User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
43 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: toyota corolla için hava filtresi (yardım...)

akın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba toyotalar herzaman ilgimi cekmiştir.Her arabadan filitre sesi cıkacak diye birşey yok.Bence aracına aldırabildiğin kadar soğuk hava almasını sağla.Metal kıvrılabilen borular var onlardan alıp deneyebilirsin en basiti. Cok fazla yere yakın tutma çünkü kitlerde olan valve olmadığı için yağmurlu bir havada suyu motora girmesini engellemeye calış.Yani su görmiyecek bir yerde tut.Örneğin huni seklinde bir şey yapıp havayı orda toplayıp filitreyide içine yerleştirebilirsin.bmw m 52 motorlarda e 36 kasada filitreyi direk plastik hortuma takıldıgında veerim düsebiliyor ama m paket olursa tamponun orda diski sogutması için bir kanal var oraya filitreyi boru ile uzatarak yerlestiriğimizde vanos açıldığı zaman inanılmaz bir ses cıkıyor ama normalde plastik hortuma baglandıgında performans bi kaybı bile hissedilir birsekilde oldu.

DavidCan
    Misafir
    Alıntı corolla_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Takma işlemini nasıl yaptınız filtreyle manifoldun arasındaki plastik boru duruyormu. Çünkü Ae101 lerde sesi çok etkiliyor.
    orijinal boruları sökmedim. jsv'nin hava filresini taktım. ama hava sensörü o zamanda iptal oluyor. en güzeli kit almak dediğim gibi...

corolla_
    Misafir
    O boru Ae101 lerde dediğim gibi sesi çok etkiliyor. Ben araya güzel bir krom boru koydum ve sensör içinde ufak bir plastik kullanıp sensörü yerleştirdim. Yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum sorun yok. İlk zamanlar bende orjinal borusu ile kullanıyordum. Ses gerçekten çok değişiyor tavsiye ederim. Bu arada tabiki kit gibi olmaz ama tamponun altından ayrı bir boru ile soğuk hava desteği sağlıyorum.

DavidCan
    Misafir
    hmm anladım kendi çapında güzel bi sistem yapmışsın. iyi günlerde kullanman dileğiyle

LEVİN
    Misafir
    Hava flitresinin akünün arkasına uzanan plastik uzatmayı sökün işe yarar 2004 corollada baya verim almıştım buda ufak bir video bu ses standart flitre ile çıkıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=zZifkdtMwiE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim eğer güç istiyosan kutu içi performans filitresi al.bende ae111 var 4afe motor.daha önce k&n denedim,kingdragon denedim.ses fena değildi ama alt devirlerde bi düşüş oluyo,üst devirler daha canlanıyo.kutu içi filitre takarsan makinanın alt devirleri güçleniyo.zaten üst devirlere çıktığında orijinal filitreden daha geçirgen olduğu için bi problem yok.ben SİMOTA aldım herkese tavsiye ederim.saygılar.

egeturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gidiorsun jsv shopa kendim air intake kit yapıcam diorsun motorunu ordan açıorsun sana krom borular veriorlar sonra büyük boy bi filtre alıp takıorsun performans ve ses alıorsun keyifli forumlar
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

63owen63
    Misafir
    Alıntı 1.6 VTi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet eski aracım 1.6 16v 114hp idi...
    96 ae101 ise 105 hp tir. 97 ortası ve 98 ler 114 hp

63owen63
    Misafir
    Alıntı STeaM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ae101lerde oluyo
    ae101 lerin hepsinde aynı motor yok

karbratörlü 4afe ve enjeksiyonlu 4age olarak 2 motor secenegi var

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı king_of_the_mad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet 114 hp olanlardan... special... sadece 98modellerde var 114 hp...
    Yanlısın var, 95 modelde de var 114hp...

Japon üretimler 114, yerliler bir dönem 105 cıktı sonra onların son partisi de 114 cıktı.

16v aracta filtreden her türlü ses alabilirsin.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

63owen63
    Misafir
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlısın var, 95 modelde de var 114hp...

Japon üretimler 114, yerliler bir dönem 105 cıktı sonra onların son partisi de 114 cıktı.

16v aracta filtreden her türlü ses alabilirsin.
    dedigin dogru ama 95 üretimler japon degil yerli montaj...en son 93 te ithal edildi japon montaj

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ae101 lerin hepsinde aynı motor yok

karbratörlü 4afe ve enjeksiyonlu 4age olarak 2 motor secenegi var

4afe karb değil 1.6lt enj. 105ide 114 hp

4age ae10X kasasında çıktı ama Türkiyeye resmi olarak ithal edilmedi ve ae101 üzerinde swap harici yok ae101 yurt dışında farklıdır burdakiler aslında ae100 olarak geçer
    körler sağırlar

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dedigin dogru ama 95 üretimler japon degil yerli montaj...en son 93 te ithal edildi japon montaj
    Arkadasımda 114hp '95 vardı, sonuc olarak 114 var ara modellerde...
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gt-r07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim eğer güç istiyosan kutu içi performans filitresi al.bende ae111 var 4afe motor.daha önce k&n denedim,kingdragon denedim.ses fena değildi ama alt devirlerde bi düşüş oluyo,üst devirler daha canlanıyo.kutu içi filitre takarsan makinanın alt devirleri güçleniyo.zaten üst devirlere çıktığında orijinal filitreden daha geçirgen olduğu için bi problem yok.ben SİMOTA aldım herkese tavsiye ederim.saygılar.
    SİMOTA almanı yavsiye ederim kardesim sonuç olarak.toyota için modelleri mevcut

63owen63
    Misafir
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4afe karb değil 1.6lt enj. 105ide 114 hp

4age ae10X kasasında çıktı ama Türkiyeye resmi olarak ithal edilmedi ve ae101 üzerinde swap harici yok ae101 yurt dışında farklıdır burdakiler aslında ae100 olarak geçer
    orda yanlış yazmışım sagolu edit için-

türkiyedekiler aslında dediginiz gibi ae100 ama ae101 olarak geciyor cagrılıyor ülkemizde(ben şimdi ae100 deseydim ae101!i bilenler içinde bile ae100 ne ya diyenler cıkacaktı ülkemizde cagrılan isme göre konuştum)ha hazır sizi bulmuşken sorayım
    peki neden türkiyedeki ae100 lerin kaputta ae101 le başlıyor şase leri?

63owen63
    Misafir
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadasımda 114hp '95 vardı, sonuc olarak 114 var ara modellerde...
    tamam 95 model olabilir ama neye dayanarak 114 hp vardı?

ben bildigim kadarıyla 93 lerin tamamı ve 94 modellerin ilk döneminde gelenler dışında olanların hepsi toyotasa bünyesinde montajlandı ve 105 hp taki 97 son dönem araçlar ve 98 spesiallere kadar olanlar 105 hp.

yanlışım varsa düzeltiniz

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orda yanlış yazmışım sagolu edit için-

türkiyedekiler aslında dediginiz gibi ae100 ama ae101 olarak geciyor cagrılıyor ülkemizde(ben şimdi ae100 deseydim ae101!i bilenler içinde bile ae100 ne ya diyenler cıkacaktı ülkemizde cagrılan isme göre konuştum)ha hazır sizi bulmuşken sorayım
    peki neden türkiyedeki ae100 lerin kaputta ae101 le başlıyor şase leri?

avrupada satılmasından sanırım aslında e10 e11 falan diye kodlanıyo avrupada satılanlar buna bağlıyorum ae101 aslında levinin falan olduğu biraz değişik bi model ama şasenin çoğu benzer çevirenler falan oluyodu hatta asıl ae100ü ae101e
    körler sağırlar

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı gt-r07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abartılı boyutlarda büyük takmadıktan sonra bi düşüş olmuyo, üst devirler canlanıyo ama o doğrudur fazlasıyla..

bende jsv jr 2600 modeli vardı, 1600 cc ye kadar olanlar için custom made bi boruyla uzatmıştım çamurluk içine.direk soğuk hava alıyodu kısacası..

ae111 de yani..2000 model corolla luna

OKANCOROLLA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    corolla larda kıt olmadıgı ıcnı fıltre almanada gerek yok eger saglam bır sees almak ıstıyorsan egsozunu saglam tutucaksın sana tavsıyem yoksa fıltreden ses alıcam dıye ugrasma

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)