port bu linkte biraz görünüyor. adını bende bilmiyorum ama fleks plastik boru olabilir.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=30395
Printable View
port bu linkte biraz görünüyor. adını bende bilmiyorum ama fleks plastik boru olabilir.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=30395
anladım, o aradan iyi geçirmişsin valla, ben de zorlicam artık. olmadı delecem tamponu. canıma tak dedi artık.
bence tamponu delme...hiç bir getirisi yok...sadece şekil duruyor okadar....kat iptali illaki şart tabi....kat iptalinden sonra ara boruları genişletmen yerinde olacaktır....kolay gelsin....bu arada benim aracın eski plakası 33 B 2806 idi....28 sene kaldım mersinde...toprağım.... :)
selam, ne zaman mersinde bir işin olursa yardımcı olmaya çalışırım. bırakılır mı buralar :) sen sanırım tamponu delerek de delmeyerek de deneyip fark oluşup oluşmadığını kontrol ettin. herkes port şart diyor valla ben de şaşırdım ne yapacağımı. short ram ile cai arasında da mı fark yok. eğer öyle ise shorta dönmek isterim çünkü ses daha bir hoş geliyor. cat şu an iptal ve borular 51 zaten. yalnız kat iptal tüpü kullandık yanıltıcı ile birlikte. bunu düz boru ile geçicem hafta sonu. bundaki önerin nasıl?
düz boru performansı arttıracaktır şüphesiz....ama eksozun zırlamasına dayanabilirsen ki mersinde bu durumda aracım 3 kez men olmuştu trafikten....silencerli gezersin....arada bir çıkarıp gazlarsın.....ben yanıltıcı filan kullanmadım....2006 dan beri böle kullanıyorum...otto kat iptal tüpünde orjinal sensörün gireceği gibi bir yuva açtık ve sensörü orya monte ettik....ne kablo uzattık nede başka bişey....adanada ramazan usta yaptı montajını....kazasız belasız gidiyorum gündüz gece.... :)....ama düz borunun tek dezavantajı 4-1 le öldürdüğün altdevirlere can çekiştirirsin....ama bizim araçlarda red lineli vites atışlarında devir göstergen 4.250 - 4.500 arası kaldığından sorun olmayacaktır altdevirler....bende 4-1 kullanıyorum bu yüzden.....
anladım, mevcut durumda sende düz boru yok o zaman, otto kat iptal tüpü var. bende el yapımı daha doğrusu şüaip yapımı bir küçük susturucu var, tüp de denebilir. belki bunu adam gibi bir otto ile değiştirmeliyimdir. short mu cai mi konusuna ne diyorsun?
kat iptal tüpü işe yaramaz. komple düz boru çektir.. ben de Dc 4-2-1 header ve komple düz 51lik boru var. son susturucum ise oval kazanlı olduğu için ses çok fazla çıkmıyor silindir kazanlı egzozlara göre...
kesinlikle cai daha iyidir...zaten açılımından belli (cold air intake)...ama cai yerine port daha iyi olur kanımca....pipercross viper yada venom kit işini görür....biraz pahalı ama....bu arada bu kitlerden çıkan hortumlar tamponda açtığın porta yetişmiyor...yaklaşık 30 cm desteklemen gerekir.... ;)
evet haklısın cold air ama bunu becerebilirsek, ben kendi adıma yanlışlar yaptım önden hava girişine izin vermedim, aksine aracın altındaki boşluklardan dolayı vacuma maruz bıraktım zavallı arabayı ve hemen shaorta geri dönmüştüm. şimdi fikrim değişiyor. yalnız bişeye takıldım, dün porta gerek yok tamponu delme demiştin bugün port daha iyi diyorsun :confused: ya da ben bişeleri yanlış anlıyorum??? bir netleştirirsen sevinirim :)
tabi evren yorumunda belirtmiş....1 hp farkettiriyor port diye....cold air intakeye göre port işlemi bence daha iyi....aracın önüne geçip portun oraya elini koyduğunda gaz pedalına bi arkadaşın bassın ne dediğimi daha iyi anlarsın.....cai lerde short rame göre sıcak hava teması az olsada port işleminde yok denecek kadar az.....ama getirisini pek değil hiç hissetirmiyor maalesef....aracın orjinalliği bozuluyor üstüne üstlük....ben portu açmadan önce çok şey değişecek diye düşünmüştüm ama sonuç hüsran oldu....bunu demek istedim....şimdi bunu yapan uygulayan biri olarak araca göz estetiği verecem daha ağır basıyorsa portu aç yok performans +3 yada +4 hp alırım diyorsan hiç gerek yok.....tercih senindir...ben senin yerinde olsam simota euro alırım ön panjurun ordan....daha iyi bence....tekirdağ'dan saygılar toprağım......
saygı bizden toprağım :) çok iyi anladım söylediklerini ve çok faydalı oldu. çok sağol. benim derdim sadece performans, kesinlikle port ile görüntü değişikliği yapmak istemem. ama performansı o verecek olsa idi gözüm kararmıştı gerçekten. şimdi cai mi short mu bi karar vermeye çalışacam. mantıken tabiki cai ama dediğim gibi sıcak hava temasından da kötü olan bir eksiklik var benim araçta ki cai de çekiş düşmüştü daha önce. ama son haliyle yani boru, ss, headers ve cat iptal tüpü ile caiyi denediğimde harbiden farkedemedim. short da cai de aynı geldi. dynosuzluğun sonuçları :) bu arada despenin safc gelişmelerini ben de çok yakından takip edeceğim, bir de unutmadan sahibinden de benim soru yağmuruna tuttuğum serdar sanırım sensin, ordaki ilgin için de ayrıca teşekkür. bende bi farklılık olursa mutlaka yazarım. mersinle ilgili söylediklerimi de unutma ;)
eywallah toprağım....kazasız belasız bol gazlamalar.... ;)
Amin, bir mukabil toprağımm...
denemenin sonuçları bu linkte
http://www.techturkey.com/forum/show...506#post699506
iyice inceledim Emre, sana göre sonuç nasıl tatmin edici mi, 4-2-1 i de denemek gibi bir fikrin var mı
4-2-1 gelince onuda deniycem tabiki
ben 4-2-1 elinde sanıyordum, ama 4-1 in uzun süre testten geçmesi de iyi bir yerde. aradaki fark az ise daha kolay algılama sağlar en azından. tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız.