isim uluç değil refik dulekkar baranın arabasını yapan şahıs yani seninle körfezde tanışmıştık hatırlarsan uzun boylu uzun saçlı
isim uluç değil refik dulekkar baranın arabasını yapan şahıs yani seninle körfezde tanışmıştık hatırlarsan uzun boylu uzun saçlı
Kocaelinde 2 tane 205 sahibi olan bir üstadımız kendi araçlarından birisinde kendi tasarladığı krankı yurt dışında ürettirdi. Alıntı yapıyorum.
Merhaba Arkadaslar.. Bu sayfalari inceledigimde genelde görsel modifiye ekipmanlarini goruyorum.. Ben mekanikci oldugumdan ve butun zamanimi mekanik modifiyeler uzerine gecirdigimden.. benim ilanlarim hep motor sanzuman uzerine olacaktir JJ
Benim cok uzun yillara dayanan deneyimlerimden sonra sunu kabul ediyorum ki hacmin yerini hicbir sey tutamaz.. Makinem guclu demek istiyorsaniz.. Ya turbo koyacaksiniz yada motor hacmini buyuteceksiniz.. Cunki eksantrik mili ve chip tuningden alinan sınırli beygirler bile daha ust devirlerde alinabiliyor.. Ve gercek beygirler malesef sadece dinamometrede ortaya cikiyor.. Gercek beygir torklu guc demektir.. Ornegin 106 GTI motoru 6600 rpm de118 bhp cikar.. 260 derece eksantrik mili ve chip tuning ile bu guc 7500 rpmde 130bhp seviyelerine gelir ama alt devirlerdeki guc aynidir.. Ama 106 GTI makinesini hic kapak ile oynamadan makinenin granki veya pistonu ile 1760 cc yaparsaniz bu sefer 130 bhp 6600 rpm de gelir ve cok yuksek torka sahip olur.. YANI KISACA SU.. 6600 rpm de alinan 130 bhp ile 7500 rpm de alinan 130 bhp arasinda cok buyuk farklar vardir..
Ilk olarak kendi arabam olan 205 mi16 makinesi icin yaptirdigim fakat tamamen XU kodlu motorlar icin universal olan krank mili.. Peugeot un butun 1,9 ve 2,0 makineleri icin universal oldu.. Yani 306 GTI.. 306 S16.. 306 XSI.. 406 SV.. 406SRI.. 206 GTI .. 206 RC.. 309 GTI.. 309 GTI-16.. 405 SRI.. 405 MI-16.. 205 GTI.. gibi peugeot un XU koduyla baslayan tum motorlara oluyor ve bu makinelerin iclerinde calisabilecek en uzun strok olan 95 mm ve 8 kanatli olarak kalibi ozel yapildi..
Fabrikasyon olarak 306 GTI.. 306 S16.. 306 XSI.. 406 SV.. 406SRI.. motorlari XU10J kodludur ve krank milleri ise 4 kanatli ve 86 mm strokludur.. 206 GTI .. 309 GTI.. 205 GTI.. 405 SRI.. motorlari XU9J2 kodludur ve krank milleri ise 4 kanatli ve 88 mm strokludur.. 206 RC.. 309 GTI-16.. 405 MI-16.. motorlari XU9J4 kodludur ve krank milleri ise 8 kanatli ve 88 mm strokludur.. VE EN ONEMLISI XU serisi motorlarin tamaminin ana ve kol yatak caplari.. kasnak ve volant baglanti noktalari.. tamamen aynidir YANI XU serisi motorlarin krank milleri bir birlerine cuk diye oturur..
Ben ingilterede bulunan cok ozel bir Krank imalat firmasina XU9 ve XU10 serisi motorlar icin hem sekiz kanatli hem en uzun strok olan 95 mm stroklu bir krank mili kalibi cikarttirdim.. Ve bu kaliba cok ozel bir yaris makinesi dokumu olan sfero celik dokum yaptirdim.. Ilk etapta 4 tane yaptirdim.. Benim bu firmada calisan turk arkadaslarim var.. Ve bu firma turkiyede draglara katilan defalarca sampiyon olmus ismini veremiyecegim 2 firmaya ozel imalat krank milleri yapiyorlar.. Burada arkadaslarim oldugundan.. cok ucuz maliyetler ile kalibi yaptirdim.. yine resmen maliyetine yakin fiyatlar ile 4 adet sfero dokum yapilip islendi.. BUNU PEUGEOT CLUB TR ile paylasmaktan cekinmiyorum 4 adet krankin kalibi + dokumu + 23 farkli islemden ve 2 farkli ısıl islemden gecen krank millerine 1750 sterlin para verdim.. yaklasik 5000 ytl eder.. 4 e bolersenir krank basina maliyet kargo dahil 1250 ytl gibi oldu.. Bugun 306 GTI nin orijinal grankının aksarayda bile markasizlarin 1000 euro oldugunu hesap edersek.. Benim yaptirdigim ozel yaris kranklari resmen bedavaya geliyor.. Bunlardan birini kendi arabam olan 205 mi 16 ya monte ettim.. birini seneye drag yapacak bir arkadasima monte ettim.. diger ikisini ise hemen aninda satildi..
Ben bu arada hemen 4 adet daha siparis verdim.. bir hafta icinde elimde olacaklar.. birini zaten parasini adlim bile diger kalan üç tanesi ise sizlerden veya benim diger baglantilarimdan gelecek talepleri bekler.. BENİM MOTORCUM VAR DİYENLERE SATABİLİRİM VEYA İSTEYENLERE BEN MONTE EDERİM..
boostpower21@yahoo.com
boostpower21@hotmail.com
boostpower21@gmail.com
0 537 5443044
0 544 6300889
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
cevabınız için için teşekkür ederim.benimde türkiyede parça imal edip formula ford ve burton power a mal satan bir tanıdığımla stroker maceram olmuştu fakat aramızdaki teknik anlaşmazlık yüzünden sonuç hayalkırıklığı oldu bizde 10 adet krank yaptırmıştık 3 ay kadar bekledik fakat buna değmedi gelen kranklar peynir gibi yumuşaktı cosworth'ün orjinal krankı 55-60 rockwell sertliktedir ve 550 hp ye kadar güvenle kullanılır biz stroker sipariş ettik 88mm strok 3 ay bekledikten sonra gelen kranklar 15 rockwell sertliğe sahipti bunların hatalı olduğunu arkadaşıma söylediğimde yıllardır avrupaya sattığını formula fordda bunların kullanıldığını söyledi daha sonra formula fordun verilerini araştırdığımda bu araçların 1600cc ve 110hp olduğunu öğrendim yani arkadaşım yalan söylemiyordu fakat kendi yaptığına çokfazla güveniyodu ve benim anlattıklarımı dinlememiş bir kulağından girip diğerinden çıkmış;sonuçta yaptığı bütün kranklar elinde kaldı
hazır çip değilde üstünde yazılması en doğru olanı
Hocam iyi günler.Zaten Hüseyin Şahinin yazısını schumi arkadaşımız alıntı yapıp size aktarmış.Kendisi imal etmekte hatta şuan draglarda ve cadde gazlıyan bazı araçlarda da takılıdır kendi yaptıkları.Kendisi yıllardır bu işleri yapmakta ama dükkanı yada özel bir servisi mevcut değil kendisi bu işleri hobi olarak yapmaktadır.1905 cc makineyi 2208 cc ye çıkartmaktadır.306 gti bloğu üsütndekiler isede 2300 cc üzerine taşımaktadır.Alt devirler kendininde bahsettiği gibi inanılmaz torklu ve atmosferikteki tork ciddi anlamda çok etkileyici.Kendi tabiriyle uzun mi-16 dişlileri kullanmasına rağmen şanzımanda, vitesi 2 ye takıp yokuş yukarı gaza basmadan da araba kendisi çıkabilmekte ve çok ciddi sıkıştırmalara dayanan muhteşem makineler üretmekte.
En basiti turuncu mantar 205 de 240 hp gibi güçlerde edilirken 600 hp lik evoyu geçtiğini videolarda görebilirsiniz
Yalnız kendisinin aynı zamanda çok yoğun bir iş temposu vardır.
Ama ömürlük binersiniz yaptığı alete.mail adresinden de ulaşmak isterseniz ulaşabilirsiniz duruma göre oradan telefon ilede irtibata geçebilirsiniz kendisiyle![]()
//// PEUGEOT SPORT
Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market
bilgi ve paylaşım için teşekkür ederim daha önce adını hiç duymamıştım sayenizde öğrenmiş oldum.
tarkan abim şimdi gördüm , 1 ayı geçmiş sanırsam alalı , çok sevindim hayırlısı olsun .. ayrıca 1.sayfada çok güldüm yazdıklarını okuyunca chıp kapak mapak +30 nerden geldıbmw ye benzemez bu canım abım .. kazasız belasız guzel gunlerde kullan abım
ya sat şunu let al let![]()
birde bu mesaj gibi let yapmanı soyleyenlerin mesajını kaydet... 1 yıl sonra buraya let aldım hadi şimdi sıra sizde diyeceksin.. bak yazıyorum 20-mayıs-2009 bak günlerden çarşamba![]()
kardeşim kaanım; 30 hp ler bilr trişka az yani, araştırırken bunu gördük. c20xe nin önü çok açık. Bizim amacımızsa 1 kere yapıp birbirinle en uyumlu parçaları takmak. amaç 310 dereceli egzantrik ve 9000 devirler değil elbet, ancak 7300 lere kadar kesintisiz yüüyen bir makina çıkarmak.
bu mümkün bişi istediğin gücü almak ve yakalamak elinde bi kaç işlem şart pm at sana yardımcıliim gerçi arkadaşlarda yazmışlar ama bi kaç ekleme daha var keyfine doyamayacağın bi makine çıkar ortaya hayırlı olsun tekrar
madem turbo istemiyorsun o zaman sana daha ileri bi öneride buluniim ben supercharger yada thrtl dene derim +260 ların üstü yada yakınıhemde atmo ?
bu arada 2 litre makineden c20xe 2.2 çıkarırım diyenlere yok öle bişi makinelerin şahı c20xe yi letede çevirmen kolay ileri dönük...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)