10W60 vizkozite yağ
soğukken 10 derece
sıcakken 60 derece yağ gibi davranır
Printable View
10W60 vizkozite yağ
soğukken 10 derece
sıcakken 60 derece yağ gibi davranır
60.000 km de zincir degiştirirsin şimdi baktırmana gerek yok
gazlama ile alakalı degil zincirin uzaması KM ile alakalı 80.000 den önce uzayanını görmedim
bazısı 100 binden önce uzamıyor
acele etme ona baktırmak için zaten uzamış olsa idi aracın dyno da o beygiri cıkartmazdı kafan rahat olsun
sen 60.000 de hiç kontrol ettirtmeden al zinciri degiştir bir 60.000 daha kafan rahat gazlarsın inşallah
bujiye cok takılmaz 7 8 farketmez tak aldıgın bujiyi gayet farkeder oem bujiden cok daha kaliteli ve daha iyi
elbette stock beyin varken wideband ' den görünen probleme müdahale edilemez
ama birşeylerin yanlış gittiğini görebilmek (anında müdahale edilemese de) bence önemli bir şey...
bence egt , knock , wideband üçlüsünün stock veya stock'a yakın araçlarda olması faydalıdır , gereksiz veya saçma değildir..
Ya beyler NA aracta afr ye cok takılmayın knock ta aynı şekilde abartı vurmadıgı sürece birşey olmaz
ben NA iken 100 oktanla ayar yapıoduk limit avans limit afr
gazlamaya cıkarken 97 koyuyordum hafif cıtırdıodu cok daha iyi gidiodu
vizkozite artmıyor , benim cümlemde gibi davranıyor dememin sebebi bu.
50 derece sıcaklıkta 10 derece yağın akışkanlığı 10 birim
120 derece sıcaklıkta 10 derece yağın akışkanlığı 120 birim.
50 derece sıcaklıkta 60 derece yağın akışkanlığı 3 birim
120 derece sıcaklıkta 60 derece yağın akışkanlığı 60 birim.
10W60 ın 10 derece sıcaklıkta akışkanlığı 10 birim 120 derecede sıcaklıkta akışkanlığı 60 birim.
ikisinin de güçlü tarafını almış yani...
stock ve stocka yakın araçlarda fabrikanın verdiği vizkozite değerlerinden şaşmamaya özen gösterin bence....
bizler tecrübelere ve tavsiyelere göre ezbere iş yaparken, fabrika o motoru üreten olarak değer veriyor:heyoo:
0-40 denediniz mi?
vizkoziteyi arttırdıkça biraz güç kaybı olur diye düşünüyorum
aynı fikirdeyim miniks te demisti dyno linkide vermisti sanırım:icon_tup:
ben biraz ... korkusuyla koydum pasa ya dynoya gittim rutin yaga bakarlarken aracda 2,5 lt yag eksik cıktı :(
0-30 fabrika verisi biraz gazlayan adama 0-40 edge ideal gibi duruyor:icon_tup:
castrol edge 5w-40 deneyin. ben 10w-60 tavsiye ederim uzun ömür açısından.
bnce 10 60 hıc bır sıkıntı yapmadı...
aractakı yag eksılmesının sebebı sureklı yag degıstırmek;) 10-60 mobıl kullanıosan sureklı aynı yagı kullan marka bıle degıstırme. 10-60 castrol koysan bıle ılk yag degısımıne kdr arac yag eksıltme egılımı gosterır;) ben castrolden mobıle gectıgım zmn aracım 1 lt yag eksılttı 3000km de. ondan sonrakı 5000 km max 500gr eksıltı. aracınızda kullandıgınız parcalar hep aynı olsun:D ben bujı mı bıle hep aynı alıorum yawrunun kafası karısmasın:D
Selam.
-Zincir uzamasi dediginiz ne oluyor tam aciklayabilirmisiniz?
-corsport bushing dediginiz parca ne ise yariyor tam.
Tesekkurler
zıncır uzaması trıger zıncırının uzaması oluyor,uzadıgı zmnda aracın sentesı bozulmus oluyor.
corsprot bushıng dedıgımız parcada sanzıman halatlarının,sanzıman arayıcısına takılan yerler ve yıne sanzıman halatının vıtes koluna baglanan yerlerdekı parcalar. oem olandan daha sert ve daha az bosluk var. aradakı bosluktan dolayı vıtes gecıslerınde olabılecek sorunların onune gecılıyor.
5w50 mobil de var onu da kullanabilirsin. 60'ın kalın olduğunu düşünüyorsan. 0w50'de aslında tam olması gereken viskositeye sahip bence...
yaklaşık 4800 km oldu daha gr yağ eksiltmedi herhaftasonuda roll e çıktım.
serkan bir yağda kal artık
Type-r ım olsa Mobil 1 0w-40 kullanırdım herhalde edge yerine, sürekli istanbul-ankara gazlamadığım için bana yeter diye düşünüyorum. İki rolling yapınca o ısı pek artmaz zaten yeter ki düzgün vaktinde değişim yapılsın.
Bir sefer çok kalın, bir diğerinde ince, bir dahakinde tekrar kalın yağa geçmek pek doğru olmasa gerek diye düşünüyorum en azından ben öyle yapmazdım.
bende oyle düşündüm ama olmadı yine debriyaj dibe kaydı yine dipte kavrıyor.baskı balata sert olunca devamlı baskıya mağruz kaldığından olsa gerek birazda drag yaparken heyecandan sanırım fazla yükleniliyor debriyaja o yüzden fazla dayanmıyor :beuj:
2.kez kaynak oldu 3.ye çıkma birtane bulup taktırcam birde böyle deneyelim:o
9700 iyiymiş hakikaten orçun :)
kadranda ama :) ısın hılesı var bılal sen bılırsın :D
bende mugen beyın var rbc taksam sıkıntı olurmu deneyen duyan varmı afr kacta olur
kanka 5300 vtec acar kdaran 8900 redlıne arıza yanar cunkı ımbo ıptal