boyle sacma sapan bir ecumuz var
http://www.techturkey.com/forum/gene...m-obd-kac.html
Erkut selamlar bir kaç kez karşılaştık seninle ama doğru dürüst tanışıpta konuşamadık. Şu an yurt dışındayım bir süreliğine döner dönmez Açmış olduğun iş yerinde görüşürüz hayırlısı ile ve geç duydum hayırlı olsun.
Benim Crx im 89 model ve motor kodu d16z5elimde aracımın kitapçıklarına kadar mevcut. İlk sahibinden aldım aracımı. Ancak eski d16a9 kodlu Crx im gibi gitmiyor
Aracımın motor bilgilerine yurt dışı forumlarında baktığımda aynı motor olduğu ek olarak katalitik konvertör ve oksijen sensörü olduğunu öğrendim. Aracımın fabrika çıkış verisi 124hp. Motor açılmamış ve en son bıraktığımda 247binde idi. Kalibrasyonunun düzgün yapılmadığını düşündüğüm bir dyno gününde de dynoya çıkan son iki araçtan biride bendim ve 113hp verdi tekerde. Bir de sanırsam manifoltun motor ile birleştiği noktadan üflüyor sanırsam bu bana güç kaybettirir mi? Geldiğimde açmış olduğun iş yerine gelip seninle konuşmak istiyorum benimde iş yerim İvedikte.
Kompresyonunu ölçtürmedim geldiğimde senden bilgi alacağım yapacağın tetkiklere bakarak
Hüseyin Özdemire götürdüm yıllarca arabalarımı ama son yaşadığım bir olaydan sonra kendisi küstürdü beni bir daha gitmedim. Hayırlısı ile seninle çalışırız
Aracıma Ebay tip 4-2-1 eksoz manifoltu ve spor kat aldım geldimğimde montajınıda yaptıracağım umarım biraz olsun bir işe yarar.
06 ZON 32 91 Crx Satıldı
06 YA 1000 89 Crx Satıldı
06 YA 1000 G4 Prelude 2.0 MT Satıldı
06 TM 495 G5 Prelude 2.2 VTI
06 TUM 42 G5 Accord Coupe 2.2 IES
__oNuR__
Erkut abi acil bana lazımsın... D16 için amerikada satılan darton sleeveler bizim D14A1 i takmamız mümkünmü ? çünkü araba satılacak gibi satılmazsa motora sağlam bir şekilde girecez sana anlattığım şekilde 4.5 derecelik egzantrikler efi emme var aklımda![]()
gömleklerimin 2 sinde çizik ve yıpranma var onun yerine komple gömlek girmeyi planlıyorum piston segman ve yataklarla... tabi efi swap olacağı için altı güzel bir şekilde gelecekteki projeler için hazırlamayı planlıyorum... darton uyar dersen getirteceğim gömlekleri
![]()
motoru bırak git
obd 2 ye 5 kala bu model malesef dğru düzgün bi harnessı yok pin pin çekerek obd1 e çevirmek gerekiyo distribitör falan değişmesi gerekiyo lanet bi iş aslında ya da direk standalone la destekleyip hiç uğraşmamak
teşekkür ederim o aracı biliyorum garip temizlikte bi crx sizin motorun pistonlar da pm7 değil pg6bydi sanırım 130 u yakalamak çok da zor değil ama evet manifold kaçağı biraz gücü düşürecektir her zaman beklerim en azından fikir verebilirim
malesef timu dartonu 212mm bloğa çakarsın ama 204 mm blğa olmaz yeni gömleklerle de girebilirsiniz olaya ama büyük ölçüde destekliyo zaten ya da blockguardla
ECUTECH İstanbul
kışın sonlarına ilk bahara doğru 1.4is aracıma port-polish ve ince conta düşünüyorum. O zamana aracım büyük ihtimalle 200k-210k km civarı olucak, ince conta işlemi sonuçta kapaktaki basıncı arttırıcak çıkması muhtemel bir sorun var mıdır?
conta değişim işleminden önce yapılması gereken başka işlemler var mıdır?
Hangi contayı önerirsiniz ve sıkıştırmam kaça çıkar?
Şu an rahat bir şekilde 7200RPM dönebiliyorum contadan sonra bu devire çıkmak sorun yaratır mı?
Conta ve polishten sonra yakıt tüketiminde bir artış olur mu? tüm işlemler bittikten sonra yeni yazılım yaptırsam daha az yaktırıp daha çok verim alabilir miyim?
bu bölüme hiç bakmamışım![]()
evet uyguladık gayet güzel çalışıyo hatta direk 15 ex in krank koluyla da yapılabilir uzaklarda aramaya gerek yok malzemeleri
contası zaten çok kalın değil sadece port polish yaptırıp i es emmeyle devam ederseniz çok keyifli olacaktır
ECUTECH İstanbul
erkut abi sedan esayla heçbek esay ayna mahrutisi arasında fark varmı ?
biri viteslerde daha yüksek biri daha düşük km yapıyormu ? duydum sadece
SENSİN.
///M serisini ne zaman kaleme alıcaksın???
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
http://www.youtube.com/watch?v=iV7Fs...eature=related
SEYTAN SIKILINCA COCUGUNU OPERMİŞBUNLARDA SIKILDIKCA HALKI OPUYOR !!!
her yeri arıyorum elle tutulur bi bilgi bulamıyorum ustam 90 model accord f20 varmıdır bizede verebileceğin bir akıl tavsiye
şanzıman ve volan hakkın rahmetine kavuştu hem çok açılmadan hemde daha kısa oranlı neler yapılabilir yardımcı olursanız çok makbule geçer; şimdiden teşekkürler...
Abi arkadasımda d14 dual carb. ef arac var buna düz boru sona eksoz taktık.
bende d16 iesten cıkma orj headers var bu headers o araca takılsa verim alırmıyız yoksa aynı headersmidir bekleyip dc ebay vs 4-2-1 almak daha mı mantıklı olur
www.vava.cars
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)