Maşaallah:)
Printable View
Maşaallah:)
Maşallah ercan abi kazasız belasız sürüşler çok güzel olmuş :) veriler :)
bekir gsel iş çıkarmış.eğri gsel baya. maşşallah.
kardesım kazasız belasız harıka cıcek araba : )
artık bır cekım yapalım ama : )
maşallah ercan,kazasız belasız kullan;)
Aracınız gerçekten çok temiz maşallah.
km si çok iyi aracın ve bakımlı bir araca benziyor.
Yalnız herkezin yazdığının aksine ben biraz değişik yazıcam.
Benim bildiğim kadarıyla 106 stock motorda tekere 78/80 kw civarları veriyor diye aklımda kalmış.(Belki yanlış hatırlıyor olabilirim ölçeli uzun yıllar oldu )
(Egzos+ filtre+ timing+chip) ile tekere 83 kw bana biraz az gibi geldi. Referans alınması gereken değerler hakkında bir bilginiz varmı acaba. Yada stock motorun teker kw si ne olmalı bilen arkadaşlar varsa bilgilenmek isterim.
Kolay Gelsin.
eğriler çok düzgün maşallah çiçek gibi gerçekten aracınız :)
maşallah kazasız belasız
Ooo masALLAH kardes .. iyi oldu bu tahminlerimde yanilmiyormusum benim arac hakkinda ahha :)
maşallah ercan yg ile ne zaman deniyorsunuz :)
Oy Oy Oy maşallah kardeşim çok güzel, çok güzel araç kolay kolay bu rengi begenmem ama o gün bp de gördüğümde direk aşık oldum Allah kaza bela vermesin. Deneme için bi araç ayarladım eksikleri var onları tamamlayınca haber edicem sana..
Arkadaşlar ilgi ve görüşlere teşekkürler,
Eğri istediğimden daha iyi oldu. Teker gücü biraz düşük olması benim de gözümden kaçmadı ancak bu speclerdeki araçların dyno çıktılarına baktığımda benim aracımın verilerinin daha iyi olduğunu gördüm.
Ben dyno sonuçlarına tam olarak bağlanmayı sevmediğim için asfaltdaki hünerleri daha önemli aracımın. O yüzden speclerimle aynı veya yakın araçlarla denedikten sonraki sonuçları merak ediyorum. Onlarıda yakın zamanda paylaşırım.
Kocaman Bir Maşallah..
Değerler Oldukça Güzel, Araçta Çiçek Gibi.
Kazasız Belasız.
Aslında herkez teker kw sini baz alsa herşey daha kolay olucak.Sorunu olan yada olmuyan çok daha net problemlerine yada çözümlerine yoğunlaşabilir.Biz genelde fabrika değerlerine yakın yada onları yakalamak yerine modifiye yapalımda araba iyi yürüsün düşüncesindeyiz(sözüm sizin aracınız için değil genel olarak konuşuyorum )
Biz genelde kayıp güçleri asla değerlendirmeye almayız.
Çünkü
tekerde 83 kw veren motorda 116 kw *1,36 = 158 hp yapan bir arabada
tekerde 83 kw veren motorda 97 kw * 1,36 = 132 hp yapar araçlar aynı yürür.;)
Aslında ben dyno gücünden ziyade asfaltta neler yaptığına bakarım derken sizle aynı şeyleri söylüyoruz zaten dynodaki teker gücünüz asfaltta gidişini belirler aracın.
Konuyla alakalı değil ama yazdıklarımla ilgili diye belirtmek istedim netten gezinirken bi clio rs in sanırım mk1 tam bilmiyorum teker gücü 85 kw civarlarında çıkmıştı ama o araçlar sanırım motorda zaten 118 kw leri görebilmekte burada normalin üstü bir teker gücü kaybı vardı mesela. Şimdi sizin arabanız ile onu karşılaştırsak sizin aracınız onu hertürlü yolda bozar. Şimdi herkezde der bi 106 bu specerde nasıl geçti diye.:eek:
İşte olay tamamen teker.
Bence her spor aracı olan güvendiği bir dyno üstünde eğrisi çizgisi teker motor gücü neyse bütün hepsine baktırmalı. Ve o şekilde bir başkasıyla aracını denemeli diye düşünüyorum.
Yoksa sonuçlar hep yanıltıcı çıkıcaktır. Bugün bi 306 gti geçebilirsiniz motorda 165 hp leri veriyordur ama tekerde 90 kw leri ancak görüyordur. 306 geçtim dersiniz sonra hiç ummadığınız köhne bir 205 motorda fabrika verisi olan 85 kw yi tekerde veriyordur ona denk gelirsiniz oda sizi geçer herşey değişir. Anlatmak istediğim sadece kimsenin birbirini geçmeside değil sadece bu işler için çözümler bulup sorunu olanların çözümlerini bulmalarına bir yol çizmeleri.
Konunuz birazcık kirlettim ama güzel bir iş yapmışsınız dyno çıktısını koymuşsunuz ve hertürlü yoruma açıksınız,bir çok kişide ziyaret ediyordur konuyu bu esnada bu yazıyı okurlar ve belki 1/2 kişi daha aracını kurtarır.
Sabrınıza teşekkürler. ;)
maşallah çok iyi veriler ;)
masallah abicim Allah nazardan saklasin :)