlamak derken normal avans tabancası ile yapılacak olan orjinal avans. uygun olurmu? yoksa motorun o anki durumuna göre. Piston tam üon iken ateşleme yapacak bir avans ayarımı olmalı :D kafam karıştı bak
sıkıştırmayı düşürmekle alakalı değil 318 pistonu direk cuk diye oluyo ve turboya dayanıklı ben td04 turbo ile 1.7 bar ve 50 shot nos bastım bişi olmadı pistonun sağlamlığı şöyledir forged piston bile olsa avansı görünce biter sen avansını ustanla iyi ayarla gerisi kolay karburator ,wesgate vs vs ayarları ile araban güzelce yürür ama çok araştırman tespit etmen tecrube kazanman lazım emeklemeden yürünmüyo burdan püf noktaları öğrenirsin işin kaba tarafını iyi bi ustayla halledersin yoksa kafan karışır benden sana tavsiye ilk önce bütceni ayarla listeni çıkar atıyorum xx para ustalık torna parça vs vs bütün herşey listeledin parayı hazırladın ya herzaman cebince bi xx daha olması lazım bu faktörleri es geçme hadi kolay gelsın
anlıyorum olayı yavaş yavaş. Ayarlar derken nelere dikkat etmek gerek özellikle wideband yok iken hava yakıt karışımını nasıl güzel ayarlarız? avans ayarı orjinalmi olmalııı motorun durumuna göremi olmalı. şuanda bunlar merak konusu bnde
ve komple sorunsuz bi turbo için düşük bütce ile neler yapmam gerek nasıl bir kit olmalı OLMAZ ise olmazlar neler bunlarıda bir liste halıne sokarsanız. iyi olr bnm için
wideband olmadan hava yakıt karışımını ayarlamak ustalık ister. avansıda o anki havanın durumunua göre ayarlarsın çünkü avans değişkendir.şehir merkezinde avansı ayarlıyorsun otobana çıkıp gazladığında avans vuruyor.bunun için dikkatli olmak lazım avans konusunda demirden piston yapsan avansa yine dayanamaz ;)