hahahaha 5000 devirde bile yıkıyo ortalığı :hehe:
Printable View
iskendere gittim kendi el yapıımı egzozu taktık bana,
76 komple boru sonunda gizli susturucu, oem style.
Tık ses yok;)
Bu arada sleeper olarak vibrantı da tavsiye ederim, sanıyorum muharremin arabada da var.
Bence 76 Buddy club yada apexi n1
Sizin typerdakı varex demı cıft cıkıstı yoksa hks style mı ?
Çift çıkış olandan aynı :)
Bendekide çift çıkış, içerden sesi iyide videolarda guzel cıkmıyor yanı dısardan canlı hıc dınlemedım ama vıdeolardan oyle gelıyor :D
budi budi.....
yer gok ınlesın dıosan dc her turlu
serkan kanka bendekı dc heraders 63 ıskender boru 63 dc sonu degıstıreyım 70 yapayım dıorum neler var sende
Atmosferik araçta Varex nasıl saçmalık ? Bunu açıklarmısın , cidden merak ettim.
Yurt dışında Varex kullanan 1 tane araç göster demişsin, ben sana 2-3 video ekliyeyim bakarsın.
VAREX remote control adjustable exhaust for Holden VE
YouTube - VAREX remote control adjustable exhaust for Holden VE
Xforce Varex 3" in My Lumina SS 2008
YouTube - Xforce Varex 3" in My Lumina SS 2008
NA Supra Varex Muffler 2
YouTube - NA Supra Varex Muffler 2
2 dakika da bulabildiğim videolar bu kadar.Açıklamanı merakla bekliyorum.
Mustafacım hacimli NA araclarda Varex sorun olmaz
ama hacimsiz olan NA aracların daha rahat gazı atması gerekir
Ayrıca agırlık bakımında da NA aracta dezavantaj varex
Ama şehir içi rahatlık memur *** etme konusunda varex 1 numara tabiki de
N1'i TypeR da düşünemiyorum :D
tamamen performans amaçlı düşündüğümden dolayı atmosferik typeR veya vtı da manifolddan itibaren susturucusuz dümdüz çıkıcak.. cut out dan farkı varmı bu varexin,farkı heralde birazdaha teknolojik uğraşsız,susturucu ile sistemin bir arada olması.En sonJUM typeR a sattınız o neden taktı sadece ses sorunundan dolayı,eğer performans istese takarmıydı o sistemi ?
ben bizzat denedim bu sistemleri 170 de typeR ı mahvediyor resmen asılıyor araba. bana onun bunun dediği ilgilendirmez.ben birşeyi söylemeden önce idda etmek için bizzat denerim görürüm.Üzerine basa basa söylüyorum BANA göre atmosferik typeR da saçmalık.Kendi fikrim
Sadece Jum mu ? :)
Sen varex görmüş biri gibi gelmiyorsun bana , eline alıp inceledin mi hiç ? Cut out ile ne alakası var varex'in ?
Varex son susturucudur , Greddy gibi , HKS gibi.Ama ekstra olarak üzerinde kelebek sistemi vardır.Yani diğer susturucular gibi belli bir miktar back pressure sağlar.
Kelebek kapalıyken 51mm'lik çıkıştan , açıkken susturucunun içinden egzoz gazını tahliye eder.
Miniğim , Varex'in ağırlığını dert etmeyin , en fazla 3-4 kg ağırdır diğer egzozlardan.
51mm lik kelebek veya 60mm . egzosttan gelen gazı o kelebekten direk dışarı vermiyormu ?düz boru olduğu için direk veriyor dimi..
cut out ne yapıyor , kelebneği açıyor varex gibi düz borudan gaz çıkıyor kelebeği kapatıyorsun arabanın orjinal borularından gidiyor veya artık nası bi egzost varsa.
kelebek açık pozisyonda farkı nedir cut out la varexsin ? ve bana diyebilirmisinki spor bi egzost kadar varex kelebeği açık konumadayken performans verir ,arabayıda tutmaz ??
Daha açıklayıcı olayım 60mmlik düz boru egzostlu typeR sondada 60 lık bi egzost ,dierinde varex 60mm gaz kelebekli ,varexin kelebek açık konumunda 2side denese sonuç ne olur ?
Söylediğiniz gibi cidden sadece performans için istiyorsanız varex çok doğru bir seçim olmayabilir. Bunun sebebi varexin açık konumda iken back pressure değerinin spor eksozlara oranla daha az olduğudur. Ben ilk taktığımda tamamen düz boru ve sonra varex vardı. 180 e kadar çok güzel fakat aracın sıkıştırma istediği yerlerde asılı kalıyordu. Orta sust. olduğu yere rezenatör tadında ufak bir sust. taktıktan sonra sorunu çözdük. Ben varexten inanılmaz memnunum. Aracını günlük kullanan kişilere kesinlikle şiddetle tavsiye edebilirim. Amaç sadece performans ise ozamanda biraz uğraşarak back preasure ü orta susturucu ile dengeleyerek çözüm üretebilirler...