Çok yararlı bilgiler...Tşekkürler
Çok yararlı bilgiler...Tşekkürler
biride yazmamış bu vtek ıı nasıl daha keyifli hale getirilir diye bide üst limiti nedir hp olarak
abi mesaj kutun dolu oradan yazamadım. 1999 civic 1,6 ies subap ayarı değerleri nedir?? nette arastırdık çelişkili değerler var.tam olark nedir emme egzost değeri.
edit:detaylı okuyunca ilk sayfada gördüm kusuruma bakmayın
''subap ayarı sıkıntılıdır 17mm 19mm dir ustalar 20 25 i dayayıp geçtiği için sesli çalışır ve tam verim alınmaz bu konulara dikkat ederek ayar yaptırmanızı öneririm''
IuIkIgI
Arkadaşlar Merhaba.
Yakın bir arkadaşımın 2006 VTEC 2 aracı var.
4-2-1 headers,düz boru son susturucu olarak da replika magnaflow veya type-r,s2000 veya kendi orjinal son susturucusunu kullanma düşüncesi var.
Cai olarak ne önerebilirsiniz,sizce hava filtresine girmeli mi ?
Stock haline nazaran tatminkar bir sonuç alabilir mi kat. iptali yapmalı mı,ara boru kaçlık olmalı ?
Bu motordan motor açmadan ne gibi speclerde olumlu sonuç alabiliriz ?
Şimdiden yardımlarınız için teşşekkür ederim.
bi güncel çekiyim,roll kovalayacak bir ies için en iyi headers nasıl olmalı ve nerden bulunmalı![]()
aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??
1.6 ies için crx 3 4 5 ile orjınal fınal ile top speed ne olur 72000 rpm de ?
birde bulabılırsek 4.40 cıvarı fınalle top speed ne olur ?
Birde bu servıs manuullerın hıc bırınde d16y4 motor kodu yok. Bulamadım varsa ekleyebılrımısnız
d16y5 d16y7 16y8 ın farkını bana bırı anlatsın lutfen.
d14z2 kodlu cıvıclere dırek p28 takılıyormu
www.honda-tech.com
2500rpm üzerinde 16 valf olur
5200 rpmde vtec açar ve daha agresif egzantriğe döner.
motor 1.5 hacmi ile 130hp üretir.
merak ettiğim madem tüm D serileri birbirine uyumlu biz bu motoru alıp standart yurdumuzda satılan herhangi bir D16 ile (mesela 99 civic 1.6 ies) bunu frankleyebilirmiyiz?
1.5 hacmi ile 130hp üreten bu motor muhtemelen daha yüksek kompresyon ve 1.6 hacim ile birazda dyno tuning yapılırsa rahatlıkla 140hp civarı üretmesi gerekir oda hava filtresi,egzantrik,egsoz,emme modifyesi bile olmadan. bunlarla bu rakam 150-160hp civarı olsa gerek.
bence son derece basit ve son derece net artışlar sağlayacak mantıklı bir adım olurdu eğer mümkün ise alt tarafı üst kapak ve ecu değiştirilerek bile yapılabilir diye düşünüyorum yurtdışındada yapanlar çok.
Benim su anda D13B injection motora sahip EK2 hatchback kullaniyorum. uzerinde Sohc vtec intake ve zc egzoz manifoldu var ekstra olarak hava filtresi ve twister egzoza sahibim, simdiki haliyle D15B ed8 ile yaristim gectimde, daha iyi verim icin D16Y4 kasnagi dogru olur mu ?
Vti distrübütör ve ateslemesi ies'e oluyomu acaba cok benziyolar birbirlerine![]()
aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??
Hay allah razı olsun arabamızla ilgili herşeyi öğrendik sayenizde
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)