Yakın zamanda pistte binmek için alıp komple yenileme yaptığım bir clio cup aracım var.Yanlız aldığım günden beri sürekli abzurt komik arıza yada sorunlarla uğraşıyorum bu sıralar ise
hala üstesinden gelemediğim bir sorun türedi oda arabanın devrinin 4200dd ile max 4500dd arasında kalması 1000dd,2000dd,3000dd,4000dd e kadar herşey normal 4200 lere doğra yakla
şınca adeta arabanın benzini kesiliyormuş gibi araba devir kesiyor,gaza yüklendikcede sanki rötardaymış gibi devir olduğu yerde sayıyor ama arabanın gürültüsü artıyor benzetmek
gerekirse lunch kontrol gibi oluyor.Aşağıda sırayla neler yaptığımı ve neleri değiştiğimi yazacağım umarım problemi burada çözeceğiz.
-Omex beyin Vipec ile değişti Yeniden harness yapıldı bütün pın out lar kontrol edildi hepsi doğru yerinde.
-Omex te ignitor çıkşları beyin içinde olduğu için vipec beyinle aracın çalışması için dışardan ekstra ignitor takıldı.
-Krank pozisyon sensörünün clio da çok bozulduğunu okudum ve bunun için orjinal krank sensörü alıp taktım yarıca krank diş sayısını kontol ettim (60 -2 )ama malesef sonuş gene aynı.
-Araçta vvt delete cam var bunun iprali içinde vvt sensörünün fişini çekip her ihtimale karşılık iptal edildiğine emin olmak istedim ama sorun oradan da değil.
-Vipec te bulunan bütün rev cut,lunch cont.,gear cut ve buna benzer butun fonksiyonları off konumuna getirdik.
-Vipecten ateşlemeyi waste spark olduğu için beyinden waste spark modu na aldık sonuç gene aynı.Hatta bir ara komple programı silip geri yükledik belki programda birşey var diye
ama malesef sonuş gene aynı.
-Benzin basınçı kontrol edildi 3.5bar servis manuelinde olduğu gibi ondada sorun yok.
-Şu anda ateşleme bobini deniyoruz sonrasında birtek enjektör kalacak..
Bunun haricinde aklınıza gelen yardımcı olacağınızı düşündüğünüz herşeyi yazarsanız sevinirim.