User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
36 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Port Polish ?

Driver
    Misafir

Port Polish ?

Aracıma İTB taktım. emme kelebek olayı benim için bitti. Fakat bu havanın içeri girmesini sağlayacak asıl yer olan emme portları hala aynı. Kapağı bu gece söktüm. Yarın rektefiyecimle bakacaz fakat kapağın emme portlarının ne kadar genişleyebileceği konusunda kararsızız bodozlama daldırsak su kanallarına gireriz diye korkuyoruz Portu neye göre ve kaç mm açabileceğimizi nerden bakıp anlayabiliriz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okan bence kendi kafanıza göre iş yapmayın. Yollayın PPR Kaan a o halletsin.
    IN BOOST WE TRUST

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hatta itb yide yollayin. Flansini yeni portlara gore islesin. Sende gelen kapaga gore headers yaptirdin mi mis mis

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PPR Kaan falan ugraşma kardeşim.. iş yapılacak adam var yapılmayacak adam var. Araştır iyice işlemi yapacak başkasını bulursun.. 2 aydır sırra kadem basmış birine iş yaptırmayı düşünmek saçma olur..!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aytug abi işlemişti F7r kapağı tecrübesi var.Ulaştınız mı ona ?
    Önden ok gibi arkadan b.k gibi

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K.Kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    PPR Kaan falan ugraşma kardeşim.. iş yapılacak adam var yapılmayacak adam var. Araştır iyice işlemi yapacak başkasını bulursun.. 2 aydır sırra kadem basmış birine iş yaptırmayı düşünmek saçma olur..!
    Yanlış anlamayın ama bilmeden bu şekilde konuşmak hiç hoş değil. PPR Kaan kimdir tanımam etmem. Fakat konusu açıldı geçen gün sohbet kısmında , kaan'a ulaşamayanlara yakınları açıkladı durumu.

Hastası var adamın , tedavi için yurtdışındalar dendi. Zor durumda dendi. Paranızı alıp dükkanı kapatıp kaçmış gibi yazılması üzücü....

Can's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaan yoksa enes var o yapıyor gayette başarılı kaanın dukkanla o ilgileniyor suan, konuyu görünce yazar riske gerek yok ver enese yapsın
    powered by:
    Can's

VOLVO C30 d2 ///97 E36 M3 EVO

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlamayın ama bilmeden bu şekilde konuşmak hiç hoş değil. PPR Kaan kimdir tanımam etmem. Fakat konusu açıldı geçen gün sohbet kısmında , kaan'a ulaşamayanlara yakınları açıkladı durumu.

Hastası var adamın , tedavi için yurtdışındalar dendi. Zor durumda dendi. Paranızı alıp dükkanı kapatıp kaçmış gibi yazılması üzücü....
    estafurullah neden yalnış anlayım... hastalık tabiki allah hiçkimsenin başına vermesin acil şifalarda dilerim kendisine ancak benim mağduriyetim 2 aylık bi durum değil 6 7 aylık bi süreç... aynı zamanda çalışma prensipsizliği yüzünden maddi manevi olarak şu anda çok ciddi zarardayım. 10.000 tl gibi bi zarara uğrayıp malını satma durumunda kalmak ne demek onu bi düşün istersen kardeşim... ortada verilmiş sözler yapılmış anlaşmalar varken, yalanlar oyalamalar ve maddi anlamda sonradan sürprizlerle karşılaşılınca. üstüne bi de herşey hazır rektifiyeye git adamların yüzünden bekliyoruz sen konuş diyip aradan çekildiğinde işi takip ediyosun ve hiçbirşey hazırlanmamı olduğunu görüyorsun, parçaların bile 6. ayda yani motoru toplaması için acele etmesini söylememi buyuran kişinin aslında yalan söylediği ortada parça bile olmadığını görmek...? yeterli mi kardeşim.. kesinlikle dolandırıcı vs gibi hitamlarda bulunmadım öyle de birşey yok zaten. ancak 5 ay geriden işleyen süreç, maddi manevi el sıkışılan şeylerin gerçekleşmemesi, üzerine ne yazıkki ağızdan çıkanların gerçek olmadığını öğrenmek kötü bi durum...

Enes e gelince: sonuna kadar işiyle ilgilenen bi arkadaşımız.. sağolsun bana da destek vermeye çalışıyo bu dönemde... onunla irtibata geçilmesi bence de en doğrusu...

4rsenik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hastasi olan insan facede tatil resimlerini paylasmazsa daha iyi olur bence. madem enesle kaan ortak neden yapilmayan islere kaan aldi kaan yapicak ben karisamiyorum dio ama isletmeye para girince ortak harcanio. nasil bir celiski. kimsedw cikip anlasilir bir aciklama yapmadigi icin bu tarz yazilar yazilabilio

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Durumun böyle olduğunu bilmiyordum kusura bakmayın. Geçen gün farklı şekilde yazanlar oldu da ben de okuduğum kadarı ile bilgilendireyim demiştim. Allah yardımcınız olsun..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Durumun böyle olduğunu bilmiyordum kusura bakmayın. Geçen gün farklı şekilde yazanlar oldu da ben de okuduğum kadarı ile bilgilendireyim demiştim. Allah yardımcınız olsun..
    yok estafurullah deminde söyledim zaten kusurluk bi durum olmadığını.. konuyu bilen insanlar zaten biliyo neyin ne olduğunu ancak ben elimden geldiğince de yardımcı olmak istiyorum bu durum ve şahısla ilgili başkalarının da mağdur olmaması için... durum bundan ibaret... iyi dilekleriniz için teşekkürler

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    deneyemicez yaani, allah acil şifalar versin
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

Driver
    Misafir
    arkadaşlar tartışmaya gerek yok bende biliyorum kaanın ve kaan gibi işinde ehli isnanların heleki bu iş için iyi olduklarını bu ortamda herkes biliyor zaten piyasada yapanları vs vs ama ben zaten istanbula portpolish işini yaptırmayı düşünseydim burda motoru açıpta hiç uğraşmaz orda hem itb sini hem motorunu ve parçalarını sadece parayı basar yaptırıp geri alırdım ahm var murat var crm var paşaoğlu var var oğlu var ama ben bunu istemiyorum ben kendim alıp hem tecrübe edinip hem kendi emeklerimle birşeyler yapmak istiyorum bu yüzden bu konuyu açtım ha diyebilirler polish çi adam para kazanıo bu işten neden söylesin mm lerini bilmem nesini iyide ozaman bu forum neden var bu işlemi bir çok arkadaşımız kendi evindede yapıyor aytuğ abi gibi vs vs zaten zaman olayınıda biliyorum kaana yakın bir arkadaşımda kapak gönderdi bayadır bekliyor ben bu işler için sabırsızımdır beklemem. Bu aracı ben istanbula kime bıraksam bırakayım benden önce kimse çıkaramıcaktı çünkü parçaların hepsi yurtdışından geliyor en hızlı kargo ile hemde bu parçaların tr de bulunmasıda imkansız. BU yüzden en son kararım herşeyini kendim yapmak oldu kırsamda performans alamasamda geriye düşsemde kendi emeğim ve alın terimle bi işe kalkıştım. Aracım için yapacaklarım belli piston,egzantrik,itb,beyin,polish ve 10.000 e yakın bir para harcıyorum bir f7r parası daha açıkçası.. Bilgisi olan varsada yardımını esirgemesse bu tip konularda minnettar kalırım.

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Driver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar tartışmaya gerek yok bende biliyorum kaanın ve kaan gibi işinde ehli isnanların heleki bu iş için iyi olduklarını bu ortamda herkes biliyor zaten piyasada yapanları vs vs ama ben zaten istanbula portpolish işini yaptırmayı düşünseydim burda motoru açıpta hiç uğraşmaz orda hem itb sini hem motorunu ve parçalarını sadece parayı basar yaptırıp geri alırdım ahm var murat var crm var paşaoğlu var var oğlu var ama ben bunu istemiyorum ben kendim alıp hem tecrübe edinip hem kendi emeklerimle birşeyler yapmak istiyorum bu yüzden bu konuyu açtım ha diyebilirler polish çi adam para kazanıo bu işten neden söylesin mm lerini bilmem nesini iyide ozaman bu forum neden var bu işlemi bir çok arkadaşımız kendi evindede yapıyor aytuğ abi gibi vs vs zaten zaman olayınıda biliyorum kaana yakın bir arkadaşımda kapak gönderdi bayadır bekliyor ben bu işler için sabırsızımdır beklemem. BU yüzden en son kararım herşeyini kendim yapmak oldu kırsamda performans alamasamda geriye düşsemde kendi emeğim ve alın terimle bi işe kalkıştım. Aracım için yapacaklarım belli piston,egzantrik,itb,beyin,polish ve 10.000 e yakın bir para harcıyorum bir f7r parası daha açıkçası.. Bilgisi olan varsada yardımını esirgemesse bu tip konularda minnettar kalırım.
    al eline zımparayı taşı , aşındırıcı ne varsa büyütebildiğin kadar büyüt bırak flow hesabını falan alayı bu port polish işini süslemek amaçlı kullanılan safsatalar , ne olacak yanı fazla büyük olunca hava daha cok girerse beslersin yakıtla olur biter

fakirleyen araba hızlanır sadece yakıtla afr yı dengelemek kalır , sen bakma kımsenın sallamasına al eline taşı su kanalına patlatmayana kadar aşındır , tek duvarda max 7mm su ve yag kanalına pay var

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Driver
    Misafir
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    al eline zımparayı taşı , aşındırıcı ne varsa büyütebildiğin kadar büyüt bırak flow hesabını falan alayı bu port polish işini süslemek amaçlı kullanılan safsatalar , ne olacak yanı fazla büyük olunca hava daha cok girerse beslersin yakıtla olur biter

fakirleyen araba hızlanır sadece yakıtla afr yı dengelemek kalır , sen bakma kımsenın sallamasına al eline taşı su kanalına patlatmayana kadar aşındır , tek duvarda max 7mm su ve yag kanalına pay var

bende aslında bu şekil düşünüyorum partlatma ayna gibi yapma imkanımız yok çünkü sadece genişletip ince bir zımpara çekeriz zaten rektefiyecimde o şekil olur eldeki imkanlarla diyor. Ama adamda korkuyor su kanalı nerde diye f7r üst kapak tr de çok nadir olan bir kapak yani bir usta hayatında 1 defa yapar bu kapağı birdaha sanırım denk gelmez. 7mm her kapak için ise süper çünkü biz 1-2mm contayı sıfıra sıfır görcek kadar yapalım diyorduk onu bile düşünüyorduk yani girermiyiz diye

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Driver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende aslında bu şekil düşünüyorum partlatma ayna gibi yapma imkanımız yok çünkü sadece genişletip ince bir zımpara çekeriz zaten rektefiyecimde o şekil olur eldeki imkanlarla diyor. Ama adamda korkuyor su kanalı nerde diye f7r üst kapak tr de çok nadir olan bir kapak yani bir usta hayatında 1 defa yapar bu kapağı birdaha sanırım denk gelmez. 7mm her kapak için ise süper çünkü biz 1-2mm contayı sıfıra sıfır görcek kadar yapalım diyorduk onu bile düşünüyorduk yani girermiyiz diye
    ıstesende gıremezsın tek tarafta 7 mm el ıle işlemek demek 4 port için 5-6 gun sen contanı portlara sabıtle çiz kalemle yada boya ıle zaten max tek tarafta 2-2.5mm büyüktür conta delıklerı o hızada işle , ayna gıbı zaten parlatman cok ıyı değil bana kalırsa enjektörün püskürttüğü yakıtın tuıtıklı bır yuzeye çarpması hava ıle daha pazla homojenıze olmasını saglıyor dıye okumustum

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Driver
    Misafir
    birde sormak istediğim birşey var conta demişken..
    şimdi orjinal piston çapı 82.7mm
    kapağı açtık kumpasla çıkan contayı ölçtük silindir kısmı 83.5mm çıktı
    yeni gelen contamızı ölçtük kullanılmayan sıfır conta 84.3mm çıktı
    şimdi biz pistonu 83.5mm söylesek conta yanma odasına girermi basılınca
    yada riske etmeyip 83mm yapıp ilerlesekmi böle ilginç ilginç takıldığım noktalar var

Driver
    Misafir
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ıstesende gıremezsın tek tarafta 7 mm el ıle işlemek demek 4 port için 5-6 gun sen contanı portlara sabıtle çiz kalemle yada boya ıle zaten max tek tarafta 2-2.5mm büyüktür conta delıklerı o hızada işle , ayna gıbı zaten parlatman cok ıyı değil bana kalırsa enjektörün püskürttüğü yakıtın tuıtıklı bır yuzeye çarpması hava ıle daha pazla homojenıze olmasını saglıyor dıye okumustum
    bende öyle bişi okudum çok parlak olması çok üst devirlerde yarar sağlıyormuş ama alt devirler için iyi değilmiş ama pütürlü olması her devir bandı için idealmiş diye okudum

shkodra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğerki ila kendin yapmak istiyorsan.

Önce portun ağzını ne kadar zımparalayacağını çiz. Bence tehlikeye girme 1,5mm geçme toplam 3mm eder.

Eğer zımpara yapacağın bölgeyi portu girişten çıkışa görüyorsan önce selülozik boya ile boya, kuruduktan sonra zımparalamaya başla boyanın temizlendiğini gördüğün yeri tekrar zımparalama böylelikle boyanın yok olmasını takip ederek her yeri eşit şeklide zımparalamış olursun.

Kolay gelsin..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)