Merhaba abilerim kardeşlerim, 20 bin km dir bu problem ile başbaşayım, ve artık cidden canımı sıkmaya başladı, aracım rölantide çalışırken dalgalanma yapıyor, o arada map değerleri 2.7 lerde 4 lere fırlıyor, devir 450 lere kadar düşüyor, bazen kalkarken yemiyor stop ediyor, bende devir düşünce direksiyonu oynatıyorum topluyor, sonra tekrar. OBD den arıza kodlarına baktığımda sadece P0133 arıza kodu veriyor, oda oksijen sensörü yavaş çalışıyor hatası, normal vakitte arıza ışığı yakmıyor, sadece 40 yılda bi yakıyor. Oksijen sensörünü ilk aldığımda arıza ışığndan dolayı, denso marka ile değiştirmiştim.
Dalgalanma hem benzinde hemde LPG de var, araç ısınana kadar hiçbir problem yok ısındıktan sonra yapıyor, araç hem benzinde hemde lpg de rölantide çok zengin çalışıyor, AFR saati ile ölçemedim ama eksoz emisyon muayenesinden zor geçtim o derece. Sanayide bir ustaya götürdüm, hallettim dedi ama sonra farkettim ki geçmedi, 10 bin bakımında tekrar götürdüm, anlık bakıp hani yokki falan diyor, bindiğim aracı bana öğretiyor.
Bazen yol yaptım biraz diyelim mesela, durdum trafik lambasında d de bekliyorum, bi müddet rölanti sabit ama yaklaşık bi 15-20 saniye sonra dalgalanmaya başlıyor, aşağıya videosunu ekliyorum, forumda çok B motor K motor toplayan var, onlardan yardım bekliyorum.![]()
Usta olarakta Ankara'da nokta atışı sağlam bir usta K motor ile içli dışlı olan, her zerresine kadar bilen bir usta varmı? Hem mekanik hemde yazılımsal olarak.
Problem videosu:
OBD den alabildiğim LOG ları incelemek isteyen olursa, alır koyarım buraya.