evet maxi oldugunu biliyorum grubun.
ama mugenden kastım mugen bi ara yarıs takımı gibi motor uretti f1 e hondanın markası gibiydi onun destegi ile cıktı. bide taouring car yarıslarında honda nın fabrika takımı için mugen yarıstı. bu btcc deki accordlar falan da direk hondanın fabrika takımı idi.
type r lar zaten direk homologe edilmiş araclar fia dahilinde yarıslarda yarısabiliyor.
yani prodrive da oyle yapıyor subaru fabrika destegi ile yarıs takımını olusturup yarısıyor fabrika takımı olarak.
mesela simdi wtcc de jas motorsport accordlar var ama fabrika destegi olmadıgı için ne kadar ugrassalar da belli seviyede kalıyorlar her ne kadar buyuk bir guc leri olsa da.
yani demek istedigimizn ozeti su bmw nin hazırladıgı fabrika destegi ile yaptıgı 320i ler ile rekabet edebilmek için mecburen o tarzda bir destege sahip olmak gerekli. yani bu destek honda fabrika takımı bunyesinden olur ya da honda destekli mugen olusumları olur.( ya da honda turkiye nin katkıları ile olur ama bu bile cok zor)
ama ben pist yarısları adına cok seviniyorum. turkiyede boyle ozel garajların araba hazırlaması super![]()