sübapları, sübap yaylarını, kolu değiştiriyorsun sonra 9000 ve üzeri çevirmeye başlıyosun... 9000 den sonra Vtec sesinin mükemmel çıktığı söylenir... bi duyamadık o sesi :)
Printable View
sübapları, sübap yaylarını, kolu değiştiriyorsun sonra 9000 ve üzeri çevirmeye başlıyosun... 9000 den sonra Vtec sesinin mükemmel çıktığı söylenir... bi duyamadık o sesi :)
demır yırtılıyo gıbı oluyo :D
sadece egzantrik yada yay vs olarak o devirlere çıkmak pek doğru değil motorun parçaların balansı özellikle kapağın birleştirilmesi gaydlar kilitler falan çok iyi montajlanması gerekir, zaten herşeyi uygun olarak toplanmış bir motorun o devirlerde çıkardığı ses ne kadar iyi olduğunun kanıtıdır
bu vteckill mi ne bi egzant. var bu ne gibi mod işlemlerinde kullanılıyor yada daha doğruu o egzantrik yaygın olarak kullanılıyormu?
vtec kıller cams. vtec ozellıgını kaldırıyor aracın. drag spec ıcın kullanılıyo usa gıbı yerlerde cgunlukla. pt54 lu 106dan sacma calısıyo ozaman vtec :D
onun için ne gibi mod işlemleri gerekiyor ? Rakibimizi tanıyalım:p bide peugeot'larda egzant. taktınmı çalışmasından belli oluyor bu hondalarda çalışma şekline yansımıyor ama bir kere mantarda bir araca takılmıştı çalışmasında çok ince bozukluk anlaşılmıcak gibi ama bas vururmus gibi ses veriyordu hondalarda bunu nasıl anlarız? mesela stage 1-2-3 olayında hep farklı devir dönülüyor bu örnek olabilirmi? farklı bir şekilde anlıyabilirmiyiz. Teşekkürler yarışmacı arkadaşlara başarılar :p
kıller cams takanmı varmıs trde? hıc sanmıyorum acıkcası :) kıller cams takılmıssa dırek 106lar gıbı salak calısır araba
Gökhan uğraşma hondalarla bak hiç denemedik bi denersek şaka yapacam sana konuyu geyiğe çevirmeyelim.
vtec makınede yanı b16 18 20 de kıller cams olursa derecelı 106 gıbı calısır ordan anlarsın
Güle güle kullan canım kardeşim bende pistonları alacaktım bu ay janta gömeceğiz galiba parayı.
Vtec kill olmayan stage1-2-3 egzantirik varsa nasıl anlarız diyo. Egzantirik olupta yok diyenleri anlamak için. Vtec ten iyi anlamıyorsan bence anlayamazsın. Vtec'ten anlasan bile bence rolanti sesinden felan anlaşılmaz. Belki egzantirikler kam değiştirince çıkan sesten ve çevirdiği devirden anlaşılabilinir.
normal derecelı olan vtecı anlayamazsın. cunkı butun olay vtec actıktan sonra baslıyor :)
vtec killer cam uygulaması , özellikle turbolu araçlarda gücün devirlere daha orantılı dağıtılmasına yardımcı oluyor diye biliyorum..
belirli bir devirden sonra gelen vtec etkisi olmayacağı için devirler arası güç daha dengeli oluyor...
yanlış da biliyor olabilirim iddia etmeyeyim... ama bana mantıklı geliyor bu uygulama...
:)