sorun surada arkadaşım ben bunları daha ilk postumda yazdım. sen kendınce seyler yazdın bende senın dediklerine cevap verdim. Uzatmak meselesi degil birbirimizi ve dediklerimizi iyi anlamak ve karşıdaki arkadaşı iyi yönlendirmek lazım.
Printable View
Arkadasın kafası karısacak belkı ama eskı si kullanıcısı olarak sunu soyleyım harcanan paraya yazık sımdıkı aklım olsa kesınlıkle o kadar masraf etmezdım bıraz daha kasıp vti a gecıs yapmak en mantıklısı en saglıklısı olacaktır benım tercıhım bu yonde oldu ıyıkı de yapmışım tabıkı tercıh senin:icon_tup:
bahsettıgım arac eskı duzcedekı eskı TS ve araba zaten bıldıgın uzere dolu zaten eskıden turboluydu.arac suanda yakın arkadasımda ve suan atmosferık her gecen gun bırseyler eklıyoruz.d16a9 motordan verım alınmaz en yuklusu bızde varsa atmosferık yuklu dıyen denerız aracları aracın gıdısını gorurler..
konuyu acan kardesım bence ugrasma parana yazık guzel bır egzoz sıstemı ıle gez..
D16a9 dan verim alınmaz diye birsey yok sen arabadan ne bekliyorsun önemli olan o.
Üzerine basa basa söylüyorum D16a9 üzerine NA da ne yaparsan yap Typerın Clio Rs ın 106 vts lerin yanına yaklaşamazsın. Ama kendı içinde ufak dokunuşlarla keyifli zevkli araç olur.
Şimdi herkes Swap yapabilir mı? swabı yapmanın maliyeti nedir? Vtec tak K20 tak devam et sanki 5 bıne motor takılıyor.
Eyüp ile konuştum D16a9 u çıkardı. B18C5 motor koyuyor 17 bın tl motora harcamış. herkeste bu para var mı?
bak sımdı konuyu acan kardesımız demıskı bunları bunları takıcam ne dersınız dıye bende dıyorumkı bu adam gazlamayı sevmese gıder aynı paraya 1,4 is alır onuda gectım dusundugu malzemeler arabayı yurutmeye yonelık malzemeler bız ne dedık bu paraları harcama yazık etme parana guzel bır egzoz sıstemı yap gez d16a9 motorun onu acık degıl bunu anla artık..swap ısıne gelırsek parası olan yapar yapmayanda bu sekılde bıner tmm senın arabanda ıyıdır sen ugrasmıssındır eyv ama bende sı kullandım yuruttum harcadıgım parayı hıc bır zman haketmedı..
polemıge gerek yok
Tartışmanın lüzumu yoktu şahsen, bütün yazılarları 3-4 sefer okudum ki postu yazarken yanlışım olmasın. Kadir abi aracın yürüyebileceğini fakat clio rs typerla değil de f-e-h vtilarla yürüyeceğini belirtmiş. Amacım arabayı gırtlağa kadar doldurmak değil hafif gazlamada hissettirsin kendini. Ara sıra rolling yapılabilir deneme amaçlı. Aslında Serdar abinin dediğiyle de aynı yere çıkıyor, aracı yüklersin ama değer mi ?
vti al yükle daha mantıklı diyenler, temiz bi si şuan abartı fiyatlarla 17-18 gözüküyor. Vti fiyatları uçmuş zaten 28-29lira. Hadi 25e bulduk yükleyelim dedik fiyat 30a kadar yolu var. Elimde ki bütçede ona göre bunlara imkan vermiyor.
Konuyu açarken aklımdan geçen specleri yazmıştım sadece yürürü konusunda. Aklımda daha xyz coil ve frenleri düşünmüştüm jdmworksten fiyat alınca vazgeçtim tabi. Sadece yürürü için 3-4 bin lira masraf etmek mi yoksa 3-4bin liraya aracı süslemek mi ?
kardesım derlı toplu bı sı alırsın guzel bır egzoz ve fıltre sıstemı, spor yay, jdm stop far derken araban cıcek olur..gazlarsın motor sesınden ve yol tutustan buyuk zevkle bınersın ama bun uzerıne yapacagın her masraf ıcın tekrar soyluyorum parana yazık..bız yasadık gorduk cok para harcadık..
valla kadır abı d16 ıcın ne dıyorsa haklı onun kadar d yı yurutmek ıcın ugrasan gormedım ben de doldurdum yetmedı dedıgı gıbı b18c koyuyorum sımdı ama bence swap yapcak arkadaslar tekrar tekrar dusunsun malıyet cook fazla tabı benım gıbı tıtız hatta kıl ısenız
memleketimin güzel insanı takatam hiç atraksiyon arama düzgün si ye vericegin parayla güzel bir 106 al daha iyi yazılım filtre eksoz kısayla şaka makinAsı olur ;)
D serisine bokan attınız ben 2 sene 1.5 bar basıncla gezdim . Oem gömlekle . Mevzu huyunu suyunu bilmek . Hiç bir araç keyfi motor kırmaz. Yağ pompası arızalıysa Buna bir ömür biçmeliyiz atıyorum 30 binde bir degiştir abi ozaman bi cacık olmaz. . Bana göre hondanın en gösterişli kasası Eg dir . 4 senelik bir serüvenin içindeyim ve cok mutluyum .
Kesinlikle en gösterişli kasası eg kasa ama mevzu bu değil.. bende 5 tane si kullandım hala daha kullanmayada devam ediyorum çok şükür hiç bir şekilde motor kırmak vs böyle bişey gelmedi. Ama b16 ya göre el verişsiz bir motor yapılan bütün işlemler emeğinizi karşılmıyo d16 da..
Dediğinde haklısın, zaten hem techte hemde dünyada bi çok örneği var. d16 b16 kadar verimli değil. Si almaktan vazgeçtik açıkcası. Piyasada temizi kalmamış ***** sitedede ki ilanların çoğunu inceledim çok temizi çok para(ne kadar iyi araba o kadar iyi para). Si alacak arkadaşlara önerim d16ya girmeyin eğer yapacaksanız b16 kapak, conta, beyin geri kalanları zaten atmosferikte allahın emri(headers, filtre, düz boru vs...)
b16 cok mu verimli :) b18c swap devam iyidir :)
sakin olun arkadaslar sonucta EG civic candır :) butun EG lerin kıymetini bilenlerin eline dusmesi dilegiyle
Gönül ister TR'de swap işleri çok olay olsa.İmkanım olsa şu an direkt kendi arabama K24 swap yapardım : )
Gerci ulkemizdeki sedanları EG8 ya da EG9 zannedenler var ama aslında EH9 bizim araclarımız. hb leri de EG6 sananlar da var ama burdaki hb ler de EG4 malesef :(
Si sedanların kasa kodu EH9 diye geçiyor. EX ve EL'lerin kasa kodları nedir bilmiyorum.
bostancı da bir arkadasım japonya dan parcalar getirerek sedan 1.5 ex i ferio ya cevirdi. katlanır aynalara kadar herseyini getirdi. jantlar haric. zaten ferio nun koltukları yeter. zaten eger arabayı 5 bikona cevirip su gen5 prelude jantlarından taksaydı tadından yenmezdi.
http://i.hizliresim.com/vzbJMz.jpg
http://i.hizliresim.com/O20oRP.jpg
Burak bi ara hatırlatta paçalık alalım arabalara :)
Ben de bir tek Replika Ferio spoyler var şu an.Ferio'ya çevrilen arabayı merak ettim şimdi : )
zaferim orjinal ferio spoiler var adamda japonyadan getirti ferio magzasından
si da Feh Gaz kelebeği vs vs Benim Vtecte Feh + stage1 debriyaj Öyle Vtecle Falan yürümek Hayal :) Si Bİle Almayın Boşuna Para Harcamayın ;) Bu Arada 2 Araçta Benim ;)
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=3&theater