e46 3.20 aracımın yakıt tüketimi çok yüksek yani şöyle söyleyim lpgde, 50 tlye 70 km felan gidiyor o kadar ayar yaptırmama ragmen, benzindeden 100 tl ye tahmii 120 130 km felan sebebi ne olabilir yaşayan varmıdır?
e46 3.20 aracımın yakıt tüketimi çok yüksek yani şöyle söyleyim lpgde, 50 tlye 70 km felan gidiyor o kadar ayar yaptırmama ragmen, benzindeden 100 tl ye tahmii 120 130 km felan sebebi ne olabilir yaşayan varmıdır?
AP Type-R
70 kuruş yapıyor normal olsa gerek? 325 olsaydı belki daha az yakardı.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Kesinlikle normal değil ben sürekli 4 çeker g.cheerokee 4.7 v8 'le lpg de 60 krş yakıyorum.bastan aşağı hava akis bobinler oksijen sensörleri kontrol edilmeli
Konu ///M RIDER tarafından (16-12-2017 Saat 11:09 ) değiştirilmiştir.
Bir arkadaşın E46 3.16 bile 60 krş yakıyor. Üstelik benzinde. LPG hiç takılmamış. Sizin değerler anormal derecede yüksek. Onlarca sebebi olabilir. Baskı balata, akışmetre, motor sıcaklık sensörü, hava emme yolları, sensörler veya ayar olabilir.
Özellikle baskı balatanız ne durumda?
M50b30 - Bumblebee...
Eski arabamin diff oranı 3.15 kilitsizdi şuan ki 3.45 kilitli ve aşırı yakıt farkı var. Yani her sensörünüz düzgün olsa bile vites ve diferansiyel oranlarına göre yakıt tüketimi değişebiliyor
Recom benim e39'la aynı motor seninkide heralde m52tu benimki
19 ağır jant var otomatik, araba seninkinden bi çıtır daha ağırdır normalde sanıyorum lpg'de şuan 0,58 kuruş yakıyorum normal ve arada sıkmalı kullanımla
Devirinde rölantinde bi ayarsızlık falan var mı? Ben arabayı aldığımda üstünde yan sanayi bremi marka bobinler vardı 6 tane orjinal bosch ile değiştim ( 920 tl) birde oksijen sensörüm pc'de arıza veriyordu onu değiştim ondan sonra yakıtım epey düşmüştü ortalama 70 kuruş falan yakıyordu evvelden
E46 3.18i varken 4 ileri otomatik 118 hp ile lpg'de 33 kuruş yakıyordum özledim o günleri![]()
- Bize Her Yer TRABZON
m52b20 Manuel e36 3.45 diff ile benzinde 1-1,25 tl , lpg'de 50-60 kuruş.
Basit gelecek ama kaçak kontrolü yaptırmak lazım, Vanoslar düzgün çalışıyor mu ?
Coğrafya kaderdir
pek kafam basmıyor litre hesabına. böyle alışmışız demekki..
difransiyel normal olarak etkiliyor diye düşüüyorum, misal top speed i düşürüyor hızlanma artıyor. veya tam tersi.
ah kanka ah 1.3 dizel opelimi özledim hahaha) devrinde rolantide bi düzensizlik yok. aklıma gelen şu an akış metre ve oksijen sensörü..
evet kontrol ettim şimdi. ama lpgde bunu yakkması saçma gibi biraz..
kaçak kontrolü yaptık bi sıkıntı gözükmüyor. vanosları hiç kontrol ettirmedim
AP Type-R
bence sen komple bi bakım yaptır ,biraz hafilersinama yakıtın düşer
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)