User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: K2F swap :)

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drahte1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hondanin kurulusu 1960larin ortasi, HKS nin kurulusu 80 lerin ortasi, ABD'de modifiyenin tarihi cok cok daha eskidir, bu yuzden cok sayida saygin motor ustasi ve motor atolyesi mevcut, ABD>Japan demiyorum ama create engine alicak olsam ABD'den alirdim

şu yazdıklarına işi iyi bilen insanlar gülerler mesela benim gibi çok güldüm bu yazdıgına

bana bir tane USA firması gösterirmisin

JUN yada Toda

dan üstün olan Built engine konusunda ?

USA den yapılı motor alırsın sadece ucuza alıcagın için alırsın

oda sana en pahalıya geleni olur
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç levent abinin arabası
    toda 2.2 stroker
    Spec c egzantirikler
    12 sıkıştırma
    toda itb
    550 cc enjector
    Toda headers
    titanyum egswozt ama bilmiorum neolduğu 70mm

Aem ems
    toda yay
    toda sapka
    subab Ne marka hatırlamıyorum
    Holinger sıralı şanzıman
    Yazimmi daha
    Yakıt 100 oktan sadece

Dyno dynamicste motorda 311 civarı çıkmıştı 2 sezon atmosfeikr yarıştı dewamli tepesindeydi sahibi sıkıntı olmadı istereniz 2.2 stokerı heemen satabilir
    özgün baya iyimser bir rakam vallahi 311hp-266whp. çok ciddi rakammış.
    Failure is not an option.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özgün gene iyi yukarda bir arkadaş 350 hp aldı

hadi bakalım dünya rekoru bu forumdan cıkıcak
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    f motora vtc adapte etmişlerdi sanırım o noldu? kite dönüştü mü yoksa prototip mi hala?
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok moruk artık dyno cıktılarını falan almaya başladılar ciddi ciddi yol kat ettiler
    HP

Tork

Lower (red) line---Stock S2K with 135K miles on the odometer.
    Middle (blue) line---Stock S2K with AEM 1050U and a tune.
    Upper (red) line---Stock S2K with AEM 1050U, DCF ECS (i-VTEC) and a tune.

aracın specleri

J's Racing FX-70RR exhaust, AEM V2 intake, AEM 1050U ECU, and Design Craft Fabrication ECS
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ciddi başarı almışlar ivtec uygulaması ile ama tork niçin öyle tuhaf bir eğri içerisinde ?
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

drahte1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu yazdıklarına işi iyi bilen insanlar gülerler mesela benim gibi çok güldüm bu yazdıgına

bana bir tane USA firması gösterirmisin JUN yada Toda'dan üstün olan Built engine konusunda ?

USA den yapılı motor alırsın sadece ucuza alıcagın için alırsın oda sana en pahalıya geleni olur
    Oncelikle: İnsanların bazen neye güldüklerini anlamak güçtür. - Dostoyevski. Gulmeye ayip etmeye gerek yok, hatta gulenleri kral ilan etmeyede hic gerek yok, keske cok gulmek yerine yazimi duzgun okusaydiniz

Ikinci olarak ben sizin "Ustunluk" ile ne anladiginizi bilemem, kiyaslama elemanlarinin birinin digerine mutlak ustulugu imkansidir, TODA'yi sizle bile kiyaslarsam sizin ustun oldugunuz yonleriniz olur keza TODA japonyada siz Istanbuldasiniz ve ayni dili konusuyoruz, anlatmaya calistigim ortada multak iyi bir TODA yada JUN olsa idi diger firmalarin batacagidir

Kisacasi bahsetmek gerekirse TODA’nin motorlarini alamiyorsunuz bildiginizi umdugum uzere, motorlari alirken sadece JGTC kullanacaginiza dair bir belge imzalamaniz lazim, TODA crate engine alip sokaklarda gazlamak diye birsey yok

Ayrica TODA’nin uzmanligi JGTC uzerinedir yaptigi motorlar, motorlarin powerbandi hep bunun uzeirne kuruludur, bu yuzdendirki alip sokaklarda gazlasaniz dahi buyuk ihtimalle geride kalirsiniz, en ufak motorlarinda bile 10.000 dolarlik kuru yaglama kullaniyorlar, bu ustunluk yolda kimin isine yarar ? Yada bu benim icin ustunluk bile degil mesala, sitede kimin kuru yaglamaya ihtiyaci var ? 10.000 dolara kuru yaglama satmak mi TODA’yi ustun yapiyor ?

Diyelim komple motor alamiyoruz, parca aliriz, aldigimiz parcalar nedir ? Rafa parca yapan her firma musterilerini gruplar, bu gruplara gire 2-3 profilde urun yapar, [264-272-280-290 Evo iv-ix Cam] gibi, bunlar firma amaclari karlarini maximuma cikarmak, bunun icin izleyecekleri cesitli senaryolar var

Bir firma uygun fiyatli fiyat/performans urunu satar, kimisi ay asiri kaynaklanmasi gereken 130 dolarlik manifold satar kimiside rakiplerinin 3 katina fiyat/performans urununden %10 performansli urunler satar bu firmalarin hic biri digerinden ustun degildir hepsinin hedefledigi market ve musteriler farklidir okadar, bu birini digerine gore usutun yapmaz dedigim gibi

Malin ucuz olmasi kotu oldugu anlamina gelmez, malin ucuz olmasinin sebebi cok sayida yapilmasi olabilir, mesala ben isi bilirim 3 liraya hallederim baskasi bilmez 5 liraya halleder, kar beklentileri farklidir, satis rakamlari farklidir, fason yaptirdigimiz parcalarin fiyatlari farklidir, ben japonyadan mali ihrac ederim vergi veririm adam ABD’de kendi ulkesinde yapar mali ucuza mal eder mesala Dinan ayda ortalam 2 tane 5.8 strokerli S85 motor yapiyor, pahalida 26K dolar + 20K dolar core exchange var full block olarak alsan 65K lari zorlar simdi Dinan dunyanin en iyi motor ureticisi mi ? Hayir M5 sahipleri bu parayi verebiliyor diye bu stroker uretilip satiliyor

Sonuc olarak bu bir sector, firmalari sekillendiren ise musteriler yani talep, Civiclerin 2.000 dolar ettigi bir ulkede B serisi icin kuru yaglama kiti tasarlamazsin, baska bir firmanin bunu yapmasi onu ustun kilmaz, ayrica isciligin pahali oldugu bir ulkede [ABD] stock mount turbolari modifiye ederek chicago gibi bir yerde bile parayi kirabilirsiniz, keza yapis amaci ustunluk degil karini maximize etmektir

Her firmayi ve her cografyayi kendi amaci ve beklentileri dogrultusunda degerlendiriseniz daha saglikli olucaktir

Illaki guzel motor yapanlarin isimleri gerekiyorsa Endyn [60 larda 1 litreden 1200hp cikardilar], Crawford [Yillardir crate engine yapio], Hytech, Lingenfelter [1 Mile’da 90 larda neler yapiyorlardi] Roush [Ucak motoruda yapiyorlar] Mahle [Audi LeMans’a piston yapiyorlar], Saleen [Supersport araba yapiyolar tube frame]

Ayrica USA’de yapili motorlarin ucuz oldugu diye birsey yok, illaki Japonyadada merdiven altinda 5K dolara motor yapan yerler vardir, siz motorunuzu ucuza yaptiriyorsunuz diye herkez motorunu ucuza yaptiricak diye birsey yok

Sonuc olarak arabalardan anlayabilirsiniz ama yukaridaki yorumu yapmak isi bilen bilmeyen herkezi guldurur, cunki yazdiklarinizin araba ile alakasi yok, elma ile armutu kiyaslamayalim, kiyaslama yaparken kiyaslanan haric diger sartlarin esit olmasi lazim.

Ben sorayim size, JUN’ block elemanlarini kim yapiyor ? Pistonlari kim yapiyor ? JUN egzantiriklerini kendi yapiyor ama lift duration bunlara kim karar veriyor ? JUN firmasi senin olsa 90 larda Avustralyaya, Avrupaya 2000lerde ABD ye araba yollayip, bunun yaninda 5-6 Mekaniker yollayacak buyuklukte firman olsa yapacagin camlerin lift ve durationlarina kim karar verir ? JUN bir MNC yani [Multinational Company] degil ama nedir bir VW gibi bir Mercedes gibi yaptigi egzantiriklerin tek tek kirilmasini, fakir gucler cikarmasina goz yumamaz, bu yuzdendirki contractorlar ile calisir, bu kimi zaman bir profosor olur kimi zaman F1 JGTC yada FIA GT emeklisi bir muhendis olur, JUN dedigin firmanin ofisinin kuruldugu alanin havasi suyu mu firmayi bugunki konumuna tasiyacak ? Soylemek istedigim sadece dogru kisileri taniyarak ve dogru kararlar vererek benzer bir firmayi sizin bile kurabileceginiz….

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok uzun yazmışsın

içinde güsel bilgiler var ama kendimi tam veremedim

bir daha sakin kafa ile okucam yazıcagım şeyler var

sana şunu sliyeyim USA firmalarının cogu motor toplarken söledikleri parcaları kullanmıolar

ayrıca işçilik lerini de JUN ile yada TODA ile kıyaslamamalısın biraz daha japonları araştır derim
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

BoraÇİFTÇİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok nitelikli bilgiler yazmışşsın drahte ellerine sağlık...
    Bilgi Ve Akıl Konuşur;Cehâlet İse Bağırır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)