güzel soru bence tutmaz renk komple kaplatırsın zaten bunu kaplatan adam dayanamaz2 sene sonra başka bişi bulup yapar
Printable View
güzel soru bence tutmaz renk komple kaplatırsın zaten bunu kaplatan adam dayanamaz2 sene sonra başka bişi bulup yapar
protac ta bende sorun yasadım bobrek kaplatmaya ıgtıtm kendı ustamlakı tanıyor kendılerını bön bçn bakmalar soru yok sual yok sen solemesen aval aval suratına bakıyorlar bobrekler ıcın 1 hafta sonra gel dedı bana anında cıktım hayırlı ısler bıle demeden esnaflık sıfır adamlarda mumkun oldugunca baska yerlerde yapın bu tıp bır ıslemı.
Peki maxxcarın yaptığı carbon kaplamanın durşu nasıl? folyo üstündeki karbon deseni gibi mi yoksa gerçek karbon gibi mi duruyor... Araç içerisindeki metalik gri yerleri kaplatmayı düşünüyorum bununla...
Hi-End bisiklet sektöründeyim ve elimin altındaki 6-10k € civarındaki karbon bisikletlerden sonra arabamda da en azından o görüntüde bölümlerin olması güzel olur kanaatindeyim? Araç Toyota Auris...
arkdaslar ben aracımı komple karbon kaplattım fakat polıs kesınlıkle yemıyor bunları yok zten arabam sıyah falan ben cok cektım gıttım aracımı ruhsata ıslettım karbon kaplamayı pasalar gıbı gezıyorum ortada
1 2 gun içinde koaybılrım cunku bilgisayarım çöktü :)
bekliyorum resimleri o zaman :)
bakın arkadaşlar, zamanında bu işi ticari araçlara reklam basma olarak yaptığımız için size kaplamayla ilgili biraz bilgi vereyim...
öncelikle aracınızı kaplamak için kullanılan folyonun maliyeti 100 lira civarında, size 1500 lira gibi bir fiyata kaplıyorlar.
2. olarak mat olmadığı sürece folyo cidden rezalet duran birşey, kesinlikle boya gibi parlamıyor, kesinlikle boya gibi pürüzsüz bir yüzey elde etmiyorsunuz, ayrıca aracınızın boyasını koruduğuna dair söylenen şeyler kesinlikle doğru değil çünkü boyalı yüzeyin hava alması lazım yoksa folyoyu söktüğünüz zaman boyanın garip bi hal aldığını görürsünüz(tabi uzun bi süre sonra) ayrıca folyo yüzeye cila yapıldığınıda söylüyorlar, evet doğru ancak folyo cila makinasıyla yanabiliyor ve cilada onu kesinlikle boya gibi ne parlatıyor nede pürüzsüz yapıyor.
3. olarak aracını folyo kaplatan arkadaşların nasıl kazıklandığını açıklayayım. vw volt büyüklüğündeki servis araçlarını 500liraya kaplıyorduk üstelik bu fiyata kullandığımız folyonun üzerine yatığımız reklam baskısı dahildi.
4. olarak biz bu işi bıraktık, ama araç kaplama işini yapan elemanlarımız halen fabrikamızda çalışmakta, eğer folyo kaplama gerçekten iyi birşey olsaydı ben gider 100 200 milyona folyoyu alır bizim elemanlara verir ve aracımı kaplatırdım, ama onun yerine gittim ve cillop gibi aracımı komple boyattım çokta memnunum.
son olarak mat folyolar evet iyi güzel duruyor ve amaç zaten aracı mat yapmak olduğu için cila yada parlak durması gibi bi sıkıntı yok, ancak boyaya verdiği zarar onu içinde geçerli, ve ayrıca geçen gün aracımı boyattığım yerde bir q7 nin bazı yerleri folyo sökülürken boyayı kaldırdığıiçin boyanıyordu. ve yine ayrıca bu mat siyah folyo yok beyaz folyo işinin bilmemnesi çıktı yalvarırım yapmayın artık şunu....
illa kaplatacaksanızda sadece tavanı kaplatın bence güzel duruyor :D
katılıyorum sırf deneme amaçlı makine ttum folyoya rengi matlastı 2 .tutusumda yandı folyo .1700 e araba kaplıyan var ya:D ıkın biraz daha boyat yani esnaf tuttuğunu ...
slm arkadaşlar şöyle bi okudum tüm yazdıklarınızda işten biraz anlıyanda yazmıs kulaktan kulağa duyanda yada yiğit gibi bu işle eskiden uğraşanda.Siz zannediyormusunuz bu folyolar hepsi aynı mesela yiğit yazmıs bir arabaya 100 folyo gider diye onlarla sadece kapılara yazı yazar reklamcılar arac kaplamada uygulanan folyolar cast folyo olarak geçer metrekare fiyatları 20 25 dolara kadar markasına göre çıkar zaten bu folyolar yıllardır özellikle yurt dısında denenmiş olup taksilerde daha sonra özel araçlara boyaya karşı alternetif bir çözüm olarak sunulmustur.Aracınız sadece folyoyu alıp uygulamakla olmuyor düşünün bir otomobile baslanmadan önce temizliği zift recine boya tozu pasta cilası sökülmesi sökülen aracların herbirinin zorlugu kapı bantları varsa hepsinin altlarının temizliği tekrar yapıstırılması bile baslı basına bir maliyet riskli bir iş sonuçta elinizin altındaki maket değil gerçek bir otomobil ona görede titiz bir calısma olması gerekiyor düşünün iyi bir cam filmi kaput filmi maliyeti 750 civarında kimse yanlıs anlamasın ama bir arabanın maliyeti 1500 2000 cok normal 3 yıl garantili sökülebilme catlama solmaya karsı ürünlerle kaplanıyor aracınız.Bence maxxcar protac veya bana özellikle bi gidip bakın kaplanırken fikir sahibi olun çok farklı sorular için bekliyorum 0533 715 50 21 mustafa yardımcı olurum
arkkdaslar bu konuda protac tek hıc kımse aksını ıddaa etmesın edemezde ben karbon kaplttım karbonun metresı 55 euro cıvarı olması lazım 3000 euro komple kapllandı :)
ha ayrıca turuncu gibi sofistike renklere girecekseniz yine folyo önerebilirim...
en azından beğenmez yada sıkılırsanız geri dönüşü olur...
dimi mustafa abi:D
mustafa abi bu arada bu folyoların kötü durmasının sebebi bana sorarsan üzerindeki şeffaf tabakanın ince olması. yokmu bu şeffaf tabakası vernik gibi kalın ve berrak duran bi folyo??
100 mikron yanlız parlak olanlar gayet güzel duruyor mat beyaz ve mat siyah mükemmel biliyosun yiğitcim renginden sıkıldıysan folyo en iyi çözüm tabiki komple boyatmaktan çok çok iyidir dilersen 3renkli folyo bile var aracın üzerinde farklı acılardan bakıldıgında mükemmel ama iddaalı duruyor
mat siyah gerçekten iyi hele senin yaptığın işleri faceten baya takip ediyorum ama artık sıradan kaldı abi, istanbulda her yar mat siyah arabalarla doldu ancak geçen ilk defa mat beyaz 5 kasa bmw gördüm tek kelime ile mükemmel olmuş...
şimdilik renkten memnunum daha yeni boyattık aracı bakalım, kaplarsamda mat asker yaşiline kaplarım foreter a o yakışır :D ahahahahahh...
Araç Kaplamayı protacta yaptrmştm ilk kaplandığı gün güzeldi sorun yoktu birtek sağ arka marşpiyrmde sıkıntı oldu biraz yapan kişinin hatasıydı ama arabaya vurdular hatayı yeni astarlanmış vs gibi fakat ilgisi yoktu çünkü usta elemana kızarken gördm adam gibi yapmadın vs diyodu snra ben görnce arabaya vuruldu arabam çıktı herşey gayet güzel fakat daha sonra tamponu kırmıştım tekrar kaplandığında kaputla tamponun birleşme noktasını yani panjur bölümünü içerisi görünmez diye düşnerek kaplamamışlar ve astarlı kalmıştı karşıdan bakınca saro paran mı yetmedi de malzemeyi az kullandırıdn diyolardı :) alt panjur vs bunlara dahil :)
Bu iş tamamıyla el işçiliği ve titizliğe dayalı bir işlem. Yoğun - sıkışık ve koşturmaca olan bir yerde bunu yaptırmanız sizin için dezavantajdır. Bazı firmalar paraya doymadıkları için strateji olarak kapasitesinin üstünde iş alarak süreyi hızlandırıp iş kalitesini düşürüyor.
Bu işin devamlılığını sağlamak isteniyorsa işçiliğe maksimum özen göstermek lazım. Normal folyo ile cast folyoyuda karıştırmamak gerekiyor...
protac bundan 2 sene önce reklamcı parasına tavan kaplıyordu son 2 seneden beri fiyatları 180 liranın altında değil
protactakileri zaten hiç gözüm tutmamıştı benim, adamların çidden kötü bi esnaflıkları var, sürekli bi başından savma, işine geliyosa yap yoksa çokta bitarafımda havalarında herifler...
sebebi piyasanın ilk olarak kendilerini bilmesi ve kaplama moda olduğu dönemde herkesin prtocau seçmesiyidi bizi bilen biliyo gibi,arabam kaplanırekn durmazsın başında dediler ben dururum dedim skylıne gtr kaplanırken sahibinin durmasına izin vermedim ben falan sana mı vericem gibi bir kelime kullanmışlardı bende ne alaka dedim benim arabam gtr olmuyabilir ama benim için değerli demiştim yapıyosanız yapın yapmıyosanız yapmayın demiştim sonra sustular zaten
düşününki aracınızı bir günde teslim ediyorlar sağ tarafını yapan arkadaşlarla sol tarafı yapanlar arasında el işçiliği sizce farklı olmazmı kesimler ısıtmalar bence gec olsun ama güzel olsun mantıgı daha iyi 2günde teslim ediyoruz temiz ediyoruz
benm aracım bana göre gtr böyle bir durumda insnaları aracı ile değerlendirmek biraz saçma değilmi hani demek istediği o adamın arabası gtr dı sennki pug 307
ne oldum değil ne olacağım diyeceksin sanırım şuan protac 2 ye bölnmüş kardeşi ayrılmış falan diyolardı
hiç bir şekilde bir sevdiğimi veya arkadşımı 3-5 kuruş için arada ezmem
işin kısası, o adamların saçma sapan tavırlarıyla uğraşacağıma gider ankaraya mustafa abimin çayını içer muhabbet ederim :)
civic fd6 kırmzıya kaplama ne kadar tutar acaba ya :)
her zaman beklerim yiğitcim kaplamaya yanlamaya sıfır çizmeye :-))))